script data-ad-client="ca-pub-8413987413612695" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">
Selamat Hari Kebangsaan Dan Hari Malaysia 2026 | Rapatkan Ukhwah Eratkan Sillaturrahim | Terima Kasih Kerana Berkunjung Ke Sini, Sila Datang Lagi

..............................

Hits Pelawat PDO Mulai 31.08.2008

Cradle Fund: Samirah Bebas, Keluarganya Membayar Ikat Jamin


PUTRAJAYA - Balu kepada Ketua Pegawai Eksekutif (CEO), Cradle Fund Sdn. Bhd., Samirah Muzaffar dibebaskan oleh Mahkamah Persekutuan di sini hari ini sementara menunggu perbicaraan kes bunuh yang dihadapinya.

Tertuduh, Samirah,44, dilihat meninggalkan pekarangan mahkamah bersama tiga individu dipercayai ahli keluarganya dengan menaiki kenderaan pelbagai guna jenis Volkswagen Sharan berwarna hitam kira-kira pukul 12.40 tengah ini tadi.

Bagaimanapun, usaha pemberita untuk menemui Samirah gagal apabila dia telah keluar melalui laluan lokap yang terletak di aras bawah mahkamah.

Terdahulu, dua individu yang juga dipercayai ahli keluarga tertuduh hadir ke Pejabat Pendaftar Mahkamah Persekutuan untuk urusan menyelesaikan urusan jamin dan dokumentasi kira-kira pukul 11.40 pagi.

Mereka dipercayai merupakan dua penjamin yang menjelaskan wang jaminan sebanyak RM500,000 yang ditetapkan oleh Mahkamah Persekutuan semalam.

Akhbar tempatan hari ini melaporkan, panel lima hakim yang diketuai oleh Tan Sri Azahar Mohamed membuat keputusan membenarkan Samirah diikat jamin sementara menunggu perbicaraan atas dakwaan membunuh suaminya, Nazrin Hassan.

Mahkamah turut menetapkan lima syarat terhadap Bekas eksekutif kanan Perbadanan Harta Intelek Malaysia (MyIPO) itu seperti dia perlu menyerahkan pasport kepada mahkamah, melaporkan diri kepada balai polis terdekat sekali dalam tempoh dua minggu.

Samirah juga perlu berada di dalam rumah dari pukul 6 petang hingga 8 pagi dan tidak boleh berada di sebarang tempat umum dan menghadiri sebarang majlis umum kecuali untuk tujuan keagamaan dan hal ehwal keluarga.

Selain itu, dia tidak boleh meninggalkan Kuala Lumpur dan Petaling Jaya tanpa kebenaran mahkamah.

Pada 12 Mac lalu, Samirah dan dua remaja berusia 14 dan 17 tahun didakwa atas pertuduhan membunuh Nazrin di kediaman mereka di Mutiara Damansara dekat Petaling Jaya, kira-kira pukul 11.30 malam pada 13 Jun hingga 4 pagi, 14 Jun tahun lalu. 

Bagaimanapun, kedua-dua remaja itu dibenarkan ikat jamin sebanyak RM50,000 dengan dua penjamin. 

Mahkamah turut menetapkan 21 Jun ini sebagai pengurusan kes, manakala 3 September depan sebagai tarikh perbicaraan. #sumber
Share:

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

PERINGATAN: PDO TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM PORTAL INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]
PERINGATAN: PDO TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM PORTAL INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN

Translate

Kunjungan Pelawat

Tukaran Matawang Asing

USD MYR CHARTS

Arkib Blog

Artikel Terkini

PAS Mahu Pertahankan Semua Kerusi DUN Dan Parlimen Yang Dimenangi Pada PRU15 Lalu Di Negeri SG4, Sasar Pahang, Perak Dan Selangor

PENGKALAN CHEPA: PAS mahu mempertahankan semua kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) dan Parlimen yang dimenanginya pada Pilihan Raya Umum ke-1...

Media Pilihan

Blogger Pahang

PDO. Dikuasakan oleh Blogger.