SELAMAT DATANG KE PORTAL RAKYAT PAHANG DAILY ONLINE

Wan Azizah: Kekosongan Kabinet Bila PM Lepaskan Jawatan


CYBERJAYA - Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail berkata, kekosongan dalam Kabinet hanya akan berlaku apabila Tun Dr. Mahathir Mohamad mengosongkan jawatan Perdana Menteri. 

Bercakap kepada pemberita selepas melawat CyberSecurity Malaysia di sini hari ini, beliau berkata, kekosongan dalam Kabinet perlu dibuat berdasarkan apa yang dijanjikan dalam Pakatan Harapan. 

"Saya kira kalau PM kosongkan (tempat), itu yang dijanjikan," katanya ketika ditanya mengenai kenyataan Mahathir pada Khamis bahawa tidak ada kekosongan dalam Kabinet buat masa ini.

Mahathir ketika ditanya sama ada beliau akan membawa masuk Presiden Parti Keadilan Rakyat, Datuk Seri Anwar Ibrahim menyertai Kabinet dilaporkan berkata Kabinet tiada kekosongan sekarang dan tidak juga akan berlaku pertambahan anggota Kabinet.

Mahathir dilaporkan berkali-kali menyatakan proses peralihan tampuk pemerintahan kepada Anwar akan berlaku. #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]