SALAM MAULIDURRASUL KEPADA PEMBACA PDO YANG BERAGAMA ISLAM| JIKA ADA ISU RAKYAT INGIN DISIARKAN, BOLEH EMAIL KE PAHANGDAILY@YAHOO.COM | JANGAN LUPA LIKE, FOLLOW N SHARE PAHANG DAILY ONLINE DI FACEBOOK # INSTAGRAM # TWITTER

Tun Mahathir Dakwa Beliau Tidak Boleh Maaf Orang Yang Telah "Menghancurkan" Partinya !

PETALING JAYA - Tun Dr Mahathir Mohamad tidak boleh memaafkan bekas Perdana Menteri Datuk Sri Najib Razak yang didakwa menghancurkan UMNO.

Dalam wawancara di Malaysia Gazette, beliau ditanya adakah bersedia memaafkan Najib sepertimana beliau memaafkan Datuk Seri Anwar Ibrahim.

“Tidak, itu berbeza. Saya tak boleh maaf orang yang hancurkan parti saya.

“Itu dia (Najib) buat, dia buat betul-betul sampaikan orang benci pada UMNO,” katanya.

Mahathir berkata ketika Barisan Nasional menang pilihan raya umum ke-13 pada 2013, Najib mempunyai lebih banyak penyokong berbanding beliau semasa beliau memerintah.

“Tetapi sekarang ini, orang tolak Pak Lah, orang tolak Najib. Najib tampil lebih buruk berbanding Pak Lah,” katanya merujuk kepada pengganti beliau, Tun Abdullah Ahmad Badawi.

Mahathir menghabiskan 22 tahun pertamanya ketika berkuasa dengan “mempersiapkan” Najib untuk menggantikan beliau. Namun, tidak lama selepas Najib memegang jawatan itu pada 2009, Mahathir mengkritiknya, mengatakan hubungan antara kaum dilihat semakin memburuk dan persekitaran perniagaan semakin sukar.

Serangan berlarutan selama bertahun-tahun, dan Mahathir pada Januari 2018 menawarkan dirinya sebagai calon Perdana Menteri Pakatan Harapan sementara pemimpin pembangkang Anwar Ibrahim berada dalam tahanan penjara. #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]