script data-ad-client="ca-pub-8413987413612695" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">
Selamat Hari Kebangsaan Dan Hari Malaysia 2026 | Rapatkan Ukhwah Eratkan Sillaturrahim | Terima Kasih Kerana Berkunjung Ke Sini, Sila Datang Lagi

..............................

Hits Pelawat PDO Mulai 31.08.2008

Mufti Pahang Enggan Tarik Balik, Atau Minta Maaf


KUANTAN: Mufti Pahang Datuk Seri Dr Abdul Rahman Osman hari ini menegaskan beliau tidak akan menarik balik kenyataannya atau meminta maaf kepada DAP berhubung kenyataannya sebelum ini yang didakwa melabelkan parti itu tergolong dalam kalangan kafir harbi.

Beliau menjelaskan kenyataannya sebelum ini tidak merujuk kepada DAP, tetapi kepada sesiapa sahaja yang menentang Islam boleh diistilahkan sebagai pemikiran kafir harbi iaitu cuba hendak memerangi umat Islam dan agama Islam.

"Saya tidak akan meminta maaf dan menarik balik apa yang saya katakan ini. Apa yang saya cakap itu bukan khusus kepada DAP sahaja, kepada semua yang menentang Islam.

"Asas yang saya bagi tahu kepada akhbar itu (Utusan Online) dalam bentuk semua, namun kalau mereka kata (tulis) DAP pun tidak salah, sesiapa pun yang menentang Islam jika mereka tulis tidak salah," katanya kepada Bernama di sini hari ini.


Semalam Setiausaha Agung DAP yang juga Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng menyifatkan kenyataan Mufti Pahang itu keterlaluan dan tidak boleh diterima kerana DAP tidak pernah menentang Islam.

Sehubungan itu, beliau mahu Abdul Rahman menarik balik kenyataan berkenaan dan memohon maaf. #sumber
Share:

5 ulasan:

  1. Mupeti politik memang cakap talak selupe bikin..haiya lu mupeti lebih teruk dali olang agama lain..ini macam olang pandai agama jugak pandai tipu..wa ingat talak masuk islam lagi baik oooo..

    BalasPadam
  2. http://www.ekeleh.com/automatik-mereka-bukan-kafir-harbi-tuan-ibrahim/

    BalasPadam
  3. http://mountdweller88.blogspot.my/2016/06/status-facebook-seorang-bekas-pengikut.html?m=1

    BalasPadam
  4. Gua mau tanya lu..la tok mmm ufti..kalo olang islam sendili yg menentng itu hukum isslam apa mau gua pnggei haa..gua nengok ada olang islam talak sembayang/solat ramai ooo..menteri2 pn ada..yg minum arak men judi..itu bukan lawan HUKUM ISLAM KA..tok mmm ufti cuba trangkan hel2 itu dulu ma...lu prbetulkn umat lu dulu baru cakap olang ma..saya ingat la lu pnya mulut sulah penuh dedak maa...Sya INGAT LU MATI PN BLUM TENTU MASUK SULGA MAAA...LU CERMIN DIRI LU DULU TOK UPTI..

    BalasPadam
  5. Adakah DAP akan sokong RUU akta 355?

    Kalau tak sokong - KAFIR HARBI
    Kalau sokong = KAFIR ZIMMI

    Simple.

    Ada yang akan kata "Tak sokong RUU akta 355 bukan bermakna menentang Islam!" KAH KAH KAH

    BalasPadam

PERINGATAN: PDO TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM PORTAL INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]
PERINGATAN: PDO TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM PORTAL INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN

Translate

Kunjungan Pelawat

Tukaran Matawang Asing

USD MYR CHARTS

Arkib Blog

Artikel Terkini

Shahaniza Timbulkan Persoalan: Jika Kementerian Kewangan (MOF) Yang keluarkan waran, Bagaimana KKDW Boleh ‘Terlebih Belanja’?

KUANTAN: Persoalan mengenai dakwaan Kementerian Kemajuan Desa dan Wilayah (KKDW) ‘terlebih belanja’ perlu dijelaskan secara terperinci deng...

Media Pilihan

Blogger Pahang

PDO. Dikuasakan oleh Blogger.