Pages

Quantum Metal Tawar SKIM PELABURAN EMAS MyGoldi Patuh Syariah Yang Terbaik Dipasaran

Orang ramai yang tercari-cari peluang pelaburan emas yang patuh syariah, dipelawa menyertai skim pelaburan emas yang diperkenalkan oleh syarikat Quantum Metal Sdn Bhd.

Skim yang menawarkan produk hebat dan sedang meletup dipasaran ini semakin diminati oleh orang ramai kerana ia tidak melanggar peraturan dan undang-undang negara seperti kebanyakan program SCAM yang telah dimanipulasi oleh beberapa individu untuk mengaut keuntungan peribadi masing-masing.

Mereka buat pelan pelaburan emas jangka pendek (30-45 hari) yang menawarkan imbuhan lumayan berupa Return On Investment (ROI) harian dan bulanan yang cukup luar biasa untuk menarik perhatian orang ramai melabur.

Maka, ramai yang ingin dapat untung cepat dalam masa yang singkat telah terjebak dengan SCAM emas ini. Pulangan yang diharapkan dengan melabur, akhirnya lebur begitu sahaja. Mula-mula mereka kaut untung, lama kelamaan mereka mula sedari telah ditipu apabila imbuhan yang dijanjikan (PO) tidak kunjung tiba.

Akhirnya laman web program SCAM itu sendiri hilang dari radar. Ramai yang menjadi mangsa akibat terjebak dengan pelaburan haram ini. Maka itulah muncul skim pelaburan emas MyGoldi oleh Quantum Metal Sdn Bhd.

PROFAIL SYARIKAT 

Quantum Metal Sdn Bhd adalah sebuah syarikat pengimport dan pembekal emas di Malaysia khasnya dan negara-negara ASEAN amnya. Mula beroperasi pada tahun 2012 dan ibupejabat syarikat terletak di E-Gate Pulau Pinang. 

Quantum Metal ialah pengedar utama emas London Bullion Market Association (LBMA) di Malaysia yang mempunyai pengaruh global dan merintis pertumbuhan kekayaan. 

Founder  dan Pengerusi Eksekutif Quantum Metal ialah Dato' Lim Khong Soon yang berpengalaman lebih 20 dalam industri emas.

Pengerusi dan Ahli Lembaga Pengarah syarikat ialah Tuan Haji Kamari  Zaman. Beliau juga Pengerusi Bank Persatuan (Co-opbank Persatuan) dan Pengarah Bebas Dan Bukan Eksekutif, Permodalan BSN Berhad. (Rujuk sini)

Modal berbayar syarikat ini ialah RM 10,000,00 dan  merupakan peserta Di Dagangan Bursa Malaysia Islamic Servises (BMIS). 

Perniagaan teras syarikat ialah menyediakan produk emas premium 99.9% ke pasaran termasuk badan kerajaan, bank, institusi kewangan, pemborong dan peniaga emas individu.

BANK TEMPATAN

Quantum Metal memulakan hubungan antara bank tempatan dengan pembekal bullion antarabangsa termasuk Perth Mint Gold, Australia. Model perniagaan syarikat ialah mengurangkan risiko bank tempatan  dengan bank tempatan melakukan transaksi langsung dan transaksi sah melalui Quantum Metal.

Sebagai pelanggan Quantum Metal, bank tempatan bebas daripada perbelanjaan modal untuk projek ini kerana 100% sistem dan infrastruktur akan dilaburkan oleh syarikat ini. Pulangan pelaburan syarikat adalah melalui model pembahagian hasil dengan bank tempatan. 

Quantum Metal terus melabur dan dan menyediakan model SOP terbaik dan menjamin integrasi dalam talian masa nyata antara bank tempatan dan Quantum Metal.

Antara bank tempatan yang berkerjasama dengan Quantum Metal ialah Bank Muamalat, Al-Rajhi Bank, Affin Bank dan Alliance Bank. 

Aggrement PDF antara Bank Mualamat dengan Client dan Supplier Emas adalah Quantum Metal. 

AR-RAHNU DAN KOPERASI  

Quantum Metal juga adalah pembekal sistem emas  kepada Ar-Rahnu Tekun.

        

Koperasi ANGKASA dan Organisasi Koperasi Asean (ACO) turut jalinkan kerjasama dengan Quantum Metal. (Klik sini). 


ACO Gold Sdn Bhd telah ditubuhkan hasil usahasama MyAngkasa Holding, Organisasi Koperasi Asean (ACO) dan Quantum Metal. 

ACO Gold didaftarkan pada 8 Februari 2018 untuk meningkatkan perdagangan dan transaksi antara koperasi di negara-negara ASEAN melalui perdagangan emas. 

MyAngkasa Holdings, dimiliki 100% oleh Angkasa merupakan organisasi APEX untuk 10 ribu koperasi. (ACO Gold). Klik kerjasama Quantum Metal bersama Koperasi Angkasa dan ACO)

PATUH SYARIAH

Syarikat turut mendapat Pengiktirafan patuh syariah dari ISRA’ (International ShariĘ˝ah Research Academy for Islamic Finance) yang dikawal selia oleh Bank Negara Malaysia (BNM).

(Sijil patuh syariah ISRA). Quantum Metal juga teraenarai di World Gold Council, klik http://shariahgold.com/products

PERTH MINT DAN PANDA GOLD

Quantum Metal juga telah dilantik sebagai pengedar sah kepada Perth Mint Gold iaitu sebuah syarikat emas yang terbaik di dunia.(Quantun Metal Distributor Perth Mint Gold) dan juga ABC Bullion. (Quantum Metal Distributor ABC Bullion) / video

Selain daripada itu Quantum Metal juga dilantik sebagai pengedar Panda Gold, kerjasama dengan ICBC Bank Malaysia. (Video majlis menandatangani perjanjian kerjasama ICBC dan Quantum Metal)

Klik di aini Video majlis menandatangani perjanjian kerjasama antara ICBC Bank dan Quantum Metal Sdn Bhd

SIMPANAN DAN INSURAN

Anda tidak perlu risau melabur emas dengan skim MyGoldi Quantum Metal kerana emas anda diinsurankan oleh Llyod's Of London, 100% terjamin. 

Emas pula disimpan di tempat penyimpanan emas pihak ketiga yang selamat dan terjamin iaitu Brinks Singapura.

PRODUK YANG DITAWARKAN 

Melalui skim MyGoldi, Quantum Metal Sdn Bhd telah merancang sistem dalam talian 24/7 dan lestari yang akan menguntungkan setiap pengguna akaun simpanan emas. Dengan sistem yang selamat, mudah dan mesra pengguna kini semua orang dapat bergabung di pasar emas dan berkongsi kegembiraan bersama. Tiga produk terbaik yang ditawarkan ialah :-

1. Gold Storage Account (GSA)

Ini adalah Akaun Simpanan Emas dan anda boleh mula menyimpan serendah RM20, Urusan jual beli emas boleh dibuat pada  bila-bila masa. 

2. Gold Advance Account (GAA)

Ini ialah akaun pendahuluan emas atau pajak gadai. Anda simpan wang ke dalam akaun ini dan boleh keluarkan 80% untuk kegunaan. Keuntungan dikira atas jumlah 100% wang yang anda simpan. 

3. Gold Leverage Asset (GLA) 

Laverage Asset Emas yang juga dikira sebagai Fixed Deposit anda. GLA adalah produk terbaik yang tiada di tempat lain. 

Ia menggunakan instrumen kewangan, konsep Tawarruq.


Modal 1 unit hanya 4 gram tetapi kita mendapat akaun GLA 10 kali ganda iaitu 40 gram. Keuntungan kenaikan emas dikira atas 40 gram.
CIRI-CIRI MENARIK

Terdapat beberapa ciri-ciri menarik skim MyGoldi Quantum Metal, diantaranya ialah:

Sistem Transaksi Harian 24/7
Pengeluaran ke dalam akaun anda atau emas fizikal dan tiada had pengeluaran.

100% Di Dukung Oleh Emas Fizikal 99.9%
Boleh buat belian dengan kadar serendah RM20 sahaja. Ketulenan emas mendapat pengesahan antarabangsa daripada London Bullion Market Association (LBMA).

Di Jamin Harga Emas Rendah
Harga terbaik dipasaran dan dikemaskini setiap hari.

Kemudahan Kredit Pusingan
Kadar faedah rendah sehingga 80% dari nilai emas anda.

Pengeluaran Emas Fizikal
Pusat pengeluaran cepat dan mudah serta disokong oleh International Bullion House.

Pengeluaran Dalam Mata Wang Anda
Mata wang asing diterima, pemindahan wang ke seluruh dunia (antarabangsa)

Di Sokong Oleh Bank Tempatan
Bank tempatan sebagai ejen. Konsep patuh syariah. dipantau Bank Negara Malaysia.

Sistem Mesra Pengguna
Ada Apps MyGoldi untuk  buat urusan mudah dan pantas guna telefon pintar. Perdagangan dalam talian yang selamat.

Brinks Sebagai Vault Emas Billion Rasmi
Emas disimpan di Brinks Singapura 100% dijamin dan diinsuranskan oleh Llyod's Of London.


Anda yang berminat untuk membuat pelaburan emas dengan Quantum Metal Sdn Bhd, boleh taip EMAS_ NAMA_LOKASI dan hantarkan ke talian hotline 012-3854400. (Agen / Dealer sah diperlukan seluruh negara)


0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]