script data-ad-client="ca-pub-8413987413612695" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">
Selamat Hari Kebangsaan Dan Hari Malaysia 2026 | Rapatkan Ukhwah Eratkan Sillaturrahim | Terima Kasih Kerana Berkunjung Ke Sini, Sila Datang Lagi

..............................

Hits Pelawat PDO Mulai 31.08.2008

UMNO Pahang Umumkan Pelantikan Ahli Jawatan Kuasa 'Baharu' Sesi 2023-2026

 

KUANTAN - Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Muadzam Shah merangkap Exco Felda, Koperasi dan Usahawan Negeri dilantik sebagai Setiausaha UMNO Pahang bagi Sesi 2023-2026.

Pelantikan itu diumumkan Naib Presiden UMNO yang juga Pengerusi UMNO Pahang, Datuk Seri Wan Rosdy Wan Ismail.

Wan Rosdy berkata, pelantikan itu dipersetujui pada Mesyuarat Badan Perhubungan UMNO negeri kali pertama di sini pada Ahad.

Menurutnya, Exco Pertanian, Industri Asas Tani, Bioteknologi Dan Pendidikan Negeri merangkap ADUN Benta, Datuk Seri Ir Mohd. Soffi Abd Razak pula dilantik sebagai Bendahari UMNO Pahang.

"Turut dilantik Ketua Penerangan UMNO Pahang yang dipertanggungjawabkan kepada Exco Komunikasi Dan Multimedia, Belia, Sukan Dan Badan-badan Bukan Kerajaan Negeri yang juga ADUN Dong, Fadzli Mohamad Kamal.

"Ahli Majlis Kerja Tertinggi UMNO yang juga Ketua Bahagian UMNO Maran, Datuk Seri Shahaniza Shamsuddin dilantik sebagai Pengerusi Majlis Perkaderan dan Latihan UMNO Negeri Pahang," katanya dalam satu kenyataan pada Ahad.

Wan Rosdy berkata, mengiringi pelantikan pegawai dan pengerusi majlis bagi sesi 2023-2026 itu, Datuk Seri Dr Ismail Mohamed Said yang dilantik sebagai Pengerusi Majlis Keahlian dan Perundangan UMNO Pahang.

"Bekas Ketua Penerangan UMNO Pahang merangkap Exco Hal Ehwal Islam, Kemajuan Desa Dan Hal Ehwal Orang Asli Negeri dan ADUN Kerdau, Datuk Seri Syed Ibrahim Syed Ahmad dilantik Pengerusi Majlis Hal Ehwal Agama UMNO Negeri Pahang.

"Sementara itu, Datuk Seri Mohd Sharkar Shamsudin dilantik sebagai Pengerusi Majlis Sekretariat Muafakat Wakil-Wakil Rakyat UMNO Negeri Pahang dan Datuk Sabariah Saidan dilantik sebagai Pengerusi Majlis Hal Ehwal Wanita dan Keluarga UMNO Negeri," jelasnya.

Beliau berkata, pelantikan itu diharapkan dapat membantu UMNO Pahang bangkit kembali, kekal relevan dan terus diyakini rakyat terutamanya dalam menghadapi Pilihan Raya Umum Ke-16 (PRU16) nanti.

"Saya berharap, kepimpinan yang dilantik ini akan dapat melaksanakan tugas masing-masing dengan penuh tanggungjawab, amanah dan berdedikasi," ujarnya. #sumber

Share:

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

PERINGATAN: PDO TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM PORTAL INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]
PERINGATAN: PDO TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM PORTAL INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN

Translate

Kunjungan Pelawat

Tukaran Matawang Asing

USD MYR CHARTS

Arkib Blog

Artikel Terkini

PAS Mahu Pertahankan Semua Kerusi DUN Dan Parlimen Yang Dimenangi Pada PRU15 Lalu Di Negeri SG4, Sasar Pahang, Perak Dan Selangor

PENGKALAN CHEPA: PAS mahu mempertahankan semua kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) dan Parlimen yang dimenanginya pada Pilihan Raya Umum ke-1...

Media Pilihan

Blogger Pahang

PDO. Dikuasakan oleh Blogger.