Pahang Daily Onlie (PDO) Menzahirkan Sembah Tahniah, Gembira Di Atas Pelantikan Sultan Abdullah Sebagai Sultan Pahang Ke-VI | Daulat Tuanku, Daulat Tuanku, Daulat Tuanku

Laporan Audit 1MDB Kini Adalah 'Dokumen Terbuka' Dan Telah Di Keluarkan


KUALA LUMPUR: Laporan Pengauditan 1Malaysia Development Bhd (1MDB) yang dikelaskan sebagai Rahsia pada 22 Januari 2016 kini dikategorikan semula sebagai Dokumen Terbuka.

Perkara itu disahkan Ketua Audit Negara, Tan Sri Madinah Mohamad, dalam satu kenyataan dua perenggan yang dikeluarkan di sini, hari ini.

Beliau merujuk Laporan Pengauditan 1MDB yang dikelaskan sebagai RAHSIA pada 22 Januari 2016 dan dibentangkan kepada Jawatankuasa Kira-Kira Wang Awam Negara (PAC) pada 4 Mac 2016.

"Saya memaklumkan bahawa Laporan Pengauditan 1MDB itu telah dikelaskan semula sebagai Dokumen Terbuka dan Ringkasan Eksekutif mengenainya boleh didapati di portal Jabatan Audit Negara di www.audit.gov.my," katanya.

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]