Pahang Daily Onlie (PDO) Menzahirkan Sembah Tahniah, Gembira Di Atas Pelantikan Sultan Abdullah Sebagai Sultan Pahang Ke-VI | Daulat Tuanku, Daulat Tuanku, Daulat Tuanku

Hanya Undian 2/3 Boleh Gugurkan Saya Dari Jawatan Presiden


GEORGE TOWN: Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi berkata, hanya ahli parti boleh memaksa beliau meletak jawatan sebagai Presiden UMNO, susulan seruan beberapa pemimpin parti memintanya melepaskan semua jawatan.

Beliau berkata di bawah perlembagaan UMNO, undian 2/3 diperlukan untuk menggugurkan Presiden parti.

“Saya hanya ingin katakan bahawa saya dipilih sebagai Presiden UMNO, bukan dilantik.

“Hanya 2/3 daripada ahli mesyuarat agung tahunan boleh membuat keputusan. Ini berdasarkan perlembagaan untuk saya meletakkan jawatan atau bercuti sementera. Itu dalam perlembagaan UMNO kita,” kata pemimpin pembangkang itu.

Terdahulu, Ahli Parlimen Larut Datuk Seri Hamzah Zainuddin yang keluar UMNO bersama 5 ahli Parlimen lain berkata, jika Zahid enggan meletak jawatan dalam tempoh 10 hari, akan ada lagi 10 ahli Parlimen UMNO yang akan keluar dari parti itu.

Beliau berkata Zahid gagal meyakinkan orang Melayu dan gagal menyelesaikan masalah parti.

Selain Hamzah, ahli Parlimen UMNO yang meninggalkan UMNO hari ini ialah Ahli Parlimen Hulu Terengganu, Datuk Rosol Wahid; Ahli Parlimen Mersing, Datuk Dr Abdul Latiff Ahmad dan Ahli Parlimen Tasik Gelugor, Datuk Shabudin Yahaya; Ahli Parlimen Sabak Bernam, Datuk Mohamad Fasiah Mohd Fakeh dan Ahli Parlimen Tanah Merah, Datuk Seri Ikmal Hisham Abdul Aziz.

Sementara itu, di Twitter Zahid menyatakan mana-mana pemimpin UMNO yang sudah memutuskan untuk keluar dari UMNO, tidak berhak lagi untuk bercakap mengenai parti berkenaan.

“Biar mereka yang keluar, yang sudah keluar UMNO tidak ada hak bercakap pasal Umno lagi. Ramai lagi yang boleh mengambil tempat mereka untuk jadi ahli Parlimen,” tulisnya.

Zahid turut mempersoalkan mengapa masih terdapat pemimpin UMNO yang melatah selepas himpunan tolak Konvensyen Antarabangsa Mengenai Penghapusan Segala Bentuk Diskriminasi Kaum (ICERD) pada 8 Disember lalu.

“Kenapa ramai sangat yang melatah selepas perhimpuan ICERD. Semangat dan maruah Melayu Islam tetap menjadi agenda utama,” katanya. #sumber

1 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

Amisha said...

Saya telah berpikir bahwa semua perusahaan pinjaman online curang sampai saya bertemu dengan perusahaan pinjaman Suzan yang meminjamkan uang tanpa membayar lebih dulu.

Nama saya Amisha, saya ingin menggunakan media ini untuk memperingatkan orang-orang yang mencari pinjaman internet di Asia dan di seluruh dunia untuk berhati-hati, karena mereka menipu dan meminjamkan pinjaman palsu di internet.

Saya ingin membagikan kesaksian saya tentang bagaimana seorang teman membawa saya ke pemberi pinjaman asli, setelah itu saya scammed oleh beberapa kreditor di internet. Saya hampir kehilangan harapan sampai saya bertemu kreditur terpercaya ini bernama perusahaan Suzan investment. Perusahaan suzan meminjamkan pinjaman tanpa jaminan sebesar 600 juta rupiah (Rp600.000.000) dalam waktu kurang dari 48 jam tanpa tekanan.

Saya sangat terkejut dan senang menerima pinjaman saya. Saya berjanji bahwa saya akan berbagi kabar baik sehingga orang bisa mendapatkan pinjaman mudah tanpa stres. Jadi jika Anda memerlukan pinjaman, hubungi mereka melalui email: (Suzaninvestment@gmail.com) Anda tidak akan kecewa mendapatkan pinjaman jika memenuhi persyaratan.

Anda juga bisa menghubungi saya: (Ammisha1213@gmail.com) jika Anda memerlukan bantuan atau informasi lebih lanjut

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]