Selamat Datang Ke Portal Pahang Daily Onlie (PDO)

Muktamar Beri Mandat Pemeteraian Ta'awun & Tahaluf Siayasi


KUANTAN - Muktamar Tahunan Pas Ke-65 di Kompleks Sukan Pahang (Sukpa) hari ini meluluskan usul agar dimeterai ta'awun dan tahaluf siyasi antara parti itu dengan UMNO.

Usul politik yang diterima untuk dibahas itu dikemukakan oleh Dewan Ulama, Pas Kawasan Pandan, Kota Raja, Serdang, Kuala Pilah, Sungai Besar dan Temerloh.

Usul itu meminta kepemimpinan Pas dan Majlis Syura Ulama menjalinkan ta’awun dan tahaluf siyasi dengan UMNO dan parti-parti politik lain serta mewujudkan garis panduan asas, syarat-syarat dan batas kerjasama politik dengan parti-parti politik tersebut di samping memperkasakan hubungan komponen Gagasan Sejahtera.

Menginsafi, rakyat Malaysia memerlukan satu kuasa politik yang utuh dan bersepadu untuk menyelamatkan negara daripada kecelaruam dan kepincangan pentadbiran Pakatan Harapan (PH) .

Usul berkenaan dibentangkan oleh Ketua Penerangan Dewan Ulama, Mohd. Asri Mat Daud sebagai mewakili Dewan Ulama dan kawasan-kawasan Pas berkenaan sebelum disokong serta dibahaskan perwakilan.

Ia kemudian diterima sebulat suara oleh para perwakilan Muktamar Tahunan Pas Ke-65 itu. #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]