Selamat Datang Ke Portal Pahang Daily Onlie (PDO) | Salam Ramadan Al-Mubarak Kepada Semua Pembaca Yang Beragama Islam

Kementerian Pengangkutan Akam Umum 'Keputusan' Mengenai AES Dalam Masa Dua Bulan


PUTRAJAYA: Kementerian Pengangkutan akan mengumumkan keputusannya mengenai Sistem Penguatkuasaan Automatik (AES) dalam satu atau dua bulan selepas perkara itu dibawa ke Kabinet, kata menterinya Anthony Loke.

"Saya tidak mahu mengambil tindakan awal. Tetapi Kementerian akan mencapai keputusan kerana kita perlu membuat keputusan mengenai AES," kata beliau pada sidang media di sini hari ini. Beliau enggan mengulas sama ada AES akan dimansuhkan atau tidak.

Loke berkata pegawai Kementerian Pengangkutan dan jabatan-jabatan berkaitan akan menyediakan cadangan konkrit dan beliau akan membincangkan opsyen dengan para pegawai tersebut sebelum membawa perkara itu ke Kabinet.

"Kementerian perlu mengkajinya dahulu sebelum membuat pengumuman. Banyak orang belum membayar saman mereka dan bagi mereka yang mempunyai saman tertunggak, tiada tindakan diambil," kata beliau.

Pada Ogos tahun lepas, sebanyak 21 kamera AES dipasang di lokasi-lokasi strategik di seluruh negara dan lebih banyak kamera akan dipasang di kawasan-kawasan yang mudah berlaku kemalangan. #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]