script data-ad-client="ca-pub-8413987413612695" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">
Selamat Datang Ke Blog Pahang Daily Online (PDO) | Terima Kasih, Sila Berkunjung Lagi

..............................

Hits Pelawat PDO Mulai 31.08.2008

Edisi Pahang: Dato' Tuan Ibrahim Mendedahkan Bukti Penyelewengan Projek Kerajaan Dan Mahu PAS Siap Sedia Hadapi Pilihan Raya Umum Ke-13

RAUB, 24 Jan [9.10 am] - Pesuruhjaya PAS Pahang, Ustaz Dato' Tuan Ibrahim Tuan Man (foto) menegaskan mahu supaya pentugas Pakatan Rakyat terutamanya PAS bersiapa siaga mulai sekarang kerana kemungkinan besar Pilihan Raya Umum ke-13 berlangsung pada tahun ini semakin menampakkan tandanya. Beliau berkata demikian dalam ceramahnya di Tapak Kompleks PAS Tanah Bercangkul dekat sini malam tadi. "Isyarat sudah diberikan oleh Perdana Menteri Najib Razak yang mahu mengkaji saranan Ketua Menteri Sarawak agar PRU13 diadakan serentak dengan Pilihan Raya Negeri itu. Maknanya paling lewat PRU akan diadakan sebelum bulan Julai 2011 ini. Oleh itu", katanya dihadapan lebih 500 orang hadirin. Sementara itu, Dato' Tuan turut mendedahkan beberapa perkara dan penyelewengan yang berlaku dalam pentadbiran kerajaan negeri Pahang. Antara yang didedahkan ialah tentang isu penyelewengan dalam pengubahsuai Rumah Rehat Bentong seperti yang terkandung dalam Laporan Audit Negara 2009.


Antara beberapa pimpinan Pakatan Rakyat yang turut hadir malam tadi

Antara hadirin yang tertarik mendengar ceramah Dato' Tuan Ibrahim
"Bayangkan punya teruknya penyelewengan, papan tanda surau yang bersaiz 9 inci X 2.5 inci itu pun mereka tipu, bila harga yang dicaj ialah RM542 berbanding harga sebenar RM60 sahaja. begitu juga dengan lampu hiasa yang hanya berharga antara RM1,500 hingga RM9,200 dicaj kontraknya sebanyak RM38,700. Inilah bukti sahih satu penipuan dan penyelewengan yang perlu diketahui oleh rakyat Pahang sebenarnya", kata Dato' Tuan Ibrahim. Turut berceramah dalam program malam tadi ialah Dr.Mohamed Nilam Abd Manap (Yang DiPertua PAS Kawasan Raub), YB Chong Siew Onn (ADUN Teras), Saudara Sani (Exco Pemuda PAS Pusat) dan tidak ketinggalan juga Blogger Cucumatkilau, Peguam Harris dan Tengku Shah Amir Tengku Perang (Bendahari PAS kawasan Raub) dan lain-lain pemimpin PAS setempat. Sementara itu PAS kawasan Raub juga mempelawa mana-mana individu atau organisasi yang berminat untuk memberi sumbangan bagi memenuhi tabung dana pembinaan Kompleks PAS Raub di Tanah Bercangkul itu boleh berbuat demikian menerusi akaun Bank Islam (06046010012696) atau dapatkan keterangan lanjut daripada Bendahari PAS Kawasan Raub menerusi talian hotline 019-9322828.





[Pendedahan yang dibuat oleh Dato' Tuan Ibrahim Tuan Man ini jelas sekali memalukan dan membuktikan bahawa ketelusan kerajaan dalam menangani ketirisan itu adalah omongan kosong semata-mata. Sebaliknya, merekalah yang bertanggungjawab bersubahat dalam segala isu berkaitan sebenarnya. Pendedahan yang dibuat oleh Laporan Audit Negara 2009 itu memang sudah tidak boleh disangkal lagi oleh pemimpin UMNO BN dan Kerajaan Negeri Pahang sendiri. Kini terbukti jelas bahawa mereka sudah tidak layak untuk memerintah dan mentadbir negeri Pahang, apatah lagi menguruskan ekonomi negeri itu sendiri. Maka, patutlah Bajet Defisit terus dihidangkan kepada rakyat negeri ini, biar pun selepas 12 tahun MB Adnan Yaakob mengambilalih tampuk pemerintahan daripada Khalil Yaakob dulu. Malahan rakyat negeri Pahang memang mengetahui banyak kisah penyelewengan kerajaan terdahulu dan kerajaan yang ada sekarang. Cuma mungkin mereka masih ragu-ragu untuk melakukan perubahan. Justeru itu, rakyat diminta melaksanakan agenda perubahan dalam Pilihan Raya Umum Ke-13 nanti agar pentadbiran kerajaan negeri dapat diperbetulkan semula nanti].
Share:

29 ulasan:

  1. Dalam ketika DAP telah siap memasang 'kain rentang' gergasi yang tertera MARA dan MAHA, manusia-manusia penganut PAS (Parti Angguk Saja) ini masih terus terhegeh-hegeh dan tertunduk-tunduk hormat kepada 'daulat' DAP.

    Tahu apa itu MARA dan MAHA? MARA (Melayu Akan Roboh Akhirnya). MAHA (Melayu Akan Hancur Akhirnya).

    PAS sekarang sudah jauh terpesong daripada landasan perjuangan asal. Dek kerana cita-cita politik yang sempit PAS sanggup bersekongkol dengan musuh Islam.
    Contoh yang paling ketara ialah PAS tidak kisah diperalat dan diperkudakan oleh DAP dan Anwar Ibrahim.

    DAP adalah element socialist saki baki kominis dahulu yang mempunyai dendam lama. PAP dan DAP adalah parti dari akar socialist yang sama dan kejayaan mendapat Singapura telah menyebabkan mereka masih menyimpan rasa manisnya merampas negara ummat islam milik orang melayu. Anwar hanyalah pawn atau biduk percaturan politik DAP untuk menjalankan agenda politiknya. Siapa yang boleh nafikan bahawa DAP mempunyai agenda tersembunyi dan terancang untuk menjadikan Malaysia seperti Singapura?

    Mengundi PAS bermakna memberikan tiket kepada DAP untuk menjadi lebih angkuh dan lebih leluasa bermaharajalela dalam usahanya untuk memporak-porandakan umat Islam dan orang Melayu di Malaysia.

    Sayangnya....
    MELAYU MUDAH LUPA!
    MELAYU MUDAH LUPA!
    MELAYU MUDAH LUPA!

    Auhai MARA,
    Aduhai MAHA,
    Oh Tuhanku!

    BalasPadam
  2. Dalam ketika DAP telah siap memasang 'kain rentang' gergasi yang tertera MARA dan MAHA, manusia-manusia penganut PAS (Parti Angguk Saja) ini masih terus terhegeh-hegeh dan tertunduk-tunduk hormat kepada 'daulat' DAP.

    Anon 9:28:00 AM,
    Silap ayat tu, sebenarnya 'MANUSIA-MANUSIA PENGECUT PAS'

    BalasPadam
  3. betul la tu...bro...memang tak lama lg pahang ni jd milik singapore ...

    BalasPadam
  4. MAHA=Mamak Hantu
    MARA=Mamak Raja

    BalasPadam
  5. umno 2x5 DAP, bangunan2 yg berderetan dan megah, termasuk ECM diPahang dan seluruh malaysia adakah milik umno? ha..ha..ha.. bangunan umno yang roboh pun x diganti dan sekarang tumpang bagunan maybank.

    umno lebih hina dari DAP..

    BalasPadam
  6. KENAPA PAS TIDAK BOLEH MEMERINTAH?
    1. Pas bukan sebuah parti yang kuat dalam pakatan pembangkang. Kelemahan PAS bertambah apabila tertubuhnya PKR yang tidak dapat menerima perjuangan ‘ala PAS’.

    2. Pas bukan ‘tulang belakang' dalam pakatan pembangkang. Seperti dialami oleh Dato Dr Hasan Ali, Pas umpama ‘melukut di tepi gantang..

    3. Pas hanya parti ‘pak turut’ dan ‘kuda tunggangan’ yang tunduk kepada desakan DAP dan PKR. Sampai bila Pas mahu menjadi ‘parti lampin pakai buang’ atau bila diperlukan sahaja.

    4. Pas tidak mampu bergerak sendiri dan bergantung kepada 'talian hayat’ PKR dan DAP. Sebab itu Pas bergerak bersama-sama atas arahan dan kepimpinan PKR dan DAP dalam apa-apa program pakatan pembangkang.

    5. Peranan Pas sering digelapkan mata (alpa) dan sedang 'beseronok digula-gulakan' oleh DAP dan PKR.

    6. PAS gagal menonjolkan dirinya sebagai sebuah parti yang mendukung prinsip Islam. PAS lebih gemar merujuk dan meminta perlindungan daripada DAP sekiranya menghadapi masalah.

    7. Karpal (DAP) walaupun pernah berkata akan pertimbangkan bahawa Malaysia adalah sebuah Negara Islam namun kenyataan ini meragukan kerana beliau pernah berkata langkah mayatnya terlebih dahulu jika mahu menubuhkan Negara Islam. PAS ditipu hidup-hidup oleh Karpal (DAP) untuk mereka saja yang akan capai cita-cita parti.

    8. PAS gagal menjadi sebuah parti yang melindungi orang Melayu. PAS hanya banyak memperjuangkan parti dari nasib orang Melayu. Kadang-kadang PAS bersuara setelah tersepit dengan isu yang mencengkam partinya tetapi PAS masih gagal memenangi hati orang Melayu.

    9. Islam di kalangan pemimpin PAS hanya ‘comel’ luaran sahaja tetapi dari segi akhlak dan peribadi langsung tidak mencerminkan sedemikian. Pemimpin PAS dikenali dengan kuat emosi, tidak berhemah dan suka maki hamun. Lebih teruk lagi PAS suka mengutuk dan menghina rakan seagama yang tidak sefahaman dengannya.

    10. PAS ibarat 'melacur kedaulatan Islam' dan musuh Negara Islam kerana sedaya upaya merompak kuasa politik Islam di Malaysia. Malahan PAS menjalin 'kerjasama haram' dengan DAP secara terang-terangan bertentangan hukum Islam.

    Dipetik dari blog Pahang Ku

    BalasPadam
  7. kenapa bangkitkan singapura, siapa yang pisahkan singapura dari malaysia?

    cakap dulang paku serpih,
    kata pembangkang, umno mmg hampeh...

    BalasPadam
  8. Ini kisah Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim masuk Felda Tenang Sabtu malam.

    Ceramah perdana beliau hanya dihadiri paling ramai 250 orang dengan separuh daripadanya orang luar.

    Nak jadi cerita, semasa beliau tiba, beliau telah disambut dengan boo oleh sekumpulan budak muda FELDA.

    Ikut cerita seorang wartawan yang jadi saksi semasa kejadian tersebut muka Anwar berubah serta merta lepas kena boo itu.

    “Mana tidaknya, beliau bukan setakat diboo, ada juga juga sorakan dari budak-budak itu yang panggil beliau 'Peliwat', 'Kaki Bontot' dan macam-macam lagi…”cerita beliau.

    Menurutnya, lebih malang lagi, mungkin kerana emosi beliau sedikit terganggu dengan 'usikan' budak-budak FELDA itu sehingga beliau tersasul menyebut "orang FELDA miskin"

    “Apa lagi, bertempik lah perkataan boo di situ sekali lagi,”katanya.

    Mungkin jumlah itu boleh jadi petunjuk memang ketua pembangkang itu tak ada ‘bisa’ di kawasan FELDA.

    BalasPadam
  9. ini kisah mohyidien semasa ceramah ditenang,kerusi hampir 1000, orang yg datang lebihkurang 150 orang itupun mat2 rempit yg dapat rm20 sorang, x sampai 20 minit berucap, budak2 blah macamtu saje, tinggal 80 orang.

    nampaknya BN akan tumbang ditenang.

    rakyat dah muak dengan parti Barang Naik, hanya kaki ampu saja yg dok sokong umno, sbb nak subsidi.

    Mungkin jumlah ini bolih dijadikan KPI kepada Barisan Nasional, memang rakyat tak mahu ditipu lagi.

    klu nak ceriter, sapa2 bolih buat ceriter,

    BalasPadam
  10. MAHA=Mamak Hantu
    MARA=Mamak Raja

    Monday, January 24, 2011 11:11:00 AM

    MAHA = Melayu Akan Hancur Akhirnya
    MARA = Melayu Akan Roboh/Runtuh Akhirnya

    BalasPadam
  11. Kalo takat budak hingusan takde nilai walau satu sen pun kat felda tu sikit pun DS Anwar xheran. Budak2 rempit tu mana tahu hal perjuangan. Hulur 20-30 utk isi myk moto, dah kira ok dah. Budak2 macam ni lah yang umno 'bela'. Tak mustahil pada masa depan, budak2 takde nilai ni yang akan memegang jawatan dalam umno. Skrg pun dah boleh tgk dah pun. Semuanya asal dr budak hingusan mcm tu lah..

    BalasPadam
  12. ini ialah antara lirik lagu yang dimainkan semasa penamaan calon di Dun Tenang"Umno terus lara, rompak wang rakyat Malaysia"..... kesian kat penyokong UMNGOK yg masih bahlol dan buta dengan kejadian sekeliling,blogger sendiri x baca, duk baca blogger orang lain, tp x mengaku sokongan dah kurang...

    BalasPadam
  13. blogger umno orang xminat nak tengok, sbb xsyok langsung, menyampah, meluat dan membosankan, lainlah blogger pembangkang..

    BalasPadam
  14. Ceramah UMNO kalau tak disogok duit, makan free atau nyanyian artis mana nak penuh kerusi.

    Ceramah dan solat hajat diimamkan Nik Aziz boleh dipenuhi 30,000 dalam stadium Sultan Mohd IV. Takde sapa yang sogok duit. Makan free pun takde. Bandingkan sendiri.

    BalasPadam
  15. KUALA LUMPUR, 24 Jan: Dewan Pemuda PAS Negeri Perak (DPPN Pk) mengecam pemimpin komponen Barisan Nasional (BN) negeri Perak yang mempertikaikan calon PAS, Normala Sudirman pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (Dun) Tenang berhubung isu bersalam.

    Sehubungan itu, naib ketuanya, Salman Saleh mendesak Pengerusi MCA negeri yang juga Presiden MCA, Datuk Seri Dr Chua Soi Lek dan Ahli Parlimen Kawasan Gerik yang juga Ketua Wanita Parti Gerakan, Datuk Seri Tian Lian Hoe yang juga Timbalan Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan memohon maaf mengenai isu tersebut.

    “DPPN Pk menegaskan dan menyokong pandangan Tan Sri Harussani Zakaria, Mufti Kerajaan Negeri Perak yang menyifatkan kenyataan isu bersalam tersebut adalah menghina Islam,” ujarnya dalam kenyataan kepada Harakahdaily.

    Katanya, Soi Lek juga pernah mengeluarkan kenyataan semasa Hari Raya Haji di Kelantan baru-baru ini yang sunyi berikutan kebanyakan kedai-kedai perniagaan ditutup tidak mengambil iktibar kenyataan-kenyataan yang boleh menyinggung perasaan umat Islam di negara ini.

    Manakala Lian Hoe terus mempertikai isu bersalam yang jelas tiada kefahaman terhadap agama Islam yang gagal dijelaskan dengan baik di dalam BN itu sendiri walaupun negara sudah mencapai lebih 50 tahun merdeka.

    Sehubungan itu, beliau mendesak Umno negeri yang diketuai oleh Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir menasihatkan Soi Lek dan Lian Hoe berhubung kenyataan mengenai bersalam itu.

    Katanya, kedua-dua pemimpin itu perlu memohon maaf seperti mana saranan Harussani agar lebih menghormati Islam sebagai agama rasmi negara ini.

    “Jika Zambry gagal menasihatkan mereka, jelas bahawa Umno memang membiarkan orang bukan Islam tidak faham terhadap kebaikan Islam yang sebenarnya,” katanya.

    BalasPadam
  16. anon 12:36 apa yg kau ckp ada parti aku kesah,kau jaga lah parti kau yg nk berkubur itu,jgnlah nk menyibuk kat parti orang lain,muka buruk pipi tersorong,bahalol punya BN(BABI NEGARA)

    BalasPadam
  17. Nampaknya Anon penyokong tegar UMNO BN dalam ni memang dah terpesong jauh.

    DAP dikutuknya kow kow, tapi cina MCA dijilatnya licin-licin. Otak dah beku, hati dah penuh titik hitam kot.

    BalasPadam
  18. Apa cerita saman MB kes penyelewengan balak dulu? Tuk Nan dah bayor habih ke?

    BalasPadam
  19. Kepada org yang suka menjaja cerita Anwar main bontot baca ni pulak:

    Pengakuan bersumpah Balasubramaniam, bekas pegawai penyiasat Abdul Razak Baginda. Dalam point yang ke 25, Bala menyatakan bahawa Najib pernah meniduri dan “main bontot” Altantuya.

    “25. During this discussion and in an attempt to persuade me to continue my employment with him, Abdul Razak Baginda informed me that:
    1) He had been introduced to Aminah by Najib Razak at a diamond exhibition in Singapore.
    2) Najib Razak informed Abdul Razak Baginda that he had a sexual relationship with Aminah and that she was susceptible to anal intercourse.”

    BalasPadam
  20. hebatnya umno, dulu semasa 3 adun pr perak keluar parti, masuk umno, seorang ditangkap sebab dapat rasuah sex amoi china.

    apa dia kate, orang bagi sedekah kita terima la, nasib baik adun tu masuk umno, kalau dia masuk Pas, suruh dia mengucap dulu, h..ha..ha...

    BalasPadam
  21. datuk nan xbayar saman ok apa.kat kelantan mcmmne cina balak nak saman MASOOOOK.rasuah gak.xkena tangkap lg xpee selamatlah korang.ada kwn aku dia ckp terpaksa bg exco kelantan 250k tuk lulus kws bijih besi kat tanah merah.aku dah suruh dia repot bpr dia setuju.

    BalasPadam
  22. ini kisah mohyidien semasa ceramah ditenang,kerusi hampir 1000, orang yg datang lebihkurang 150 orang itupun mat2 rempit yg dapat rm20 sorang, x sampai 20 minit berucap, budak2 blah macamtu saje, tinggal 80 orang.

    nampaknya BN akan tumbang ditenang.

    rakyat dah muak dengan parti Barang Naik, hanya kaki ampu saja yg dok sokong umno, sbb nak subsidi.

    Mungkin jumlah ini bolih dijadikan KPI kepada Barisan Nasional, memang rakyat tak mahu ditipu lagi.

    klu nak ceriter, sapa2 bolih buat ceriter,

    aku sokong kenyataan ni...umno haprak..

    BalasPadam
  23. ini kisah mohyidien semasa ceramah ditenang,kerusi hampir 1000, orang yg datang lebihkurang 150 orang itupun mat2 rempit yg dapat rm20 sorang, x sampai 20 minit berucap, budak2 blah macamtu saje, tinggal 80 orang.

    nampaknya BN akan tumbang ditenang.

    rakyat dah muak dengan parti Barang Naik, hanya kaki ampu saja yg dok sokong umno, sbb nak subsidi.

    Mungkin jumlah ini bolih dijadikan KPI kepada Barisan Nasional, memang rakyat tak mahu ditipu lagi.

    klu nak ceriter, sapa2 bolih buat ceriter,

    aku sokong kenyataan ni...umno haprak..

    BalasPadam
  24. ini kisah mohyidien semasa ceramah ditenang,kerusi hampir 1000, orang yg datang lebihkurang 150 orang itupun mat2 rempit yg dapat rm20 sorang, x sampai 20 minit berucap, budak2 blah macamtu saje, tinggal 80 orang.

    nampaknya BN akan tumbang ditenang.

    rakyat dah muak dengan parti Barang Naik, hanya kaki ampu saja yg dok sokong umno, sbb nak subsidi.

    Mungkin jumlah ini bolih dijadikan KPI kepada Barisan Nasional, memang rakyat tak mahu ditipu lagi.

    klu nak ceriter, sapa2 bolih buat ceriter,

    aku sokong kenyataan ni...umno haprak..

    BalasPadam
  25. Kepada org yang suka menjaja cerita Anwar main bontot baca ni pulak:

    Pengakuan bersumpah Balasubramaniam, bekas pegawai penyiasat Abdul Razak Baginda. Dalam point yang ke 25, Bala menyatakan bahawa Najib pernah meniduri dan “main bontot” Altantuya.

    “25. During this discussion and in an attempt to persuade me to continue my employment with him, Abdul Razak Baginda informed me that:
    1) He had been introduced to Aminah by Najib Razak at a diamond exhibition in Singapore.
    2) Najib Razak informed Abdul Razak Baginda that he had a sexual relationship with Aminah and that she was susceptible to anal intercourse.”

    BalasPadam
  26. Kepada org yang suka menjaja cerita Anwar main bontot baca ni pulak:

    Pengakuan bersumpah Balasubramaniam, bekas pegawai penyiasat Abdul Razak Baginda. Dalam point yang ke 25, Bala menyatakan bahawa Najib pernah meniduri dan “main bontot” Altantuya.

    “25. During this discussion and in an attempt to persuade me to continue my employment with him, Abdul Razak Baginda informed me that:
    1) He had been introduced to Aminah by Najib Razak at a diamond exhibition in Singapore.
    2) Najib Razak informed Abdul Razak Baginda that he had a sexual relationship with Aminah and that she was susceptible to anal intercourse.”

    BalasPadam
  27. Kepada org yang suka menjaja cerita Anwar main bontot baca ni pulak:

    Pengakuan bersumpah Balasubramaniam, bekas pegawai penyiasat Abdul Razak Baginda. Dalam point yang ke 25, Bala menyatakan bahawa Najib pernah meniduri dan “main bontot” Altantuya.

    “25. During this discussion and in an attempt to persuade me to continue my employment with him, Abdul Razak Baginda informed me that:
    1) He had been introduced to Aminah by Najib Razak at a diamond exhibition in Singapore.
    2) Najib Razak informed Abdul Razak Baginda that he had a sexual relationship with Aminah and that she was susceptible to anal intercourse.”

    BalasPadam
  28. minta muyidin beritahu sok lek knapa org islam boleh salam dengan lelaki bkn muhrim.....sok lek bidas balik u punya bini boleh salam dgn lelaki... u bini islam kan.......

    BalasPadam
  29. Muhyidin cakap Aku punya bini Islam Hadhari...!!wakakaka

    BalasPadam

PERINGATAN: PDO TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM PORTAL INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]
PERINGATAN: PDO TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM PORTAL INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN

Translate

Kunjungan Pelawat

Official Facebook

Tukaran Matawang Asing

USD MYR CHARTS

Arkib Blog

Artikel Terkini

Sultan Pahang Bertitah Agar Pengusaha Pertanian Di Cameron Highlands Perlulah Utamakan Amalan ESG

KUANTAN: Pengusaha pertanian khususnya di Cameron Highlands perlu memberikan keutamaan kepada amalan berteraskan persekitaran, sosial dan t...

Media Pilihan

Blogger Pahang

PDO. Dikuasakan oleh Blogger.