Selamat Datang Ke Portal Pahang Daily Onlie (PDO) | Salam Ramadan Al-Mubarak Kepada Semua Pembaca Yang Beragama Islam

Dalam Masa Sehari, Dana Tabung Harapan Malaysia Sudah Ada RM7 Juta


PUTRAJAYA: Selepas sehari penubuhannya, dana keseluruhan Tabung Harapan Malaysia kini sudah mencecah lebih RM7 juta.

Menteri Kewangan Lim Guan Eng berasa terharu dan berterima kasih kepada rakyat Malaysia atas semangat yang ditunjukkan melalui derma tersebut.

"Setakat 3 petang hari ini, dana yang terkumpul adalah RM7,075,508.79.

"Kita akan mengumumkan dana yang terkumpul setiap hari pada jam 3 petang melalui laman web Kementerian Kewangan," kata Guan Eng.

Selain itu, beliau turut mengumumkan bahawa rakyat Malaysia yang menderma kepada tabung tersebut layak untuk mendapat penolakan cukai.

"Oleh itu, sila simpan resit bagi tujuan tersebut," pesan beliau.

Apabila ditanya tentang apa yang bakal dilakukan kerajaan dengan dana yang terkumpul, Guan Eng berkata keseluruhan dana yang terkumpul akan dilakukan bagi menurunkan hutang negara.

"Dana ini tidak akan digunakan bagi kegunaan lain kecuali dengan membayar hutang negara," kata Guan Eng dalam satu sidang media di Kementerian Kewangan hari ini. #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]