Pages

Covid-19: Sebanyak 3,207 Kes Positif Baharu Dengan Lapan Kematian Di Rekodkan Hari Ini

 

PUTRAJAYA – Buat pertama kali kes baharu hari ini melaporkan angka 3,000 dengan 3,027 kes dicatatkan sekali gus jumlah kes positif Covid-19 di Malaysia mencecah 128,465 kes.

Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr. Noor Hisham Abdullah berkata, daripada jumlah tersebut, sebanyak enam kes import yang mendapat jangkitan dari luar negara manakala, sebanyak 3,021 kes penularan tempatan.

“Selain itu, terdapat 2,145 kes sembuh dicatatkan dan jumlah kumulatif kes pulih sepenuhnya daripada Covid-19 sebanyak 102,723 kes.

“Terdapat lapan kematian Covid-19 dilaporkan menjadikan sebanyak 521 kes kematian direkodkan di Malaysia,” katanya menerusi status Twitter rasmi beliau di sini hari ini.

Ujarnya lagi, sebanyak 142 kes positif sedang dirawat di Unit Rawatan Rapi dengan 63 kes memerlukan bantuan pernafasan. #sumber

0 Komen Skrg, Sila Berikan Komen Anda Di Sini:

PERINGATAN: KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM BLOG INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]