Pahang Daily Onlie (PDO) Menzahirkan Sembah Tahniah, Gembira Di Atas Pelantikan Sultan Abdullah Sebagai Yang diPertuan Agong Ke-16 | Daulat Tuanku, Daulat Tuanku, Daulat Tuanku

PM: Ubah Persepsi Cuma UMNO Boleh Lindungi Orang Melayu


BAGAN SERAI: Sudah tiba masa orang Melayu mengubah persepsi bahawa hanya UMNO yang boleh melindungi mereka, kata Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

Orang Melayu kini harus meletakkan kepercayaan kepada Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM), untuk melindungi kepentingan mereka, kata Dr Mahathir yang juga Pengerusi PPBM.

"Orang Melayu rasa mereka tidak selamat dalam negara kita kerana mereka rasa perlindungan hanya datangnya daripada UMNO tetapi kini PPBM akan menjadi pelindung menggantikan UMNO.

"Kita tidak akan berkelakuan seperti UMNO yang dahulu dihormati dan dimuliakan tetapi apabila jadi pemerintah mereka lupa perjuangan kepada bangsa dan agama," katanya.

Dr Mahathir berkata demikian di hadapan lebih 20,000 hadirin pada majlis rumah terbuka Aidilfitri PPBM di sini hari ini.

Turut hadir pada majlis itu, Presiden PPBM Tan Sri Muhyiddin Yassin serta timbalannya Datuk Seri Mukhriz Mahathir dan Menteri Besar Perak yang juga Pengerusi PPBM Perak Ahmad Faizal Azumu.

Dalam ucapannya, Mahathir meminta orang ramai yang hadir supaya mendaftar sebagai anggota PPBM supaya parti itu dapat diperbesarkan serta terus kuat untuk membela nasib rakyat.

"Saya yakin ramai yang hadir hari ini merupakan petanda yang baik bagi PPBM. Insha Allah pada masa hadapan kita menjadi lebih baik, besar dan kuat, bukan niat nak bersaing dengan parti lain (dalam Pakatan Harapan) tetapi hanya mahu sama kuat," katanya.

Sementara itu, Tun Mahathir berkata beliau gembira dengan sambutan Aidilfitri PPBM yang mengalakkan dengan kehadiran ramai rakyat daripada berbilang kaum.

"Walaupun negara kita berbilang kaum, agama dan bangsa tetapi kita hidup dalam keadaan aman, selesa serta selamat tidak kira dalam apa jamuan (sambutan). Di negara lain apabila ada sedikit kelainan agama mereka berperang, membunuh dan merosakkan agama (lain)," katanya. #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]