UMNO Bincang Sebelum Buat Persempadanan
KOTA KINABALU, 20 Nov [7.49 pm] - Pengerusi Perhubungan UMNO Sabah, Datuk Seri Musa Aman (foto), berkata, UMNO negeri perlu berbincang dengan pelbagai pihak sama ada persempadanan semula kawasan pilihan raya Dewan Undangan Negeri (DUN) perlu dibuat atau sebaliknya.
[Soalnya sekarang, dengan siapakah UMNO mahu berbincang agaknya?. Sepatutnya, badan yang bertanggungjawab untuk memperkatakan soal persempadanan semlua kawasan ini ialah Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR). Maka, sekarang sudah terbalik. Pemimpin UMNO pula mahu membuat sendiri persempadanan semula. Apakah makna semua ini agaknya?].
Polis Ambil Keterangan Guan Eng Dan Exco
GEORGETOWN, 20 Nov [6.35 pm] - Polis sudah mengambil keterangan Ketua Menteri, Lim Guan Eng (foto), dan Exco kerajaan negeri, Phee Boon Poh, bagi membantu siasatan kes penyebaran khidmat pesanan ringkas (SMS) yang mendakwa kerajaan negeri mengarahkan penyerahan bantuan kepada fakir miskin beragama Islam diadakan di tokong Cina. Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Negeri, Senior Asisten Komisioner II Wan Abdullah Tuanku Said, berkata Guan Eng dan Phee memberi keterangan masing-masing, Rabu lalu. Kenyataan itu dirakam oleh Pegawai Penyiasat, Inspektor M Ganesan dari Ibu Pejabat Polis Daerah Timur Laut. "Siasatan masih dijalankan untuk mengesan individu yang sebenar yang menghantar kiriman SMS itu," katanya. Kes berkenaan disiasat mengikut Seksyen 500 Kanun Keseksaan kerana memfitnah. Kerajaan negeri membuat laporan polis Isnin lalu selepas tersebar SMS berkenaan. Kerajaan negeri turut menafikan dakwaan itu dan menyifatkannya sebagai tuduhan tidak berasas serta fitnah. SMS itu tersebar selepas kira-kira 20 penerima bantuan beragama Islam menghadiri majlis penyerahan sumbangan anjuran Pertubuhan Penganut Dewa Ling Hean Kong Hwa Kwong Tai Te di sebuah tokong Cina di Teluk Air Tawar, Butterworth, Ahad lalu.
[Pihak polis sebenar cukup mudah untuk mengetahui siapakah pengirim SMS itu sebenarnya. Bukankah setiap individu yang mengguna telefon akan berdaftar dengan syarikat telekomunikasi sama ada Celcom, Maxis atau Digi. Anehnya, jika kita lihat dalam isu SMS "Ugut Bunuh" di Terengganu dulu, hingga ke hari ini tiada siapa yang didakwa atau sebaliknya. Malah, jika sekalipun pengirim menggunakan sistem "Server blasting", bukankah nombor syarikat server terbabit berdaftar dengan pihak kerajaan sendiri. Namun, kenapakah terlalu sukar bagi pihak polis menjejaki individu terbbait. Jawapannya cukup mudah, kerana mereka adalah ahli UMNO. Mereka punyai "imuniti" untuk dilindungi?].
Hujan Lebat Di Pantai Timur Hingga Selasa
KUALA LUMPUR, 20 Nov [4.45 pm] - Hujan sekejap-sekejap kadangkala lebat yang melanda Pantai Timur dijangka berterusan hingga Selasa ini. Jabatan Meteorologi yang mengeluarkan amaran hujan lebat peringkat kuning dalam kenyataannya hari, menyatakan keadaan itu boleh menyebabkan banjir di kawasan rendah berdekatan tebing sungai. Hujan lebat dari semasa ke semasa juga dijangka berterusan di seluruh negeri Kelantan dan Trengganu manakal daerah Jerantut, Kuantan, Pekan, Maran dan Rompin di Pahang yang boleh menyebabkan banjir. "Orang ramai diminta berhati-hati dan mematuhi arahan berpindah jika banjir berlaku di kawasan mereka," menurut kenyataan itu. Kawasan pantai di Kelantan, Terengganu dan Pahang juga terdedah kepada kejadian kenaikan paras air laut dan keadaan ini dijangka berterusan sehingga Selasa ini. Sementara itu, keadaan laut bergelora setinggi 3.5 meter dengan angin selaju 40 hingga 50 kilometer sejam dijangka berlaku di perairan berhampiran Kelantan dan Terengganu dan juga di Terumbu Layang-Layang, Palawan dan utara Sabah dekat Kudat sehingga Ahad. Keadaan itu berbahaya kepada bot kecil dan semua akiviti di laut.
[Nampaknya, banjir pada bila-bila masa sahaja akan berlaku. Malah maklumat yang kami terima di Kuantan sudah lebih 48 Jam hujan tidak berhenti. Justeru itu kepada seluruh rakyat yang berada di kawasan yang sering berlaku banjir, dinasihatkan supaya berhati-hati. Ini bagi mengelakkan kejadian tidak diingini berlaku. Simpan segala dokumen dan barangan berharga ditempat yang selamat. Dalam keadaan sekarang, lupakan segala perbezaan agama, politik dan sebagainya. Saling bantu-membantu antara satu sama lain untuk keselamatan semua].
[Soalnya sekarang, dengan siapakah UMNO mahu berbincang agaknya?. Sepatutnya, badan yang bertanggungjawab untuk memperkatakan soal persempadanan semlua kawasan ini ialah Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR). Maka, sekarang sudah terbalik. Pemimpin UMNO pula mahu membuat sendiri persempadanan semula. Apakah makna semua ini agaknya?].
Polis Ambil Keterangan Guan Eng Dan Exco
[Pihak polis sebenar cukup mudah untuk mengetahui siapakah pengirim SMS itu sebenarnya. Bukankah setiap individu yang mengguna telefon akan berdaftar dengan syarikat telekomunikasi sama ada Celcom, Maxis atau Digi. Anehnya, jika kita lihat dalam isu SMS "Ugut Bunuh" di Terengganu dulu, hingga ke hari ini tiada siapa yang didakwa atau sebaliknya. Malah, jika sekalipun pengirim menggunakan sistem "Server blasting", bukankah nombor syarikat server terbabit berdaftar dengan pihak kerajaan sendiri. Namun, kenapakah terlalu sukar bagi pihak polis menjejaki individu terbbait. Jawapannya cukup mudah, kerana mereka adalah ahli UMNO. Mereka punyai "imuniti" untuk dilindungi?].
Hujan Lebat Di Pantai Timur Hingga Selasa
KUALA LUMPUR, 20 Nov [4.45 pm] - Hujan sekejap-sekejap kadangkala lebat yang melanda Pantai Timur dijangka berterusan hingga Selasa ini. Jabatan Meteorologi yang mengeluarkan amaran hujan lebat peringkat kuning dalam kenyataannya hari, menyatakan keadaan itu boleh menyebabkan banjir di kawasan rendah berdekatan tebing sungai. Hujan lebat dari semasa ke semasa juga dijangka berterusan di seluruh negeri Kelantan dan Trengganu manakal daerah Jerantut, Kuantan, Pekan, Maran dan Rompin di Pahang yang boleh menyebabkan banjir. "Orang ramai diminta berhati-hati dan mematuhi arahan berpindah jika banjir berlaku di kawasan mereka," menurut kenyataan itu. Kawasan pantai di Kelantan, Terengganu dan Pahang juga terdedah kepada kejadian kenaikan paras air laut dan keadaan ini dijangka berterusan sehingga Selasa ini. Sementara itu, keadaan laut bergelora setinggi 3.5 meter dengan angin selaju 40 hingga 50 kilometer sejam dijangka berlaku di perairan berhampiran Kelantan dan Terengganu dan juga di Terumbu Layang-Layang, Palawan dan utara Sabah dekat Kudat sehingga Ahad. Keadaan itu berbahaya kepada bot kecil dan semua akiviti di laut.[Nampaknya, banjir pada bila-bila masa sahaja akan berlaku. Malah maklumat yang kami terima di Kuantan sudah lebih 48 Jam hujan tidak berhenti. Justeru itu kepada seluruh rakyat yang berada di kawasan yang sering berlaku banjir, dinasihatkan supaya berhati-hati. Ini bagi mengelakkan kejadian tidak diingini berlaku. Simpan segala dokumen dan barangan berharga ditempat yang selamat. Dalam keadaan sekarang, lupakan segala perbezaan agama, politik dan sebagainya. Saling bantu-membantu antara satu sama lain untuk keselamatan semua].






bincang ngan sapa lagi kalau tak ngan pdo...sebab pdo adalah org yg tahu segala helah di dunia ni...
BalasPadamsokong cakap anon 8.24 memang pdo ..hebat ,tapi tak bertempat.semua dia tahu ,macam boss dia ,DSAI,SEMUA DIA TAHU,ECONOMI PUN DIA TAHU ,WAL HAL KELULUSAN MELAY STUDY JER
BalasPadamSiapa yang lantik DSAI jadi Menteri Kewangan?Mahathir kelulusan ekonomi ke?
BalasPadamtu leer..hanya cerdik pandai je akan join UMNO..ada imuniti lagi
BalasPadamko PDo tunggu per lagi..takkan hanya akan sertai UMNO pabila diserbu SPRM atau dicekop polis
ko sokong PR dapat peer..
tu leer..hanya cerdik pandai je akan join UMNO..ada imuniti lagi
BalasPadamko PDo tunggu per lagi..takkan hanya akan sertai UMNO pabila diserbu SPRM atau dicekop polis
ko sokong PR dapat peer..
Apa yang Gomo ingin sampaikan di sini bukanlah cerita palsu atau pun rekaan, namun ianya memang benar telah terjadi. Gomo bukan hendak menceritakan akan Gambar Nik Ajis yang tergantung di dinding dinding rumah tapi menceritakan akan sebuah kisah Glamour yang Nik Ajis cari dalam memasyurkan dirinya. http://www.papagomo.com/2009/11/sayuti-omar-mso-pernah-ditawar-balak.html
BalasPadamMAHATHIR TAK DA IJAZAH EKONOMI TAPI LULUSAN DOKTER ,BIASA ORANG YANG OTAK PITAR BARU BOLIH AMBIL JURUSAN MEDICAL,TAPI ORANG YANG AMBIL MALAY STUDY ,OTAk KURANG SIKIT,HANYA PANDAI BERKATA2 DAN PAKAR BECERAMAH
BalasPadam