Pahang Daily Onlie (PDO) Menzahirkan Sembah Tahniah, Gembira Di Atas Pelantikan Sultan Abdullah Sebagai Yang diPertuan Agong Ke-16 | Daulat Tuanku, Daulat Tuanku, Daulat Tuanku

Mekanik Parah Di Kepala Di Hempap Ketika Menukar Tayar Bas


JERANTUT - Seorang mekanik parah di kepala akibat dihempap ketika menukar tayar sebuah bas semasa kejadian pukul 9.30 pagi di tempat kerjanya dekat Jalan Kampung Temin di sini hari ini.

Difahamkan, Abd. Rahman Ishak, 39, mengalami kecederaan itu semasa sedang memasang jek hidraulik di bawah bas berkenaan sebelum dihempap kenderaan tersebut.


"Sebelum kejadian, dia (mangsa) berada di bawah bas untuk memasang jek kerana hendak menukar tayar .

"Tiba-tiba bas jatuh dari jek dan menghempap dia yang berada di bawah. Kawan sekerja yang melihat kejadian itu cuba membantu mengeluarkan dia dari bawah bas.

"Pemilik bengkel yang turut melihat kejadian itu terus menghubungi ambulans untuk mendapatkan bantuan kecemasan," ujar sepupu mangsa, Mohd. Zamri Umor, 33, kepada Kosmo! di sini.

Sejurus diselamatkan dengan bantuan orang ramai, mangsa yang mengalami kecederaan di kepala kemudian dikejarkan ke Hospital Jerantut untuk diberikan rawatan.

Mangsa yang separuh sedar semasa diselamatkan seterusnya dirujuk ke Hospital Sultan Haji Ahmad Shah, Temerloh. #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]