script data-ad-client="ca-pub-8413987413612695" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">
Terima Kasih Kerana Berkunjung Ke Sini, Sila Datang Lagi

..............................

Hits Pelawat PDO Mulai 31.08.2008

Masjid Negeri Minta Henti 'Sebar Video' Isu Imam Dipukul Lelaki Kurang Siuman

 

KUANTAN - Pihak Masjid Negeri Sultan Ahmad 1 meminta orang ramai berhenti menyebarkan video yang memaparkan seorang imam jemputan dipukul lelaki kurang siuman.

Imam Besar Masjid Negeri 1, Mohd Rizzal Mohd Ali Nafiah berkata, penularan video tersebut perlu dihentikan demi kebaikan semua pihak.

"Setelah pengumuman ini, pihak masjid tidak akan bertanggungjawab terhadap mana-mana pihak yang akan berdepan dengan tindakan undang-undang disebabkan penyebaran video tersebut," katanya dalam satu kenyataan pada Ahad.

Sebelum ini, tular satu video memaparkan seorang lelaki kurang siuman memukul imam di masjid tersebut.

Video berdurasi 30 saat memaparkan tindakannya menolak jemaah sebelum memukul imam berkenaan dengan sepasang selipar berwarna putih.

Kejadian itu disahkan Ketua Polis Daerah, Asisten Komisioner Wan Mohd Zahari Wan Busu.

Mohd Rizzal berkata, insiden tersebut melibatkan seorang lelaki kurang siuman terlepas masuk ke dalam masjid sehingga berlaku kejadian yang tidak dijangka.

Bagaimanapun katanya, ia tidak melibatkan sebarang kecederaan atau kerosakan harta masjid. #sumber

Share:

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

PERINGATAN: PDO TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM PORTAL INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]
PERINGATAN: PDO TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM PORTAL INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN

Translate

Kunjungan Pelawat

Tukaran Matawang Asing

USD MYR CHARTS

Arkib Blog

Artikel Terkini

Peletakan Jawatan Anthony Loke Sebagai Menteri Pengangkutan Berkuatkuasa Serta-Merta Sebaik Sahaja Najib Tiba Ke Rumahnya

PUTRAJAYA : Peletakan jawatan Anthony Loke sebagai Menteri Pengangkutan akan berkuat kuasa serta-merta sebaik sahaja bekas Perdana Menteri ...

Media Pilihan

Blogger Pahang

PDO. Dikuasakan oleh Blogger.