Selamat Datang Ke Portal Pahang Daily Onlie (PDO)

Zuraida Dakwa Beliau Dan Azmin Bersedia Di Pecat Dari PKR


KUALA LUMPUR: Naib Presiden PKR Zuraida Kamaruddin dalam ucapan penggulungan Majlis Makan Malam Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 menjelaskan beliau dan Timbalan Presidennya Datuk Seri Mohamed Azmin Ali bersedia dipecat jika tindakan mereka mengkritik parti pada malam ini dikira sebagai pengkhianat.

Sebaliknya jelas Zuraida, pentas malam itu adalah untuk membawa parti ke landasan yang betul.

"Kalau kami dipecat, saya dan Azmin dah bersedia. Kami rela dikorbankan demi parti keadilan ini, kerana kita nak bawa ke landasan betul kalau ini Presiden (Anwar Ibrahim) rasakan keadilan sangat gah dan hebat walaupun ada 50 Ahli Parlimen tetapi pengurusan carca marba siapa nak salahkan.

"Ucapan malam ini direkod, saya nak Presiden dengar saya amat berharap beliau berubah mendapatkan kebiijaksanaan beliau balik, (dengan) meletakkan parti di landasan betul.

"Kalau saya diberi peluang (Kongres Nasional Tahunan) untuk menggulung. Saya akan sebut apa yang disebut malam ini. Saya akan akhirkan ucapan kita, sebagai pemimpin, kita akan dipertanggungjawab di akhirat," katanya ketika berucap dihadapan ribuan ahli yang hadir.

Dalam ucapannya, Zuraida yang juga Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan itu turut menyelar tindakan beberapa pimpinan muda keadilan yang dilabelnya sebagai 'budak Pampers dan Gengster'.

"Pernahkah kita (PKR) guna gengster, baju hitam? Siapa jadi petugas-petugas itu?

"Sokong satu tahun tak datang mesyuarat, ada bising? Presiden tak datang mesyuarat, ada bising? Kenapa nak pertikaikan kami tidak datang mesyuarat?

"Saya berani cakap di sini, tanya kawan semua. Saya orang taat datang mesyuarat paling punctual. Sebelum Anwar Ibrahim jadi Presiden dahulu saya dah mesyuarat. Tidak payah hendak ajar saya mesyuarat. Saya nak dengar cakap engkau ke yang hingus ini?

"Ini semua 'budak Pampers', jangan nak berlagak nak tegur kita. Kami yang buat deklarasi jadi jangan nak ajar kami kalau tidak ada sebab nak melakukan perkara itu," tegas Zuraida dalam ucapannya.

Jelas Ahli Parlimen Ampang itu, majlis Makan Malam Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 ini akan dijadikan platform untuk menerangkan kepada ahli parti seluruh negara berkenaan memperkuatkan parti. #sumber

2 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

Anonymous said...

Depa ni lebih berfokuskan peribadi. Berebut nak jadi pm. Jika parti tak terima mereka tubuh parti baru dan jadi ketua. Bang nuar pun ditolak parti, tubuh pkr dan jadi ketua.. Bang mat pun sama. Ditolak parti, tubuh pan jadi ketua. Mamak pun sama, dibuang umno dan tubuh bersatu. Cuma mamak dapat jadi pm. Bila dapat jadi pm, rakyat tak dapat menafaat melainkan kesusahan juga. Sekarang jemin ditolak parti dan akan tubuh parti baru supaya jadi ketua dan ada peluang jadi pm. Inilah politik rakus yg penuh noda dan dosa.

Anonymous said...

Sepak keluar je mak lampir senang² rakyat Msia bàyar gaji pada orang luar sebagai Menteri. Sudah pasti mak lampir ni tak heràn kalu dteñdang keluar sebab dia dbayar pençen penuh sampai mzti. Betapa bangangnya rakyat!!

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]