Pahang Daily Onlie (PDO) Menzahirkan Sembah Tahniah, Gembira Di Atas Pelantikan Sultan Abdullah Sebagai Yang diPertuan Agong Ke-16 | Daulat Tuanku, Daulat Tuanku, Daulat Tuanku

BN Yakin Terus Di Berikan Mandat Rakyat "Bentuk Kerajaan" Pahang


BENTONG: Barisan Nasional (BN) negeri yakin terus diberikan mandat oleh rakyat untuk membentuk kembali kerajaan negeri pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14), esok.

Pengerusinya, Datuk Seri Adnan Yaakob berkata, keyakinan tersebut adalah berpandukan kepemimpinan parti yang sering bertemu rakyat di peringkat akar umbi sejak sekian lama.

"Daripada pucuk pimpinan parti di peringkat negeri sehingga ke bawah kita tidak pernah bersikap sombong dan sentiasa rapat ke akar umbi. Tiada sebab rakyat tidak menyokong kita .

"Cuma ada perkara-perkara yang rakyat tidak berpuas hati kita selesaikan, ada perkara yang mudah dapat kita selesaikan dan ada juga perkara yang mengambil masa untuk diselesaikan," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas majlis ramah mesra bersama penduduk Dewan Undangan Negeri (DUN) Pelangai di Bangunan ATM Agrobank, Stesen Petrol Smart, Felda Chemomoi, Pelangai, di sini hari ini.

Dalam majlis tersebut, beliau yang bakal mempertahankan DUN Pelangai untuk penggal kelapa.turut merasmikan mesin pengeluaran wang automatik (ATM) Agrobank yang akan memberikan kemudahan kepada masyarakat setempat.

Sementara itu, Adnan yang juga Menteri Besar berharap rakyat yang bakal keluar mengundi esok dapat menggunakan kebijaksanaan dalam memilih wakil rakyat masing-masing.

"Oleh kerana negara ini berbilang kaum, kita kena kekalkan keharmoniannya bagi mengekalkan kestabilan dan keamanan dan seterusnya barulah kita akan dapat memikirkan perancangan masa hadapan," katanya. #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]