SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI, MAF ZAHIR BATIN DARIPADA KREW PENERBITAN PAHANG DAILY ONLINE

Covid-19: Pesakit Pulih Paling Ramai Di Rekodkan Hari Ini


PUTRAJAYA - Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) merekodkan kes pulih terbesar hari ini dengan 91 kes sepanjang negara dilanda wabak Covid-19.
Ketua Pengarah Kesihatan Datuk Dr Noor Hisham Abdullah berkata, jumlah itu terdiri daripada pelbagai kluster termasuk tabligh.
"Ada banyak (kluster) telah pulih dan dibenar pulang hari ini," katanya.
Menurutnya, bilangan tersebut menjadikan jumlah kumulatif pesakit Covid-19 yang telah pulih adalah 479 kes.
"Kes pulih merupakan 18.2 peratus daripada keseluruhan kes positif," katanya pada sidang media perkembangan terkini Covid-19 di kementeriannya di sini hari ini.
Beliau berkata, status terkini kes positif Covid-19 setakat tengah hari ini mencatat penambahan sebanyak 156 kes.
"Ini menjadikan jumlah kes positif Covid-19 di Malaysia adalah sebanyak 2,626 kes," katanya.
Dr Noor Hisham berkata, seramai 94 kes positif sedang dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU).
"Daripada jumlah tersebut, 62 kes memerlukan bantuan pernafasan," katanya.
Mengulas mengenai kes kematian, beliau berkata, sebanyak tiga kes pertambahan direkodkan boleh Pusat Kesiapsiagaan dan Tindak Cepat (CPRC) Kebangsaan.
"Kes kematian ke-35 merupakan kes ke-1,952 yang berumur 57 tahun dan mempunyai latar belakang penyakit kencing manis.
"Wanita berkenaan mempunyai sejarah perjalanan ke Indonesia dan dirawat Hospital Sungai Buloh disahkan meninggal dunia jam 4 petang semalam," katanya.
Menurutnya, kes kematian ke-36 melibatkan kes ke-1,941 yang merupakan lelaki warganegara Malaysia berumur 47 tahun.
"Beliau telah dirawat di Hospital Umum Sarawak pada 23 Mac 2020 dan disahkan meninggal dunia pada jam 8.10 pagi tadi," katanya.
Tambahnya, kes kematian ke 37 melibatkan wanita berumur 46 tahun mempunyai latar belakang penyakit darah tinggi dan penyakit autoimun.
"Dia merupakan pesakit ke 2,471 telah dirawat di Hospital Miri, Sarawak dan disahkan meninggal
dunia jam 9.02 pagi tadi," katanya.
Mengulas mengenai perkembangan terkini bayi berusia 12 hari yang dijangkiti Covid-19, beliau berkata, bayi berkenaan dalam pemantauan. #sumber

1 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

hadi emi said...

BERITA BAIK
Pertama saya ingin mengatakan jika anda takut untuk berjaya anda tidak akan berjaya walaupun peluang itu datang murah dan bebas, semuanya bermula pada malam yang dingin ketika tidur di internet untuk hanya letih sehingga saya dapat tidur setelah lama hari di bank yang cuba mendapatkan pinjaman dengan rumah saya dari bank HSBC di pekanbaru bagi mereka yang mungkin tahu bank ini, saya cuba dan selepas dokumentasi saya diberitahu untuk kembali dalam masa 30 hari yang bagi saya seperti selama-lamanya sehingga pada masa saya pemikiran tempat tidur mungkin baris tindakan yang saya jumpa dalam kisah tertentu bagaimana untuk mendapatkan pinjaman dan pada kadar yang sangat rendah 2% dengan nama syarikat sebagai syarikat pinjaman Rossa Stanley saya bertanya-tanya apakah itu benar jadi saya probed lebih jauh dan datang di seberang seorang wanita bernama Nadia Sisworo yang memberi keterangan bagaimana dia mendapat pinjaman dengan butiran banknya semua dipaparkan supaya saya diemail dan kami bercakap, kami bercakap dan dia meminta saya menghubungi syarikat rossa ibu bahawa jika rumah saya benar dan identiti saya mungkin bernasib baik untuk mendapatkan pinjaman jadi saya menghantar e-mel kepada ibu Rossastanleyloancompany@gmail.com Whatsapp + 19145295708 tentang keadaan saya dan borang pinjaman telah diberikan saya diisi dan diserahkan untuk permintaan pinjaman $ 150,000.00 dan selebihnya kepada Kemuliaan Allah saya mendapat pinjaman dari syarikat ibu rossa jadi orang yang saya sayangi sekiranya anda mempunyai beban kewangan yang tulen atau ingin mengembangkan perniagaan anda tidak teragak-agak untuk bertemu dengan ibu rossa untuk mendapatkan bantuan saya yakin $ 150,000.00 sudah cukup untuk meninggalkan kemiskinan dan bahagia selamanya seperti saya jika anda masih meragukan yuran percuma untuk memanggil atau WhatsApp saya di +6282385590743 atau menulis saya di hadiemi64@gmail.com dan facebook di Hadi emi dan saya akan membuktikan kepada anda ibu adalah sebenar

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]