script data-ad-client="ca-pub-8413987413612695" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">
Selamat Hari Kebangsaan Dan Hari Malaysia 2026 | Rapatkan Ukhwah Eratkan Sillaturrahim | Terima Kasih Kerana Berkunjung Ke Sini, Sila Datang Lagi

..............................

Hits Pelawat PDO Mulai 31.08.2008

Lebih 50,000 Orang Menyertai RXZ Fighter Gathering Kuantan 2024

   

KUANTAN:  Lebih 50,000 orang menyertai RXZ Fighter Gathering Kuantan 2024 yang julung kali diadakan.

Exco Komunikasi dan Multimedia, Belia, Sukan dan Badan-badan Bukan Kerajaan Negeri Pahang, Fadzli Mohamad Kamal berkata, kehadiran pengunjung sekali gus merancakkan ekonomi dan sektor pelancongan di negeri ini.

“Acara permotoran RXZ ini adalah platform kerajaan Pahang untuk meraikan minat dan kegemaran anak muda.

”Jadi, bukan sahaja penunggang motosikal, tetapi peniaga di sekeliling pun majoriti anak muda dapat merancakkan ekonomi di sini.

“Malah, aktiviti pelancongan juga dirancakkan apabila, hotel, rumah inap desa dan pengusaha restoran juga mendapat manfaat daripada program ini,” katanya ketika ditemui, hari ini.

Menurut Fadzli, pihaknya tidak menolak cadangan untuk melaksanakan program ini pada tahun hadapan memandangkan sambutan baik yang diterima.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Dong itu berkata, penganjuran RXZ Fighter Gathering Kuantan 2024 adalah bagi mendidik peminat dan penunggang motosikal menjadi pengguna jalan raya yang berhemah dan mematuhi peraturan.

“Pandu cermat, hormat pengguna jalan raya lain, sebab itu dalam promosi, kita sentiasa utarakan soal disiplin di atas jalan raya ini.

”Melihat sambutan mungkin dilaksanakan lagi dan kita akan menilai beberapa perkara dan mungkin tiada masalah untuk kita buat di daerah lain,” jelas Fadzli.

Selain itu acara yang bermula pada Jumaat dan berakhir Sabtu pertandingan airbrush, pertandingan dyno fighter, sesi taklimat keselamatan dan cabutan bertuah. #sumber

Share:

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

PERINGATAN: PDO TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM PORTAL INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]
PERINGATAN: PDO TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM PORTAL INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN

Translate

Kunjungan Pelawat

Tukaran Matawang Asing

USD MYR CHARTS

Arkib Blog

Artikel Terkini

PAS Mahu Pertahankan Semua Kerusi DUN Dan Parlimen Yang Dimenangi Pada PRU15 Lalu Di Negeri SG4, Sasar Pahang, Perak Dan Selangor

PENGKALAN CHEPA: PAS mahu mempertahankan semua kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) dan Parlimen yang dimenanginya pada Pilihan Raya Umum ke-1...

Media Pilihan

Blogger Pahang

PDO. Dikuasakan oleh Blogger.