SELAMAT DATANG KE PORTAL RAKYAT PAHANG DAILY ONLINE

PKN Pahang Sokong Kerajaan Perikatan Nasional Pusat Dan Negeri !


BENTONG - Penggerak Komuniti Negara (PKN) peringkat Negeri Pahang telah membuat keputusan menyokong penuh kepimpinan Kerajaan Perikatan Nasional (PN) di peringkat Negeri Pahang dan Pusat atas prinsip bersama membina kemakmuran rakyat. 

Demikian kenyataan media yang dibuat oleh Pengerusinya, Zakaria Abdul Hamid hari ini.

"Sejak setahun lalu, PKN telah banyak menjayakan program-program komuniti termasuk bantuan kemanusiaan semasa akibat pandemik Covid-19"

"Ini adalah selaras dengan matlamat penubuhan PKN iaitu memperkasakan komuniti dan rakyat keseluruhannya, sebagaimana termaktub dalam Dasar Komuniti Negara dibawah Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT)," katanya. 

Zakaria turut mendakwa PKN Pahang yang bersidang di sini semalam, telah memuktamatkan perlantikan 14 orang Pengerusi PKN di setiap kawasan Parlimen di seluruh Negeri Pahang, dengan keahlian setakat ini melebihi 5,000 orang. 

"Anggota PKN Pahang adalah terdiri daripada bekas-bekas anggota Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan anak-anak muda daripada kalangan tidak berparti," tambah beliau.

Adalah dijangkakan lebih ramai lagi bekas-bekas anggota PKR dan orang awam akan menyertai PKN Pahang dalam masa yang terdekat ini katanya dalam kenyataan itu. #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]