Selamat Datang Ke Portal Pahang Daily Onlie (PDO) | Salam Ramadan Al-Mubarak Kepada Semua Pembaca Yang Beragama Islam

BN Tewas Di Pusat, Warga Maran Kempunan Dapat Hospital Baharu


MARAN: Penduduk di daerah ini sekali lagi "kempunan" untuk melihat sebuah hospital terbina di kawasan Parlimen Maran. 

Projek pembinaan Hospital Maran yang bernilai RM80 juta yang dijangka  memberi manfaat kepada lebih 130,000 penduduk di daerah ini mungkin tidak menjadi kenyataan selepas Barisan Nasional (BN) gagal mempertahankan Putrajaya pada PRU14 lalu.

Malah, Ahli Parlimen Maran Datuk Seri Dr Ismail Abd Muttalib, yang sebelum ini adalah menteri kabinet Kerajaan Malaysia kini sudah tidak mempunyai apa-apa kuasa untuk membantu bagi merealisasikan hasrat tersebut.

Projek pembinaan Hospital Maran yang dijangka akan bermula pada September 2019 itu mungkin terkubur begitu sahaja susulan kekalahan BN dan rakyat tidak boleh lagi mengharapkan sesuatu.

Sebelum ini sudah beberapa kali pelancaran tapak di buat, namun kayu balak dan hasil mahsul di ambil sebaliknya hospital tingga angan-angan semata-mata.

Ramai yang kecewa dengan senario ini dan mengganggap Ahli Parlimen Maran, gagal memainkan peranan penting selepas menang tiga penggal di kawasan itu.

"Sepatutnya ketika menjadi Timbalan Menteri dan berada dalam kabinet, isu ini dibawa serta diperjuangkan, namun apa yang berlaku adalah sebaliknya. Tindakan tegas tidak diambil dan rakyat hanya menlihat tapak hospital yang hasil mahsulnya diambil oleh pihak terbabit. Itulah penangan apabila suara rakyat dinafikan.. hasil mereka sapu.. rakyat hanya dimomok-momokkan untuk dapat undi PRU. Mujurlah beliau masih menang", kata seorang penduduk yang kecewa dengan situasi itu.

Difahamkan, walau pun Parlimen Maran masih dimenangi BN namun dua kerusi DUN tumbang iaitu Chenor dan Luit. Susulan kekalahan itu, kini nampaknya Hospital Maran mungkin tidak menjadi kenyataan. Tambahan pula kini kerajaan pusat sudah ditadbir oleh Pakatan Harapan.

Sudah pasti segala peruntukan yang berkenaan tidak dapat lagi diberikan, tambahan pula Maran kni sudah menjadi parlimen pembangkang. #PDO

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]