Selamat Datang Ke Portal Pahang Daily Onlie (PDO)

Bitcoin 'Meroket", Naik RM10,000 Dalam Masa Dua Minggu !!


Selepas sekian lama mengalami zaman merudum, kini pemnyimpan matawang digital Bitcoin(BTC) menarik nafas lega apabila berlaku kenaikan harga mendadak sejak akhir-akhir ini. 

Pernah satu ketika kejatuhan nilai Bitcoin hingga ke paras dibawah RM15,000. Ramai pemain dan penyimpan matawang itu menjual dalam jumlah yang besar kerana takut harganya terus menjunam.

Namun, siapa tahu tiba-tiba harga Bitcoin "meroket" naik secara mendadak hingga mencecah ke paras RM34,000 pada hari semalam. Bahkan, lebih mengejutkan dua minggu lepas harganya baru dalam RM23,000 sahaja. Ini bermakna, dalam masa dua minggu Bitcoin menaik hingga RM10,000.

Ia sungguh mengejutkan ramai pihak, namun ia bukan sesuatu yang mustahil bagi matawang kripto yang menjadi "mothers of coin" itu. Pada penghunjung 2017, nilai Bitcoin pernah melebihi RM80,000. Ramai yang menjadi kaya-raya secara tiba-tiba ketika itu. 

Apa tidaknya, mereka hanya membeli dan menyimpan pada harga murah dibawah parasRM5,000 ketika itu. Bila harga naik ke paras tertinggi bermakna masing-masing menikmati keuntungan lumayan yang tidak pernah dikecapi selama ini. 

Itulah untungnya mereka yang mengambil peluang dan kesempatan diketika orang lain tidak tahu serta menolak teknologi Cryptocurrecy ini. Malah, ada ramai yang megeluh kerana tidak membeli dan memiliki pada harga murah. Ada yang menerima Bitcoin pada harga RM700 malah dibawah paras itu beberapa tahun lalu. Namun, akibat menganggap ia sekadar "angan-angan kosong", maka mereka menolak semua itu. Ada pula yang tersalah langkah, mahu cepat kaya mereka bukan membeli Bitcoin tetapi Scam. Mereka sertai berbagai program yang diwujudka oleh pemain Bitcoin dengan menawarkan pelan Return On Investment (ROI) yang cukup lumayan (10%-15% setiap hari).

Disamping itu mereka ditawarkan plan pemasaran yang menjanjikan pulangan menakjubkan dari segi bonus sponsor, pairing, matching dan sebagainya. Mula-mula program ini berjalan cantik sebab pihak terbabit mahu megaburi mata orang ramai.

Selang beberapa bulan berikutnya bayaran yang dijanjikan mula bermasalah. Ada saja alasan yang diberikan oleh pihak atasan seperti "upgrade server" dan sebagainya. Apa yang ditunggu akhirnya tidak menjadi kenyataan. Janji ditabur tapi modal lebur untuk berterabur. Ramai yang jadi mangsa di sekeliling kita.

Ada yang sanggup bergolok bergadai menjual harta benda akibat terpedaya dengan janji  manis pihak terbabit. Inilah senario yang melanda, namun ramai yang tidak serik malah terus menjerumuskan diri menyertai program seperti itu. Atas alasan untuk mantapkan ekonomi keluarga, mereka teruskan pencarian platform untuk menjana pendapatan.

Justeru bagi anda yang terlepas untuk memiliki Bitcoin beberapa tahun yang lalu, ini berita baik untuk anda. Kini anda tidak perlu gusar dan takut lagi untuk menceburi bidang kripto terutamanya Bitcoin. Kami sedang mempromosikan "Bank Digital" kepada anda yang berminat. Ada matawang kripo tapi tiada akaun bank digital bermakna anda berhadapan dengan risiko. Sebab itu ramai yang ada banyak duit dengan kripto, tapi ia tersimpan dalam akaun program scam yang mereka libatkan diri. Sekadar boleh melihat jumlah, tapi tidak boleh untuk buat apa-apa transaksi lagi akibat program sudah bermasalah.Inilah senario yang melanda pemain matawang digital atau mereka yang terjebak dengan program-program scam yang "tumbuh bagaikan cendawan lepas hujan" di pasaran. 

Apa hebatnya bank digital yang kami tawarkan?. Anda hanya tukarkan wang Ringgit Malayia (R) di bank biasa ke bang digital. Anda akan terkejut dengan keuntungan yang cukup luar biasa. Jika anda ada wang RM10,000 di dalam akaun bank sekarang, dua bulan lagi atau setahun lagi nilainya mungkin masih RM10,000 atau lebih sikit. Itu pun bergantung kepada kadar faedah yang ditawarkan oleh bank tempatan.Tapi di bank digital, anda simpan RM10,000 mungkin esok lusa nilai menjadi RM20,000 atau RM100,000 !!. Menakjubkan bukan?. Inilah penangan matawang kripto yang telah melahirkan ramai jutawan senyap di negara kita hari ini.Malah, kajian pakar ekonomi negara menunjukkan jumlah rakyat Malaysia yang amat kaya meningkat 11%. Manakala pelaburan kripto termasuk dalam senarai ketiga iaitu 21%. 


Ini bukti jelas bahawa merea yang melabur dalam Bitcoin dan matawang kripto yang lain bakal menjadi jutawan senyap jika mengeluarkan modal yang sesuai dan sepatutnya. Semua ini adala fakta bukan auta. Malah lebih menarik lagi, dalam buku teks Ekonomi tingkatan empat silibus berkaitan Bitcoin juga turut dimasukkan oleh Kementerian Pendidikan Malaysia (KKM). Ini menunjukkan fenemona Bitcoin bukan sekadar teori semata-mata, tapi ia sudah jadi realiti.

Semenara itu Bitcoin kini sudah diterima sebagai pertukaran matawang dunia, cuma ia tidak dikawal oleh mana-mana pihak. Ia bergantung kepada tawaran di pasara itu sendiri.


Dalam XE Currency iaitu "The World's Trusted Currency Authoity" ada terdapat matawang Bitcoin yang dilabelkan sebagai XBT.  Ia duduk sebaris dengan matawang lain di dalam dunia termasuk Ringgit Malaysia (RM). Pada tahun 2016 harga 1BTC baru RM1,829 sahaja. Tapi ketika itu berapa ramai rakan-rakan anda yang mahu memiliki Bitcoin?. Kini, semuanya belum terlambat. Sertai kami buka akaun bank digital secara percuma dan kemudan anda sendiri yang membuat piihan mahu menyimpan berapa banyak Bitcoin di dalamnya. Tiada risiko kerana anda boleh keluarkan modal (deposit) anda bila-bla masa tanpa sekatan. 

Modal tak hilang, sama seperti anda menyimpan wang di ASB dan lain-lain bank tempatan. Simpan dan nikmati faedah keaikan harga. Bila tiba masa nak pakai wang, boleh jual sikit-sikit, selebihnya kekalkan dalam akan bank digital anda.Paling terbaik anda sendiri yang uruskan akaun bank digital anda. Inilah kehebatan Bitcoin, tidak perlu terlibat dengan program scam hingga menyusahkan masa depan anda. 

Beli dan simpan hari ini, tak perlu menaja orang (sponsor) dan tak perlu segalanya. Anda dapat untung bila harga naik mendadak, dijangka mencecah RM100,000 penghujung tahun ini. Beli dan simpan berdasarkan berapa modal yang anda ada. Tiada tekanan, tiada risio dan inilah yang dinantikan oleh seluruh rakyat Malaysia sebenarnya.

Berminat untuk menyimpan Bitcoin serta dapatkan pencerahan dan info lanjut di seluruh negara, sila klik www.wasap.my/60166156910/BITCOIN untuk janjitemu. #PDO
PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]