IKLAN BISNES ANDA DI PAHANG DAILY ONLINE (PDO) SEKARANG !!

Rasuah Kes Pengeluaran Sijil Asasi Sains, "Pengarah kolej" Di Reman !


KUANTAN: Seorang pengarah sebuah kolej swasta di Maran dekat sini, direman lima hari  sehingga Rabu  bagi membantu siasatan rasuah dalam pengeluaran sijil asasi sains kepada pelajar yang mahu melanjutkan pengajian dalam bidang perubatan di luar negara.

Majistret Nordiana Abd Aziz mengeluarkan perintah itu hari ini selepas membenarkan permohonan yang dikemukakan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia menerusi Pegawai Pendakwanya Kamariah Seman.

Peguam Datuk Ng See Teong yang mewakili lelaki berusia 53 tahun itu semasa ditemui pemberita berkata anak guamnya ditahan di Bandar Pusat Jengka, Maran petang semalam.

Menurut Ng beliau difahamkan anak guamnya ditahan bagi membantu siasatan berhubung pemberian rasuah RM2,500 bagi setiap pelajar yang memerlukan sijil tersebut.

Ng berkata beliau juga difahamkan siasatan melibatkan kira-kira 20 pelajar. #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]