script data-ad-client="ca-pub-8413987413612695" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">
Terima Kasih Kerana Berkunjung Ke Sini, Sila Datang Lagi

..............................

Hits Pelawat PDO Mulai 31.08.2008

"Pilihan Raya Umum Ke-14", Parti Bersatu Mungkin Gunakan Plan B


KOTA BHARU: Parti Bersatu tidak menolak kemungkinan saingan tiga penjuru berlaku jika Pas masih tidak memutuskan sebarang keputusan berhubung kerjasama antara dua parti itu, kata Ketua Penerangannya, Datuk Kamarudin Md Nor.

Menurutnya, kerjasama yang wujud antara Bersatu dan Pakatan Harapan bukanlah satu perkara baharu, malah ia tidak sepatutnya dijadikan alasan untuk PAS menolak kerjasama dengan parti itu.

"Kita bekerjasama dengan Pakatan Harapan ni bukannya baharu.. tetapi saya baca kenyataan Datuk Mohd Amar seperti dia menggunakan itu sebagai alasan untuk menjauhkan PAS dari Bersatu.

"Kita pada awalnya mengharapkan dapat bertanding satu lawan satu menentang Barisan Nasional (BN) tapi suasana sekarang ini kita terpaksa menggunakan plan 'B' iaitu lebih dari dua penjuru," katanya selepas ceramah Perdana Pakatan Harapan kelmarin.

Turut hadir Pengerusi Bersatu, Tun Dr Mahathir Mohamad, Penasihat Amanah Kelantan, Datuk Husam Musa, Datuk Zaid Ibrahim dan pemimpin tertinggi gabungan Pakatan Harapan. 

Beliau diminta mengulas kenyataan Naib Presiden Pas, Datuk Mohd Amar Nik Abdullah yang memberi gambaran awal tiada sebarang kerjasama dan perbincangan akan dilakukan dengan Bersatu selepas parti itu mengumumkan secara rasminya menyertai Pakatan Harapan.

Kamarudin berkata, walau apa pun keputusan Pas, namun Bersatu tetap meneruskan usaha kerjasama dalam blok pembangkang yang ada kini, selari dengan hasrat parti itu yang mahu bertanding di semua negeri di semenanjung Malaysia.
Beliau juga berkata, kini pihaknya sedang menjalankan kajian menyeluruh melibatkan aspek untuk meletakkan calon terutamanya untuk bertanding di kawasan parlimen.

"Sekarang  ini sedang dalam rangka berunding dengan rakan-rakan dalam pakatan pembangkang. Kita bukan sekadar mahu bertanding tetapi mahu pastikan kemenangan dapat dicapai.

"Kita harap ada wakil kita dalam Dun dan Parlimen dan Parlimen sudah pasti fokus dan keutamaan kita. Kita mahu menang, bukan hanya bertanding, kalau bertanding 14, menang 14 lah, sebab itu kita mahu tempat yang kita pilih itu boleh bawa kemenangan," katanya.#sumber
Share:

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

PERINGATAN: PDO TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM PORTAL INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]
PERINGATAN: PDO TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM PORTAL INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN

Translate

Kunjungan Pelawat

Tukaran Matawang Asing

USD MYR CHARTS

Arkib Blog

Artikel Terkini

Kementerian Perdagangan Dalam Negeri Dan Kos Sara Hidup (KPDN) Pahang Bongkar Stor Haram LPG, Sitaan Lebih RM405,000

KUANTAN: Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Kos Sara Hidup (KPDN) Pahang berjaya membongkar sebuah stor penyimpanan gas petroleum ceca...

Media Pilihan

Blogger Pahang

PDO. Dikuasakan oleh Blogger.