Pages

Banjir: Bas 'Terkandas' Di Raub, Penumpang Terpaksa Ikat Perut Tiada Bekalan Makanan

 

RAUB - Sebahagian besar penumpang sebuah bas ekspres dari Terminal Bersepadu Selatan menghala ke pantai timur terpaksa berdepan kesukaran apabila bas mereka terkandas di sini susulan situasi banjir di kawasan itu.

Menurut perkongsian salah seorang mangsa, Azliwati Jamaludin, mereka terperangkap di kawasan tersebut sejak jam 5 petang Ahad dan amat memerlukan bantuan makanan serta keperluan untuk ke tandas.

“Kita memang tak boleh bergerak disebabkan kawasan depan dan belakang dibanjiri air, jadi semua kenderaan berat memang terkandas.

“Kita risau sebab dalam bas ada warga emas, kanak-kanak dan kita tiada kawasan perhentian untuk dapatkan bekalan makanan dan sebagainya,” katanya ketika dihubungi pada Ahad malam.

Menurut Azliwati, bas yang dinaiki pada jam 2.30 petang Ahad itu ingin menuju ke Kota Bharu sebelum kesemua mereka terkandas di kawasan terbabit.

“Masalah di sini kami terkandas di kawasan hutan dan tiada perkampungan untuk kami mohon bantuan dan kita ada cuba hubungi pihak berkenaan untuk dapatkan bantuan,” katanya lagi.

Jumlah mangsa banjir Pahang yang ditempatkan di beberapa pusat pemindahan, dilaporkan semakin meningkat setakat tengah hari Ahad.

Jumlah mangsa banjir terus meningkat sejak tengah hari tadi kepada 447 penduduk daripada 119 keluarga, berbanding 65 penduduk daripada 19 keluarga pagi Ahad. #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]