Selamat Datang Ke Portal Pahang Daily Onlie (PDO)

MBSN Anjurkan Majlis Makan Malam


KUALA LUMPUR - Majlis Sukarelawan Bencana Negara (MSBN) akan menganjurkan majlis makan malam penghargaan dan penyerahan watikah pelantikan pegawai kehormatnya bagi tahun ini.

Pengerusi Jawatankuasa MSBN, Datuk Zuhairi Ab Kadir berkata, makan malam berkenaan akan diadakan pada 28 Mac depan di Hotel Royale Chulan.

"MSBN telah pun menghantar surat jemputan kepada Timbalan Perdana Menteri, Datin Seri Wan Azizah Wan Ismail untuk turut sama memeriahkan majlis berkenaan.

"Selain itu, MSBN turut menjemput Menteri Dalam Negeri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, Menteri Wilayah Persekutuan, Khalid Abd Samad, Ketua Polis Negara, Tan Sri Abdul Hamid Bador dan Ketua Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM), Datuk Mohammad Hamdan Wahid," katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Zuhairi berkata, penubuhan MSBN sebagai inisiatif kesiapsiagaan untuk digerakkan ke lokasi terjejas bagi memberi khidmat sokongan membantu mangsa bencana.

Jelasnya, bencana bukan hanya dalam ruang lingkup banjir semata-mata, tetapi skop yang luas termasuk membantu operasi mencari dan menyelamat orang hilang.

"Bencana turut melibatkan kebakaran hutan, kemalangan, pesawat terhempas, bangunan dan tanah runtuh serta tsunami yang memerlukan tindakan penggemblengan tenaga ekstensif menurut garis panduan ditetapkan pihak berkuasa agar lebih sistematik dan strategik dari segi pengurusan dan pergerakan bantuan," ujarnya.

Katanya, MSBN turut menganjurkan program latihan intensif bertujuan memberi pendedahan dan pengetahuan kepada pihak terlibat dalam persediaan menangani bencana untuk memastikan platform itu berfungsi dan berperanan seperti yang dimahukan.

"Kesiapsiagaan cukup penting untuk diterapkan dalam diri segenap lapisan masyarakat hari ini supaya menjadi satu budaya agar mangsa bencana mendapat perlindungan serta bantuan yang sewajarnya daripada semua pihak," katanya. #PDO

1 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

Amisha said...

Saya telah berpikir bahwa semua perusahaan pinjaman online curang sampai saya bertemu dengan perusahaan pinjaman Suzan yang meminjamkan uang tanpa membayar lebih dulu.

Nama saya Amisha, saya ingin menggunakan media ini untuk memperingatkan orang-orang yang mencari pinjaman internet di Asia dan di seluruh dunia untuk berhati-hati, karena mereka menipu dan meminjamkan pinjaman palsu di internet.

Saya ingin membagikan kesaksian saya tentang bagaimana seorang teman membawa saya ke pemberi pinjaman asli, setelah itu saya scammed oleh beberapa kreditor di internet. Saya hampir kehilangan harapan sampai saya bertemu kreditur terpercaya ini bernama perusahaan Suzan investment. Perusahaan suzan meminjamkan pinjaman tanpa jaminan sebesar 600 juta rupiah (Rp600.000.000) dalam waktu kurang dari 48 jam tanpa tekanan.

Saya sangat terkejut dan senang menerima pinjaman saya. Saya berjanji bahwa saya akan berbagi kabar baik sehingga orang bisa mendapatkan pinjaman mudah tanpa stres. Jadi jika Anda memerlukan pinjaman, hubungi mereka melalui email: (Suzaninvestment@gmail.com) Anda tidak akan kecewa mendapatkan pinjaman jika memenuhi persyaratan.

Anda juga bisa menghubungi saya: (Ammisha1213@gmail.com) jika Anda memerlukan bantuan atau informasi lebih lanjut

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]