Selamat Datang Ke Portal Pahang Daily Onlie (PDO)

Empat Lelaki Di Denda RM1,000 Kerana Bergaduh Di Kuantan !


KUANTAN - Lima lelaki dihadapkan di Mahkamah Majistret Kuantan hari ini atas tuduhan melakukan pergaduhan beramai-ramai di hadapan sebuah restoran makanan segera dekat Sungai Isap di sini pada awal pagi 19 Jun lalu.

Empat daripada mereka iaitu Muhammad Syamil Muhaimin Ahmad Rizal, 20, dan Muhammad Haziq Aiman Zamani, 20, yang kedua-duanya merupakan pekerja am di Pelabuhan Kuantan di sini mengaku salah sejurus pertuduhan kes itu dibacakan.


Selain itu, dua pelajar sebuah kolej di sini iaitu Afif Shuhairi, 20, serta Muhammad Luqman Hakim Aminullah, 19, turut mengaku salah sejurus pertuduhan tersebut dibacakan di hadapan Majistret Nor Izzati Zakaria.

Nor Izzati menjatuhkan hukuman denda RM1,000 ke atas keempat-empat tertuduh dan mereka juga boleh dipenjara sebulan sekiranya tidak membayar denda tersebut.

Menurut kertas pertuduhan, mereka dituduh melakukan gaduh gempar dengan bergaduh beramai-ramai di hadapan restoran McDonalds cawangan Sungai Isap di sini pada pukul 1 pagi 19 Jun lalu.


Pertuduhan secara bersama tersebut dibuat mengikut Seksyen 160 Kanun Keseksaan yang boleh dikenakan hukuman penjara sehingga enam bulan atau denda RM1,000 atau kedua-duanya sekali jika sabit kesalahan.

Sementara itu, seorang daripada lima tertuduh berkenaan, Ahmad Tarmizi Othman, 19, pula tidak mengaku salah dan mahkamah menetapkan ikat jamin RM1,000 serta 11 Julai depan sebagai tarikh sebutan semula kes. 

Media pada 20 Jun lalu pernah melaporkan insiden pergaduhan tersebut yang berpunca daripada akibat salah faham membabitkan seorang perempuan. #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]