script data-ad-client="ca-pub-8413987413612695" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">
Selamat Hari Kebangsaan Dan Hari Malaysia 2026 | Rapatkan Ukhwah Eratkan Sillaturrahim | Terima Kasih Kerana Berkunjung Ke Sini, Sila Datang Lagi

..............................

Hits Pelawat PDO Mulai 31.08.2008

Kerajaan Paahang Masih Tunggu Laporan Berkaitan Dakwaan Negeri Ini Rekodkan Kes Buli Tertinggi Dalam Negara

KUANTAN: Kerajaan Negeri Pahang masih menunggu laporan jabatan berkaitan berhubung dakwaan negeri itu merekodkan bilangan kes buli tertinggi dalam negara.

Menteri Besarnya, Datuk Seri Wan Rosdy Wan Ismail berkata, pihak bersedia mengambil tindakan jika ia sahih dan berdasarkan laporan yang tepat bagi menangani isu berkenaan.

“Saya sedang menunggukan laporan daripada jabatan. Kita lihat sejauh mana laporan itu benar. Jika benar kita akan bincang bagaimana menanganinya.

“Saranan kehendak kerajaan negeri untuk menghentikan budaya buli kerana budaya itu sangat tidak digalakkan,” katanya.

Wan Rosdy berkata demikian ketika ditemui media sejurus Program Moh Kenduri di  Ladang Kampung Mahkota, Pertubuhan Peladang Negeri Pahang (PASFA) di sini hari ini.

Beliau bagaimanapun tidak menolak dakwaan statistik tersebut kerana negeri itu mempunyai murid yang ramai disebabkan mempunyai sekolah yang banyak.

Terdahulu laman media sosial Facebook Public Health Malaysia (PHM) menyenaraikan Pahang merupakan negeri tertinggi penyumbang kepada gejala buli iaitu sebanyak 22 peratus berbanding negeri lain.

Statistik itu menunjukkan satu daripada enam pelajar di Malaysia adalah mangsa buli semalam.

Ketika ditanya perkembangan bagi cadangan pembinaan Hospital Maran yang sudah hampir 10 tahun, Wan Rosdy berkata, perkara tersebut masih belum dapat dijalankan.

“Setakat ini kerajaan sudah berusaha, tanah pun sudah disediakan tetapi dari segi peruntukan belum sampai lagi. Kita tunggulah dari kerajaan Persekutuan, tunggu dimasukkan Rancangan Malaysia ke-13,” katanya. #MalaysiaGazette

Share:

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

PERINGATAN: PDO TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM PORTAL INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]
PERINGATAN: PDO TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM PORTAL INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN

Translate

Kunjungan Pelawat

Tukaran Matawang Asing

USD MYR CHARTS

Arkib Blog

Artikel Terkini

PAS Mahu Pertahankan Semua Kerusi DUN Dan Parlimen Yang Dimenangi Pada PRU15 Lalu Di Negeri SG4, Sasar Pahang, Perak Dan Selangor

PENGKALAN CHEPA: PAS mahu mempertahankan semua kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) dan Parlimen yang dimenanginya pada Pilihan Raya Umum ke-1...

Media Pilihan

Blogger Pahang

PDO. Dikuasakan oleh Blogger.