script data-ad-client="ca-pub-8413987413612695" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">
Selamat Hari Kebangsaan Dan Hari Malaysia 2026 | Rapatkan Ukhwah Eratkan Sillaturrahim | Terima Kasih Kerana Berkunjung Ke Sini, Sila Datang Lagi

..............................

Hits Pelawat PDO Mulai 31.08.2008

Seramai 50 Orang Ahli Armada Parti BERSATU Temerloh Keluar Parti, Bertindak Sertai UMNO

 

TEMERLOH - Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) Bahagian Temerloh hari ini menerima tamparan apabila seramai 50 orang yang terdiri daripada ahli Angkatan Bersatu Anak Muda (Armada) tampil beramai-ramai untuk menyertai UMNO.

Lebih menarik, mereka yang diketuai oleh bekas Ketua Armada Temerloh, Muhammad Faharuddin Hashim merupakan antara pengasas awal sayap Armada Bersatu yang mengetuai hampir 300 orang ahli di bahagian Temerloh.

Menurut Muhammad Faharuddin, mereka sudah hilang kepercayaan kepada kepimpinan atasan parti tersebut yang didakwa tidak cakna dengan kebajikan ahli Armada di peringkat bawah.

“Sejak saya merintis penubuhan dan dilantik menjadi Ketua Armada Temerloh, pemimpin pihak atasan tidak peduli langsung nasib ahli di sini apatah lagi rakyat sejak parti Bersatu ditubuhkan dan bergerak sehingga ini.

“Ramai anak muda khususnya nasib ahli Armada di sini tidak diendah ketika mereka kehilangan pekerjaan ketika ancaman pandemik Covid-19 serta tanpa diberi peluang atau dibantu kebajikan oleh pemimpin (Bersatu) peringkat atasan sehingga kini,”katanya dalam sidang akhbar di sini malam semalam.

Muhammad Faharuddin mengetuai kumpulan seramai 50 orang bekas ahli Armada Temerloh mengisytiharkan keluar Bersatu untuk menyertai UMNO serta menyerahkan borang pendaftaran keahlian kepada Ketua Pemuda UMNO Temerloh, Hazril Rizal Yusof.

Menurutnya sejak bergerak dalam Armada, nasib dia bersama ahli bahagian itu tidak dipedulikan pemimpin Bersatu walaupun pernah mengajukan masalah tertentu berkaitan kebajikan ahli ke peringkat atasan parti itu.

Muhammad Faharuddin yang juga Ketua Penerangan Armada Pahang menjelaskan, dia sudah lama berhasrat menyertai UMNO bahagian itu dan bertekad bersama 50 ahli Armada termasuk Setiausaha, Penolong Setiausaha, Bendahari dan dua lagi ahli jawatankuasa menyerahkan borang keahlian UMNO.

“UMNO mempunyai ‘track record’ yang sempurna dari segi perjuangan sejak awal ditubuhkan khususnya membela kebajikan rakyat, manakala pemimpin UMNO dan Barisan Nasional peringkat negeri dan negara juga cukup cakna dengan kebajikan rakyat semua peringkat.

“Saya bersama rakan bekas Armada rela hati menyertai UMNO tanpa menuntut apa-apa syarat hanya semata-mata untuk bersama (UMNO) bagi mendokong perjuangan pemimpin hari ini untuk kepentingan rakyat dan negara pada masa akan datang,”ujarnya. #sumber

Share:

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

PERINGATAN: PDO TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM PORTAL INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]
PERINGATAN: PDO TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM PORTAL INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN

Translate

Kunjungan Pelawat

Tukaran Matawang Asing

USD MYR CHARTS

Arkib Blog

Artikel Terkini

Shahaniza Timbulkan Persoalan: Jika Kementerian Kewangan (MOF) Yang keluarkan waran, Bagaimana KKDW Boleh ‘Terlebih Belanja’?

KUANTAN: Persoalan mengenai dakwaan Kementerian Kemajuan Desa dan Wilayah (KKDW) ‘terlebih belanja’ perlu dijelaskan secara terperinci deng...

Media Pilihan

Blogger Pahang

PDO. Dikuasakan oleh Blogger.