Selamat Datang Ke Portal Pahang Daily Onlie (PDO)

Rumah & Bangunan Kerajaan Rosak Akibat Ribut Di Temerloh !


KUANTAN - Sebanyak 16 rumah dan dua bangunan kerajaan di beberapa kawasan di Temerloh dekat sini, rosak akibat ribut yang berlaku pada petang semalam.

Pengarah Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) Pahang Kolonel (PA) Zainal Yusoff berkata kejadian berlaku sekitar 5.30 petang itu, bagaimanapun tidak melibatkan kecederaan atau kehilangan nyawa.

Katanya, kawasan terlibat ialah Kampung Mempateh, Kampung Tan Seri Yahya, Taman Mentakab Indah, Taman Paya Tiram, Kampung Bukit Ketumbit, Kampung Seri Ketumbit, Kampung Rasau, Kampung Kerai, Kampung Gajah Mati dan Kampung Paya Keladan.

"Dua bangunan kerajaan yang terjejas dalam kejadian itu ialah sebuah blok kediaman markas tentera Kem Batu 5 di Mentakab dan stor di Sekolah Kebangsaan Kerdau di Kerdau.

"Anggaran kerugian masih dalam taksiran dan kami menasihatkan mereka yang terlibat untuk membuat laporan polis bagi pengesahan kejadian," katanya dalam kenyataan media di sini, hari ini.

Zainal berkata setakat ini, tiada pusat pemindahan sementara dibuka memandangkan ada mangsa yang masih menetap di rumah sendiri atau menumpang di rumah saudara-mara.

Selain APM, agensi lain seperti polis, bomba dan Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) telah memberi bantuan awal kepada semua mangsa terlibat. #sumber
PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]