Pages

Seorang Penerjun 'Maut Terjatuh', Gagal Kawal Payung Terjunnya Ketika Latihan Di Putrajaya !

 

PUTRAJAYA - Seorang peserta terjun tapak maut selepas dipercayai terjatuh ketika melakukan latihan payung terjun dari bangunan Kementerian Pembangunan Wanita Keluarga dan Masyarakat.

Dalam kejadian 5.35 petang itu, Azuan Taharudin, 49, bersama tujuh penerjun dari pasukan Perbadanan Putrajaya (PPj) sedang menjalani latihan terjunan tapak sempena Hari Wilayah 2021.

Ketua Polis Daerah Putrajaya, Mohd Fadzil Ali berkata, ketika melakukan terjunan, mangsa gagal mengawal payung terjunnya dan jatuh di sisi bangunan itu.

“Mangsa yang parah dibawa ke Hospital Putrajaya untuk rawatan dan kemudian disahkan meninggal dunia 6.10 petang,” katanya ketika dihubungi Bernama.

Beliau berkata, latihan Terjun Tapak 2021 itu dikelolakan pegawai PPj dan melibatkan penerjun pelbagai agensi, termasuk agensi berkenaan.

“Bagaimanapun, penganjur tidak membuat sebarang pemakluman kepada pihak berkuasa, termasuk polis ketika latihan diadakan.” #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]