Waktu Solat Di Kuantan : Imsak: 5:51 AM Subuh: 6:01 AM Syuruk: 7:17 AM Zohor: 1:22 PM Asar: 4:34 PM Maghrib: 7:23 PM Isyak: 8:32 PM
PAHANG DAILY ONLINE (PDO) MENGUCAPKAN SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI DAN MAAF ZAHIR BATIN KEPADA PARA PEMBACA YANG BERAGAMA ISLAM SEANTERO DUNIA
Lazada Philippines
061114Sertai Bisnes100.com, Cepat..Projek Duit Raya Terhebat !! DI SINI
310814Promosi Lampu Hiasan Dari Kedai Lampu2u, Khas Untuk Hari Raya DI SINI


January 29, 2013

Panas: Rakaman "Perbualan Langsung" Dengan Puan Suraya, Mastermind Projek IC Di Pahang Terbongkar



[Sebelum ini heboh diperkatakan tentang pengedaran surat pendaftaran Pendatang Asing Tanpa Izin (PATI) yang diuruskan oleh syarikat Paradiselink Sdn Bhd. Malah, syarikat terbabit telah mengeluarkan satu surat edaran berkenaan Pendaftaran dan Sesi Taklimat Khas oleh sebuah syarikat mendaftar warga asing  di Temerloh Pahang. Walau pun Kementerian Dalam Negeri menjelaskan pihaknya tidak pernah melantik Syarikat Paradise Link/Linx Sdn. Bhd. atau mana-mana syarikat lain untuk menguruskan proses pendaftaran pendatang asing tanpa izin (PATI) atau menyediakan program khidmat imigran. Dalam surat terbabit tertera nama Puan Suraya yang dipercaya mastermind projek IC di Pahang sejak sekian lama. Sebelum ini  memang sudah ada laporan berkenaan beliau yang diterima namun bukti tidak dapat disahkan. Namun dengan penjelasan beliau ini mengesahkan beliau telah melakukan perbuatan khianat terhadap rakyat Malaysia apabila berpakat dengan Menteri Dalam Negeri, Datuk Hishamuddin Hussein untuk membuat projek IC untuk pilihanraya. Bayangkan dia dengan berani menyebut nama menteri terbabit dalam perbualan telefon dengan saksi yang menyamar ini. Bukankah terbukti mereka melakukannya!. Oleh itu rakyat digesa bangkit untuk melakukan perubahan. Hapuskanlah para pengkhianat yang hanya mengejar keuntungan ini]

20 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

Anonymous said...

kalau dia ni mati ?
kat mana nak di tanam ? kerana kita hanya ada kubur orang islam dan kita tak ada kubur untuk orang melayu ?

Anonymous said...

Susah susah bangat tanam aje depan rumah Najib Tun Razak. Kawasan rumah dia luas boleh bikin tanah perkhuburan melayu 1 malaysia. Lagi pun BAPA PENDATANG HARAM kita anugerah bapak Najib Tun Razak. BAPA IC HARAM dianugerahkan kepada HISHAMUDDIN HUSSIN. BAPA HARAM JADAH KEPADA TUN DR MAHATHIR MOHAMMAD.
Parlimen PEKAN boleh adakan kawasan tanah perkhuburan 1 malaysia.

Anonymous said...

Ulasan yang menarik,,,,panas,,,,malangnya,,,,blogger yang tersesat pemikiran,,,,,tidak tahu menahu hujung pangkal perjalanan A to Z progrem khidmat imigran,,,,,haramjadah punya blogger,,,,keturunan anak haram,,,,bodoh terlalu biadap punya blogger haram jadah,,,,,binatangbabi punya blogger,,,,,babi luuu,,,,,,kepala otak penuh tahi babi punya blogger,,,,,

Anonymous said...

Anonymaus 3...

Dalam dunia ini anak haram bagi mak bapak yang dok zina dapat anak jadilah anak haram. Haramjadah ini sebab Tok Jib ang perkenalkan. Babi tu khusus untuk awak kalu nak makan. Tahi babi tu macam Isa Felda buat peniagaan. Ada faham..

Anonymous said...

blogger bodoh.... tak tahu asal usul program tu... lain kali study dulu la... lepas tu baru wat ulasan... blogger tak sekolah....

Anonymous said...

http://www.khidmat-imigran.my/
blogger sekolah tak abis...

Anonymous said...

Assalamualaikum.

Saya dah dengar perbualan dan mcm di potong2x bahagian dan dokumen pun takde letterhead hanya ditaip dan boleh print oleh sesiapa.. Harap ini bukan fitnah sebab bala nanti kita semua yang terkena.

biskut kering said...

apa yg sy dgr rakaman ni mcm telah diedit jek...emmm...dlm artikel ni dia ckp pemanggil tuh adalah spy dorg kan...so xmustahil gak yang jdk Pn SURAYA tuh org dorg gak y menyamar sbb nk buat rkaman ni...sume nya bole jdk...

Anonymous said...

Pekerja saya terlibat dengan program Khidmat Imigran ini dan telah mendapat RECOF pada Sept 2012. Saya juga telah di beri penerangan dengan jelas oleh pihak Paradise Link/linx tentang program ini sebelum mendaftarkan pekerja saya warga indonesia. Sehingga ke hari ini saya tidak pernah di terangkan atau di janjikan IC untuk golongan PATI ini. Saya berharap penulis Blog ini berhati2 dalam menulis. Sekiranya saudara mendokong dan memperjuangkan kebangkitan rakyat berjuanglah dengan cara berhemah.. jangan menampakkan kebodohan kita.. Lawan tetap lawan

Anonymous said...

TAKBIR....ALLAHUAKBAR!!!!


Kamu tak sekolaah ke???
Kamu sekolah ke???

Setinggi mana sekali pun mati besok tetap disoal oleh 2 orang malaikat.
Soalan kubur dah bocor..
Boleh ke kamu jawab????

Sebesar mana sekalipun jawatan kamu..
Setinggi mana pelajaran kamu...
Bangsawan kah kamu...
Angkasawan kah kamu...
UMNOOOOO ke???
PAS ke..

Kamu ttetap dihadap didepan QADHIRUBULJALIL...

MASA HIDUP KAMU MENOLAK ISLAM...
KAMU MEMPERLEKEHKAN APA YANG DIWAJIBKAN KE ATAS KAMU..
KENAPA SEWAKTU KEMATIAN KAMU ININKAN ISLAM?????????

Alangkah banggangnya kamu. Nama saje ISLAM tapi hati macam FIRAUN LAKNATULLAH

Anonymous said...

blogger ni jgn fitnah tanpa bukti... program khidmat imigran adalah program untuk mengumpul data berkaita PATI.. ramai pekerja sektor peladangan saya telah berurusan dgn company ni.. tak de cerita pun pasal ic.. so fikir2 la. berdosa besar kalau terbukti fitnah..

Anonymous said...

bahyer kalu post kat blog tanpa bukti yg kukuh.. setakat call shj pastu rakam.. btul ker tu pastu terus sebar kat public? jgn jadi fitnah bohh..acu bloger gi tanya dulu kat company. try soal2 sikit dorg.. ini macam main dgr sblh pihak je ni.. susoh gitu..

berehh booh....

spy3suku said...

Citer Pn.Suraya ni dah lama org Temerloh tau. cuma x ada bukti jer.... Dia bkn pemimpin politik smpi org nak berlakon pulak dah bro.. dia yg urus PATI dan projek IC utk Pahang. Ada maklumat sulit diterima.. dia ada link dgn KDN dan UMNO Pahang.. sbb tu x takut dgn hukuman....

Anonymous said...

Koi ni sekolah sampai darjah 6 je. Ikulah benda pun nak bagi alasan pun. Koi buke hakim. Aok bohong pun dok pun sikit koi dok heran. Tapiiiiii aok kena ingat besok kat padng masyar aok dah tok leh menipu.... Masa tu pegawai penyiasat aok malaikat ratiq dan atiq. Didakwa oleh malaikat Jibral. Hakim haaa ...... ALLAH SWT. Baik umno ke PAS ke.. sape ke... jawab le.... Koi ini buke ape kesian aok.. Ynag ada pun doh leh nak jawab. Nak tambah ag ke????

Koi nak masuk syurga... Aok wei gone???Pk pk lah... Dunia ini sekejap je.. Tok meti pun kena dakwa dan azab sebab menipu banyok sangat inikan aok...

Anonymous said...

payoh jugok nok kate weh.. acu try gi tanya sendiri company paradiselinx tuh.. senang citer..

Anonymous said...

hehe...sedap2 mengata org lain sesat pemikiran...ngko tu yg dh kluar segala mak nenek sumpah seranah elok sgt ke..?

Anonymous said...

Masa kah g belajar. Tok guru kah bagi tahu 10 orang kodi 1 orang je masuk syurga. 9 ag masuk neraka. Kah bukan pandai sangat tapi ada betui jugak apa anonymous 14 cakap. Macam dema sekelian cakaplah.. Ulama PAS ulama politik. Ulamak UMNO ulama agama. Tapi benda yang cite ari ni kebenaran ada pada ulama PAS. Dema UMNO kalu betui nak laksanakan hukum allah swt.Ari ni jugak oleh. Sebab dema pegang tampuk kerajaan. Itu pun kalu berani. Sebab dema kata dema UMNO pejuang ISLAM. PAS ni hanya pandai janji je. UMNO janji ditepati.Kah ini ular dalam semak je. Bukan dema ulama.

Anonymous said...

LOW class punya blog........

Anonymous said...

komen kat low class punya blog
memang tersangat la LOW nya
BANGANG!!!!

sbpencen said...

hehehee.. pelik.. kata LOW CLASS tp dia awal2 lagi masuk sini BACA.. ada kelas lar tu kot hehe

[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]