Selamat Datang Ke Portal Pahang Daily Onlie (PDO) | Salam Ramadan Al-Mubarak Kepada Semua Pembaca Yang Beragama Islam

Kes "SRC International", Rosmah Akan "Di Soal SPRM" Pada Selasa


PETALING JAYA: Datin Seri Rosmah Mansor, isteri kepada bekas Perdana Menteri, akan disoal oleh penyiasat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia pada Selasa.

Sesi itu sebahagian daripada siasatan ke atas SRC International Sdn Bhd, bekas anak syarikat 1MDB, dan aliran wang sebanyak RM42 juta yang melalui satu akaun bank atas nama suaminya, Datuk Seri Najib Razak, pada 2012.

“Ya, dia diminta untuk ke ibu pejabat di Putrajaya pada 11.00 pagi Selasa,” kata sumber.

Najib disoal SPRM mengenai SRC International 2 minggu lalu. Dia kemudian disoal lagi oleh SPRM selama 7 jam 2 hari kemudian.

Najib pada 2016 menafikan sebarang salahlaku dan menafikan duit dimasukkan ke akaun banknya.

SRC International sekarang diletakkan secara terus bawah Menteri Kewangan (Diperbadankan), yang turut memiliki 1MDB, syarikat cetusan idea Najib semasa menjadi perdana menteri dan menteri kewangan dan pengerusi lembaga penasihat 1MDB. #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]