SALAM MAULIDURRASUL KEPADA PEMBACA PDO YANG BERAGAMA ISLAM| JIKA ADA ISU RAKYAT INGIN DISIARKAN, BOLEH EMAIL KE PAHANGDAILY@YAHOO.COM | JANGAN LUPA LIKE, FOLLOW N SHARE PAHANG DAILY ONLINE DI FACEBOOK # INSTAGRAM # TWITTER

Kelab Anak Raub Sokong Tindakan Kerajaan Negeri Terhadap Pekebun Durian Haram

 

RAUB - Kelab Anak Raub menyokong sepenuhnya tindakan kerajaan negeri ke atas semua pekebun durian haram musang king di daerah itu.

Presidennya, Fadzli Mohamad Kamal berkata, kelab itu yang memiliki lebih 1,000 ahli berdiri teguh dengan kepimpinan kerajaan negeri yang diterajui Menteri Besar, Datuk Seri Wan Rosdy Wan Ismail.

"Masalah ini telah berlarutan dan tindakan itu tepat kerana bukan sahaja merugikan kerajaan negeri malah penduduk di Raub.

"Kami amat berharap tindakan tegas akan diambil kepada mereka yang ingkar dengan arahan dan penguatkuasaan ini,"katanya.

Menurutnya, tindakan beberapa pemimpin yang cuba menangguk di air keruh diselar kerana mempolitikkan isu tersebut.

"Isu ini perlu dilihat dengan rasional dan jangan cuba bermain api malah satu himpunan aman anjuran Gabungan Pertubuhan Melayu Islam Raub membabitkan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Melayu Islam dari Pahang akan diadakan pada 3 September ini di perkarangan Rumah Rehat Raub.

"Himpunan yang diberikan nama SeTanah Melayu(Jangan Cabar Hak Kami) merupakan satu mesej yang jelas iaitu kami benci politik perkauman," tegasnya. #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]