PROMOSI HEBAT !! MURAH !! MURAH !! PM 601120682238 UNTUK INFO LANJUT
 

pahangdaily pahangdaily Author
Title: Pelajar Sekolah Harian Biasa, Menang Pertandingan Nuklear Peringkat Dunia
Author: pahangdaily
Rating 5 of 5 Des:
KUALA TERENGGANU : Siapa sangka sebuah perkampungan nelayan di Besut mampu melahirkan juara dunia dalam Pertandingan Pembangunan Sumber ...

KUALA TERENGGANU: Siapa sangka sebuah perkampungan nelayan di Besut mampu melahirkan juara dunia dalam Pertandingan Pembangunan Sumber Manusia Untuk Tenaga Nuklear yang diadakan di Gyeongju, Korea Selatan, petang semalam.

Lebih istimewa, dua daripada tiga pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Kuala Besut itu pula bukanlah daripada keluarga yang berlatarbelakangkan kerjaya profesional, sebaliknya mereka hanya anak orang kampung yang nekad mahu mencipta sejarah dunia dalam pertandingan itu.

Guru Penyelaras Projek, Wan Zul Azri Wan Mod Shatar berkata segala susah payah pasukan itu berbaloi dengan kejayaan itu dan beliau secara peribadi menyifatkan kejayaan itu sebagai kemuncak kecemerlangannya sepanjang berkhidmat dalam bidang perguruan selama ini.

"Sebenarnya saya sendiri hampir berputus asa dengan 1,001 dugaan sepanjang menyertai pertandingan ini. Kami perlu melalui tiga fasa dalam pertandingan ini di mana fasa pertama disertai 188 pasukan dari 30 buah negara. Alhamdulillah, pasukan kami terpilih untuk fasa kedua.

"Namun di sinilah mula menguji kesabaran saya. Cuba bayangkan untuk muat naik video bersaiz 500 mb yang berdurasi hanya tiga minit sahaja saya perlu mengambil masa setengah jam dan saya mencuba lima kali namun semuanya gagal," katanya kepada Bernama melalui applikasi Whatsapp hari ini. #sumber

Advertisement

Post a Comment

 
Top