script data-ad-client="ca-pub-8413987413612695" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">
Terima Kasih Kerana Berkunjung Ke Sini, Sila Datang Lagi

..............................

Hits Pelawat PDO Mulai 31.08.2008

Tahniah: Pahang Juara Piala Emas Raja-Raja 2011

KUANTAN, 2 Jan - Pasukan Pahang muncul juara Piala Emas Raja-Raja setelah menewaskan Melaka 3-1 pada perlawanan akhir di Stadium Mini Majlis Perbandaran Temerloh malam tadi. Sokongan padu lebih 5,000 penyokong tuan rumah yang membanjiri stadium nyata membakar semangat juang skuad Tok Gajah untuk muncul pemenang, sekaligus mengulangi kejayaan menjulang piala berkenaan pada 1980, menewaskan Perak 4-2. Kemenangan itu menamatkan kemarau 31 tahun. Meskipun menyedari lawannya bertaraf pasukan jemputan yang merupakan pasukan berdaftar di bawah Kelab Warisan Melayu Melaka dan berjaya mengekalkan rekod tanpa kalah dalam saingan awal, Pahang akhirnya berjaya menjulang kejuaraan itu bagi melengkapkan penantian setelah kali terakhir muncul juara pada 1980. Setiausaha Kehormat Bola Sepak Melayu Pahang merangkap Naib Presiden Persatuan Bola Sepak Melayu Malaysia (PBSMM), Anwar Awad berkata, pasukannya mempunyai kekuatan yang dibarisi beberapa pemain Pahang berpengalaman. “Kita mempunyai enam pemain bermain dalam saingan Liga Super musim ini dan saya juga difahamkan, pasukan Melaka dibantu beberapa pemain dari Majlis Perbandaran Muar. “Saya yakin kita mempunyai kekuatan mencukupi, namun kita perlu berwaspada berikutan belum melihat corak permainan Melaka kerana mereka dalam kumpulan yang berasingan,” katanya sebelum perlawanan bermula.

[Apapun kemenangan ini sedikit sebanyak mengembalikan maruah bolasepak Pahang yang kain tercalar dalam Piala Malaysia dan Liga Super sebelum ini. Pahang, bukan sahaja gagal layak ke Piala Malaysia 2011, malahan tiada seorang pun pemain pasukan Pahang yang terpilih sebagai pemain kebangsaan mutakhir ini. Walhal, Presiden dan Timbalan Presiden Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) adalah dari negeri Pahang. Semua ini menyebabkan ramai peminat bolasepak di negeri ini yangbegitu kecewa dan terkilan dengan prestasi pasukan negeri sekarang ini. Kemenangan Pahang menjuari Piala Emas Raja-Raja ini diharap dapat menyuntik semangat pasukan Pahang untuk lebih cemerlang lagi dalam persaingan bolasepak seterusnya. Jangan biarkan penyokong terus bosan untuk hadri lagi ke Stadium Darul Makmur. Jika tidak, sudah pasti stadium hanya akan penuh dengan bangku dan kerusi, tanpa penonton lagi seperti sekarang ini].

Share:

19 ulasan:

  1. 1. Tahniah buat seluruh rakyat Pahang.

    2. Tahniah buat seluruh rakyat malaysia kerana memiliki banyak 'selebriti' terpilih dan tersohor yang menerima banyak 'anugerah'

    a. anugerah 'insan istimewa anugerah iblis'
    b. anugerah 'tarafsama nabi'
    c. anugerah prioriti 'khalifah'
    d. anugerah PEMBOHONG, PENIPU, PELIWAT dan PENZINA tegar.
    e. anugerah PELAKON terhebat sezaman.

    Tahniah untuk seluruh warga termasuk diri saya.

    BalasPadam
  2. apakehalnya ko nie...bru bangun tido kot merapu...

    BalasPadam
  3. RAKYAT "PAHANG" TAK PERIHATIN KE??
    PEMIMPIN2 DEME NIE ASYIK CARI KAWASAN BALAK & BIJIH JE... kahkahkah, Bukan nak CARI PEMAIN BARU/JUNIOR SETIAP DAERAH...
    TAPI, cARI KAWASAN baru, SETIAP DAERAH...WOWWWW, kaya,kaya,kaya

    BalasPadam
  4. Anon Monday, January 02, 2012 1:44:00 PM...
    Biasa le... aku orang PAS. dalam PAS tu kan kemahiran merapu tu kan satu keutamaan?

    BalasPadam
  5. Hudud Pas dipertikai


    WAN Ismail Wan Ahmad menunjukkan keratan manifesto Pas pada pilihan raya umum 1986 mengenai hukum hudud yang akan dilaksanakan di seluruh negeri untuk semua kaum, ketika ditemui di rumahnya di Machang, semalam.

    MACHANG 1 Jan. - Bekas Setiausaha Dewan Ulama Pas Kelantan, Wan Ismail Wan Ahmad, 86, hari ini tampil menjelaskan bahawa hukum hudud yang diperjuangkan Pas tidak lagi berlandaskan al-Quran dan hadis.

    Beliau mendakwa, ia telah dipinda pada 1993 susulan daripada kerjasama antara Pas, Semangat 46 (S46), DAP dan Parti Bersatu Sabah (PBS) pada Pilihan Raya Umum 1990.

    Dakwa beliau, pada Pilihan Raya Umum 1986, Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang ketika itu Pesuruhjaya Pas Kelantan telah mengeluarkan manifesto antara lain pelaksanaan undang-undang Islam yang turut berkuat kuasa ke atas orang bukan Islam.

    Wan Ismail yang pernah ditahan selama dua tahun di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) berkata, tafsiran hukum hudud itu bagaimanapun telah dipinda oleh Nik Abdul Aziz pada 25 November 1993 semasa beliau menyandang jawatan Menteri Besar Kelantan.

    Pindaan itu dakwanya, dilakukan dengan kerjasama Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang ketika itu Pengerusi Jawatankuasa Penggubal Kanun Jenayah Syariah (II) sebelum diluluskan dalam sidang Dewan Undangan Negeri (DUN).

    Dakwa Wan Ismail, melalui pindaan itu, hukuman hudud tidak akan dikenakan kepada masyarakat bukan Islam dan hudud kepada orang bukan Islam tidak termasuk dalam perkara yang dinaskan al-Quran dan hadis.

    "Di sinilah bermula perbezaannya. Asalnya pada 1986 dalam muka surat lima manifesto dinyatakan iaitu menguatkuasakan undang-undang Islam di seluruh negeri dengan tidak meletakkan perbezaan atas sebab-sebab berlainan keturunan, bangsa, agama dan pangkat kecuali perkara berhubung dengan ibadat dan undang-undang kekeluargaan.

    "Dalam muka surat 24 pula dinyatakan bahawa hak-hak orang bukan Islam sama sahaja di sisi undang-undang jenayah dan sivil dengan orang-orang Islam dan ini adalah hudud sebenar berlandaskan Islam.

    "Pada 1986 Pas masih di atas dasar asal bahawa hudud mesti dikenakan kepada semua manusia yang melakukan kesalahan tetapi selepas Nik Abdul Aziz jadi Menteri Besar masalah hudud telah bercelaru menjadi dalca," dakwanya ketika ditemui di rumahnya di sini, hari ini.

    Beliau berkata, penjelasan mengenai hukum hudud boleh dirujuk di dalam al-Quran melalui ayat 58 dan 105 Surah An-Nisa dan ayat 49 Surah Al-Maidah.

    Wan Ismail mendakwa, beliau telah dipecat daripada Pas pada 1986 kerana menentang pakatan parti itu dengan S46.

    Malah dakwanya, pada 1995 beliau telah menulis sebuah buku menjelaskan mengenai hudud dan diserahkan kepada Nik Abdul Aziz dan Abdul Hadi.

    Namun, sehingga hari ini kedua-dua pemimpin itu hanya berdiam diri.

    Katanya, kecelaruan berlaku dalam Pas kerana para pemimpinnya sekarang membelakangi perjuangan asal parti meskipun ramai yang tahu.

    "Namun mereka membisu kerana takut dicemuh oleh golongan fanatik selain tidak mahu dikenakan tindakan disiplin," katanya.

    BalasPadam
  6. TAHNIAH UMNO JUARA FITNAH DUA DEKAD DI MALAYSIA....

    JUARA MEROMPAK KEKAYAAN NEGERI UNTUK KRONI, KELUARGA DAN PROKSI

    JUARA MEMBELI PEMIMPIN LOMPAT PARTI

    JUARA PENGANJURAN ACARA MAKSIAT SAMBUT TAHUN BARU..

    BalasPadam
  7. Peminat bolasepak Pahang dahagakan piala. Pengurusan bolasepak Pahang yang lemah dan lemau perlu ditukar.
    Tahniah Pahang!

    BalasPadam
  8. Pahang should make comeback in super league.
    Jangan hampakan penyokong Pahang. Ramai lagi pemain berbakat yang boleh dicari, jangan malas.. Pengurusan bolasepak Pahang perlu diekjas semula dan more profesional. Gaji pemain kena bayar pada masenye, kesian pemain2 gaji selalu lewat...

    BalasPadam
  9. Our hope that Pahang can win any title, make comeback in Super League.
    As a Pahang local footbal fans, I hope more anak jati Pahang players will play for the team and build up them with winning attitude..
    The management should follow the team which have good records few years back likes Terengganu,Kelantan,Kedah which produces best younger player and play in our national side.
    "Koi nak nengok Pahang kembali jadi gergasi bolasepak Malaysia"
    << Amok Tok Gajoh Amok >>
    - Pahang Football Supporters -

    BalasPadam
  10. Kalu stakat skuad tangkap muat tak kemanalah skuad pahang ni. Dari peringkat sekolah rendah sampai ke veteran semuanya dipilih dari daerah kuantan. Cubalah contohi negeri lain. Asyik2 muka sama. Janji boleh makan angin kesana kemari.

    BalasPadam
  11. P-Parti
    K-Kontroversi &
    R-Reformasi

    Parti buangan BN

    BalasPadam
  12. P-Parti
    K-Kontroversi &
    R-Reformasi

    Parti lebihan BN

    BalasPadam
  13. U = United
    M = Melayu
    N = No
    O = OTAK

    B = Barua
    N = Neraka

    M = Malaun
    C = Celaka
    A = Auta

    M = Malaun
    I = Ikut
    C = Croni

    Asal Bukan Umno/BN PRU-13

    BalasPadam
  14. PKR Parti Kelentong Rakyat
    PAS Parti Angguk-Angguk Saja
    DAP Dalang Anasir Perosak

    Sebab itu...
    TOLAK PKR!
    JAUHI PAS!
    Katakan TIDAK kepada DAP!

    Faham?
    Bagus...Bagus...Bagus...

    -CerminHikmat-

    BalasPadam
  15. Azizul Kamaluddin ZainalRabu, Januari 04, 2012 11:06:00 PG

    Koi harap Pahang boleh jadi juare dalam Liga Perdana kelak n naik ke Liga Super balik.
    Sudah sampai masenye Pahang kembali menggegar arena bolasepak negare.
    Dah lame da pahang xde wakil dlm pgkat kebangsaan, yang ade pun Wan Zack Haikal je.

    BalasPadam
  16. Khairul Azman Rizal BentongRabu, Januari 04, 2012 11:18:00 PG

    Pemilihan pemain patutnya lebih ketat. jangan pilih kasih @ amik player yang da terbuang.
    ade banyak player2 bagus dari daerah lain di Pahang ni.
    Bhgn kejurulatihan dan pengenalpasti bakat kena la rajin ckit, wat la tour mencari pelapis2 baru selain dari budak2 skolah sukan @ skolah2 yg sedia top dlm bolasepak.
    Bukannye ape, takut bolasepak Pahang makin ketinggalan lg. Presiden n Timbalan Presiden FAM org Pahang. malu la kite, ye dak?
    Peminat masih sygkan bolasepak Pahang ni wehh..

    BalasPadam
  17. post ni pasal kemenangan team pahang. apasal plak ada yg gila meroyan masuk komen politik. tak paham betul la. TAHNIAH TEAM PAHANG. moga jadi JUARA liga PERDANA plak

    BalasPadam
  18. pasukan senior pahang .xde idea .simpanlah dollah saleh dgn zainal abidin tu..haha
    mana nk ada duit kalau stadium asyik kosong.

    BalasPadam
  19. Dolah, Zainal, Ahmad yusuf pastu Tajuddin. Yg tulah pusing2. Diorang ni dah takde idea.

    BalasPadam

PERINGATAN: PDO TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM PORTAL INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]
PERINGATAN: PDO TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM PORTAL INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN

Translate

Kunjungan Pelawat

Tukaran Matawang Asing

USD MYR CHARTS

Arkib Blog

Artikel Terkini

Polis Ambil Keterangan Rakan Serumah Bagi Membantu Siasatan Kes Seorang Penuntut Wanita Maut Dibunuh Teman Lelaki Di Kuantan

KUANTAN: Polis mengambil keterangan tiga individu bagi membantu siasatan kes seorang penuntut wanita maut dipercayai dibunuh teman lelakinya...

Media Pilihan

Blogger Pahang

PDO. Dikuasakan oleh Blogger.