KOTA BAHARU, 10 Sept - Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat (foto), berkata rancangan paderi di Amerika Syarikat untuk membakar Al-Quran sebagai sempena ulang tahun kesembilan serangan pengganas ke atas Pusat Dagangan Dunia (WTC) di New York pada 11 September 2001 sebagai tindakan di luar jangkaan manusia. Menteri Besar Kelantan itu berkata, Allah Taala akan laknat jika ada pemimpin agama seperti itu. Katanya, cadangan paderi berkenaan tidak masuk akal kerana mereka orang berilmu, yang tahu bahawa Islam bukanlah agama pengganas dan golongan ini boleh membuat kajian mengenai agama Islam dalam pelbagai bahasa. Malah, katanya persoalan siapa yang bertanggungjawab ke atas serangan WTC sehingga hari ini belum dikenal pasti lagi. “Kalau kata komunis bakar nak bakar al-Quran itu munasabah kerana mereka tiada beragama, sedangkan paderi Kristian adalah orang yang berilmu dan boleh membuat kajian mengenai agama Islam dalam pelbagai bahasa. Beliau tahu bahawa Islam tidak perlu khianat kepada orang lain, jadi tak ada sebab mereka boleh bertindak demikian", katanya semasa rumah terbuka Aidilfitri di kediamannya di Kampung Pulau Melaka, hari ini.
[Satu tindakan yang jelas akan mengeruhkan keadaan sebenarnya. Di saat umat Islam sedang berhariraya tiba-tiba ada pula paderi Kristian yang sengaja mencari pasal. Apapun, apakah tindakan yang akan mereka lakukan itu bakal mendapat sokongan yang lainnya, sedangkan dalam masa yang sama Rumah Putih menentang perbuatan tersebut. Apapun, umat Islam harus bersabar dan berhati-hati dengan propaganda ini. Mungkin ianya sengaja dicetuskan untuk menimbulkan perbalahan dan seterusnya pertumpahan darah seterusnya. Inilah yang kita gusarkan sebenarnya. Sama juga dengan peristiwa 11 September dulu, memang terdapat maklumat sulit ia sengaja dirancang oleh pihak berkenaan untuk menghalalkan tindakan Amerika memerangi negara-negara Islam secara lebih drastik lagi. Lihat sahaja apa yang berlaku kepada kerajaan Saddam Hussien di Iraq selepas itu. Mungkinkah tragedi ini akan berulang].






Assalamualaikum w.b.t
BalasPadamJika syaitan2 itu membakar kitab suci Al-Quran hari ini maka kami orang yang cintakan Islam akan perangi paderi- paderi gereja di Malaysia walaupun nyawa kami jadi taruhan, apa nak jadi jadilah, untuk terus mendiamkan diri tidak sekali- kali, AWAS!!!!!!!!!!!!!!!!
YE, AKU SOKONG. KITA PATAHKAN SALIB MEREKA...
BalasPadamBISMILLAH
BalasPadamahmad~
PERANG ITU MUDAH SAHAJA. HIDUP ATAU MATI ; MENANG ATAU KALAH. TETAPI EKORAN MASALAH BERIKUT BANYAK DAN PERPANJANGAN.
SOALNYA JIKA MENANG BAGAIMANA OPERASI PEMULIHAN DAN TANGGUNG JAWAB PEMENANG ?
JANGAN-JANGAN JADI MABUK HARTA DAN SAMA TENGGELAM. SEBAB ORANG ISLAM TIADA PERSEDIAAN...DALAM SEMUA BIDANG KEHIDUPAN.
MALAHAN GULA DAN GARAM PUN TIADA, BUKAN ? PERGILAH KE THAILAND, DAPUR ASIA ITU...
POLITIK YANG PUMNYA ANGKARA HAMPIR SEMUA PERANG. BACA SEJARAH PERANG DUNIA DAN TEMPATAN.
PERANG BUKAN KEHENDAK ASKAR. MEREKA TIDAK REDHA NANTI ISTERI MEREKA JADI JANDA...
MENGAPA TIDAK DIAJAK BERBAHAS MENGENAI SEGALA MACAM JENIS BIBLE. MANA SATU YANG TULEN DAN BENAR MEREKA PEGANG DAN PERTAHANKAN ?
WAHAI ULAMA JADI KAKU DAN MEMBISULAH...
PENAKLUKAN DI AMERIKA, ASIA DAN AFRIKA ADALAH DARI INDOKTERINASI "WHITE BURDEN" YANG HIDUP ATAS BOLOTAN BARANGAN NIAGA DAN MENGEMBANG AGAMA KRISTIAN.
Islam tak mengajar semua hal perlu berlembut. Jika mereka bakar Al- Quran kita tak boleh berlembut lagi, kita perangi mereka habis- habisan.
BalasPadamAnon 7.19pm
BalasPadamMasyaAllah, paderi2 kristian di US sana dok sibuk nak bakar al-Quran ko boleh pikir pasal gula dan garam? Bengong spesis apa la ko ni???
Benarkah paderi nak bakar al-quran...? Tidakkah kita tahu bahawa al-quran telah berada dibumi ini beratus tahun lamanya..? Kenapa baru sekarang nak bakar..?
BalasPadamSecara lojiknya peristiwa itu berlaku kerana orang yang tidak dikenali ingin mempromosikan nama mereka, tempat mereka, produk mereka, politik mereka, perniagaan mereka kepada penganut agama seluruh dunia.
Kita ambil contoh dalam negara Malaysia... kenapa ada kumpulan melayu bahalol mengheret kepala lembu dihadpan pejabat SUK Selangor...? Kenapa ada kumpulan manusia haramjadah meletakkan kepala babi dalam masjid..?
Dan kenapa ada kumpulan manusia celaka sanggup merosakkan bangunan gereja kononnya nak pertahankan kalimah Allah...?
Apa perbezaan pemikiran paderi di Amerika dengan pemikiran ahli UMNO di Malaysia.... dua kali lima.. sama saja..!
Kalau anda dan saya mengaku bahawa kita beragama islam... Jangan hisap dadah, jangan minum arak, jangan amalkan rasuah... sila gunakan akal yang waras ketika menyelesaikan sebarang masaalah.
Akal waras yang diisi dengan ilmu agama islam akan membawa kita kejalan kesejahteraan hidup didunia dan akhirat.
Di Malaysia... selagi Mohd. Najib b Razak selaku Perdana Menteri Malaysia tidak mampu membaca doa dan berdoa untuk kesejahteraan rakyat Malaysia dihadapan penganut agama islam, pastinya malapetaka datang bertimpa-timpa.
Oleh kerana itu lantiklah orang yang beragama agar mereka itu sentiasa berada dalam keadaan berdisiplin ketika menjaga amanah yang diberi kepadandya.
AL QURAN TAKKAN LENYAP SELAGI BELUM DEKAT SANGAT NAK KIAMAT..PERCAYALAH... INI MUKJIZAT RASULULLAH SAW. TAPI, KALAU DAH TERPAKSA BERPERANG, PERANG LAH ATAS NAMA ISLAM. JIHAD TU....
BalasPadam