Pahang Daily Onlie (PDO) Menzahirkan Sembah Tahniah, Gembira Di Atas Pelantikan Sultan Abdullah Sebagai Sultan Pahang Ke-VI | Daulat Tuanku, Daulat Tuanku, Daulat Tuanku

Blogger CMK Cucumatkilau Mahu Tanding Parlimen Dan DUN Pada PRU14 Ini !


KUANTAN:  Bekas calon Bebas PRU13, Mohd Shukri Mohd Ramli yang juga dikenali sebagai Blogger Cucumatkilau (CMK) hari ini mendakwa dia tidak menolak kemungkinan untuk sertai PRU14. 

"Kali ini saya menyasarkan untuk bertanding di kerusi parlimen dan juga DUN di Pahang ", kata  Shukri.

Beliau yang pernah bertanding atas tiket PKR di DUN Kemayan, Bera  pada PRU12 lalu berkata keputusan untuk meneruskan hasrat bertanding timbul selepas melihat situasi politik semasa.


"Rakyat keliru mahu memilih, maka beri mereka pilihan ketiga (3rd Force) yang lebih juju berjuang untuk rakyat jekata tanpa membezakan fahaman politik kepartian masing-masing".

"Asalnnya saya nak rehat dan bagi sokongan kepada rakan-rakan yang lain. Namun selepas berbincang dengan beberapa orang sahabat.. mereka merestui agar saya bertanding sekali lagi kali ini", katanya lagi.

Pada PRU13 lalu, Shukri bertanding bebas di kerusi DUN Semambu, Parlimen Indera Mahkota. Beliau mendapat 880 undi ketika itu. 

Sementara itu hasrat beliau untuk bertanding bebas di PRK Rompin pula gagal selepas ada kekeliruan dan kontroversi yang berlaku.

Difahamkan, Shukri berminat untuk tawarkan diri bertanding kerusi Parlimen Kuantan dan Indera Mahkota. Sementara itu bagi DUN pula di Semambu, Teruntum, Pulau Tawar dan Chenor. 

"Saya bebas memilih di mana mahu bertanding kerana tidak terikat dengan mana-mana parti politik. Tapi, bagi rakyat yang keliru dengan situasi politik hari ini maka mereka boleh memilih calon bebas pro-rakyat", tambah beliau lagi. 

Shukri adalah seorang aktivis yang bersuara lantang dalam memperjuangan hak-hak rakyat terutamanya di Kuantan. Banyak isu yang telah mendapat perhatian daripada pihak berkuasa, selepas didedahkan oleh beliau menerusi NGO Angkatan Pembela Rakyat (Angkara).

Apapun keputusan beliau untuk bertanding bebas masih belum muktamad lagi kerana ada desas-desus dia akan menyertai salah satu parti politik popular negara. Sekiranya itu berlaku maka dia mungkin hanya akan bekerja untuk memenangan calon yang terbabit.#PDO

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]