Pahang Daily Onlie (PDO) Menzahirkan Sembah Tahniah, Gembira Di Atas Pelantikan Sultan Abdullah Sebagai Yang diPertuan Agong Ke-16 | Daulat Tuanku, Daulat Tuanku, Daulat Tuanku

Jamal Yunos Akan Di Tuduh Lagi Bawah Akta Imigresen Pula !


SHAH ALAM - Ketua UMNO Bahagian Sungai Besar, Datuk Seri Jamal Md. Yunos yang kini meringkuk di Penjara Sungai Buloh, Selangor bakal berdepan satu lagi pertuduhan baharu terhadapnya. 

Ketua Polis Selangor, Datuk Mazlan Mansor berkata, ini termasuk keluar negara tanpa mengikuti laluan sah mengikut Seksyen 51 Akta Imigresen 1959/63.

Katanya, pertuduhan baharu itu susulan laporan polis dilakukan pihaknya sebaik Jamal diekstradisi ke negara ini pada 5 Julai lalu.   

"Tarikh sebutan semula kes itu adalah pada 31 Julai depan," katanya pada sidang akhbar di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Selangor di sini hari ini.

Pertuduhan baharu itu menjadikan Pengerusi Gabungan Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO) itu menghadapi lima pertuduhan keseluruhannya. 

Empat pertuduhan sebelum ini adalah dua melibatkan eksyen 448 Kanun Keseksaan kerana melakukan pencerobohan dan masing-masing satu bagi kes Seksyen 290 Kanun Keseksaan kerana menyebabkan kegusaran awam dan Seksyen 224 kerana melarikan diri dalam tahanan yang sah. 

Pada 26 Mei lalu media melaporkan Jamal,48, menghilangkan diri  selepas didakwa di Hospital Pakar Ampang Puteri, Selangor pada 25 Mei lalu. 

Kehilangannya disedari Penolong Pendaftar Mahkamah Shah Alam yang menguruskan proses ikat jamin beliau kira-kira pukul 5.30 petang dengan pihak berkuasa mengeluarkan waran tangkap terhadap Jamal. 

Jamal kemudiannya berjaya ditangkap Polis Negara Republik Indonesia (Polri) ketika sedang menggunting rambut di sebuah kedai gunting rambut di Jakarta, Selatan pada Isnin minggu lalu jam 6.15 petang. 

Beliau kemudiannya diekstradisi dan tiba di negara ini pada 5 Julai lalu. #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]