Pahang Daily Onlie (PDO) Menzahirkan Sembah Tahniah, Gembira Di Atas Pelantikan Sultan Abdullah Sebagai Yang diPertuan Agong Ke-16 | Daulat Tuanku, Daulat Tuanku, Daulat Tuanku

Najib Akan "Maklum" Keputusan Serta "Perancangan" Masa Depan


KUALA LUMPUR: Datuk Seri Najib Razak menyatakan akan mengambil keputusan mengenai kedudukannya sebagai Presiden UMNO dan Pengerusi Barisan Nasional (BN).

Keputusan itu sekali gus mengambil kira kemerosotan sokongan rakyat kepada BN pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU-14).

"Saya mengambil maklum pelbagai pandangan pemimpin dan ahli-ahli parti di semua peringkat mengenai kedudukan saya. Sebagai Presiden UMNO dan Pengerusi BN, saya bertanggungjawab sepenuhnya atas keputusan PRU-14.

"Sebarang keputusan saya itu akan memastikan UMNO dan BN sebagai parti yang paling banyak kerusi di Parlimen terus kekal utuh agar dapat terus menjalankan tanggungjawabnya kepada rakyat," katanya dalam satu kenyataan sebentar tadi.

Katanya, beliau memaklumkan keputusan dan perancangan masa depannya dalam masa terdekat.

"Sepanjang tempoh ini saya memohon semua ahli UMNO dan BN bertenang dan tabah serta terus menguatkan ikatan kita terutama dalam suasana politik yang mencabar ini.

"Sebarang keputusan yang saya akan buat nanti, hanyalah untuk memastikan UMNO dan BN kembali kuat dan mendapat semula kepercayaan rakyat.

"Saya yakin UMNO dan BN dapat mengembalikan kekuatan ini kerana sepanjang 60 tahun mentadbir negara, kita telah membuktikan kemampuan kita berkhidmat kepada rakyat Malaysia," katanya.

Katanya, penyokong perlu redha dengan ketentuan Allah, selain melihat semua itu satu hikmah dan berusaha memperbaiki segala kelemahan.

Pagi ini, Najib mengambil keputusan untuk berehat seketika dan meluangkan masa dengan keluarganya selepas beberapa tahun tidak berpeluang berbuat demikian.

Tanpa mendedahkan butiran perjalanan sempena 'cutinya', Pengerusi BN itu berkata, ia perlu selepas berkecimpung lebih empat dekad dalam dunia politik dan mengharungi kempen Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14) yang digambarkan bersifat peribadi serta amat getir.

"Saya berdoa pasca tempoh polarisasi ini, negara akan kembali bertaut. Saya memohon maaf terhadap sebarang kepincangan dan kesalahan, selain berterima kasih kepada rakyat yang memberi peluang untuk menerajui Malaysia.

"Ia adalah satu penghormatan dalam seumur hidup saya kerana diberikan peluang untuk berkhidmat kepada rakyat dan Malaysia," katanya menerusi entri di akaun Twitter rasminya, @NajibRazak, hari ini. #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]