PROMOSI HEBAT !! MURAH !! MURAH !! PM 601120682238 UNTUK INFO LANJUT
 

pahangdaily pahangdaily Author
Title: Ibu Bapa Budak Perempuan Maut Akibat Kecuaian Doktor Kerajaan, Terima Ganti Rugi RM896,792.13
Author: pahangdaily
Rating 5 of 5 Des:
KUALA TERENGGANU : Mahkamah Tinggi di sini hari ini memerintahkan 11 defendan termasuk lapan doktor kerajaan dan dua pengarah hospital ...

KUALA TERENGGANU: Mahkamah Tinggi di sini hari ini memerintahkan 11 defendan termasuk lapan doktor kerajaan dan dua pengarah hospital membayar ganti rugi sebanyak RM896,792.13 atas kecuaian menyebabkan kematian seorang kanak-kanak perempuan berusia empat tahun pada lima tahun lalu.

Hakim Datuk Zainal Azman Ab. Aziz sewaktu membacakan penghakiman yang dilakukan di dalam kamar mahkamah mengarahkan kesemua defendan berkenaan termasuk Pengarah Hospital Besut dan Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) membayar amaun tersebut terhadap Muhamad Sardi Saad, 41, dan Fadilah Abd. Wahab, 47, yang merupakan ibu bapa Ulya Insyirah.

Beliau berkata, ia merangkumi ganti rugi am sebanyak RM600,000, ganti rugi khas (RM96,792.13) dan ganti rugi teladan (RM200,000).

Sembilan defendan lain yang turut dinamakan plaintif ialah kerajaan Malaysia dan lapan doktor perubatan di Hospital Besut dan HSNZ iaitu Dr. Shairazi Azizi Mohd. Salleh, Dr. Mohd. Ruhaifi Yusuf, Dr. Norzaherawati Aryani Md. Tahir, Dr. Hasmani Hamat, Dr. Muhammad Solehuddin Ishak, Dr. Noor Ain Noor Afendi, Dr. Sharifah Huda Engku Alwi dan Datuk Dr. Jimmy Lee Kok Foo. #sumber

Advertisement

Post a Comment

 
Top