IC yang mempunyai tarikh luput dikenali sebagai Mykas dan dulu ia berwarna hijau. Tak kisahlah warna apa pun tetapi menurut undang-undang MYkas yang mempunyai tarikh luput ia tidak layak untuk mendapat beberapa keistimewaan dan salah satunya ia tidak boleh mengundi....Kini Mykas tak taulah kenapa boleh jadi Mykad pulak dikeluarkan berwarna biru beserta dengan tarikh luput.....Tengok gambar dan boleh check sendiri di SPR kenapa wanita ini ada dalam daftar mengundi sedangkan ia memiliki Mykas. Untuk info lanjut sila buat semakan di laman Suruhanjaya Pilihan Raya di SINI - Sumber: FB Gallery
Terbuka Denmark: Aaron-Wooi Yik gagal ulang kejayaan
-
KUALA LUMPUR – Hasrat beregu lelaki negara, Aaron Chia-Soh Wooi Yik untuk
mengulangi kejayaan menjuarai Terbuka Denmark seperti pada 2023 tidak
kesampaia...
Sejam yang lalu







mmg itulah keje bn
BalasPadamBapak ayam pun tak layak jadik Senator!
BalasPadamanda percaya taukeh magnum, anda percaya fitnah nalla, kalau anda ada fikiran, tidak akan percaya makhluk yang menjadi taukeh magnum ini. putarrrrr punya orang.dulu cakap anwar my boss. sikit jawatan kasi,gege..bagai nak rak.
BalasPadamAzmin dicabar jalani DNA
BalasPadamOleh LEE HOOI BOON
pengarang@utusan.com.my
PULAU PINANG 26 April - Ahli perniagaan, Ummi Hafilda Ali mencabar abangnya, Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Azmin Ali menyerahkan darahnya dan anaknya, Farah Afifah kepada polis untuk ujian asid deoksiribonukleik (DNA) bagi membersihkan nama mereka.
Menurutnya, tindakan itu penting bagi menjawab dakwaan bahawa isterinya, Shamsidar Taharin menjalin hubungan sulit dengan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.
"Kalau Azmin benar-benar lelaki sejati, dia patut menyerahkan darahnya untuk membersihkan semua fitnah jahat yang didakwa oleh orang ramai dengan mengatakan Farah Afifah bukan anaknya.
"Sebagai seorang bapa bertanggungjawab dan lelaki Islam sejati, Azmin kena bersihkan tuduhan itu kerana ia sangat berat," katanya kepada Utusan Malaysia di sini malam tadi.
dok pecaya kata kata perempuan jalanan, manusia yg tidak ada iman, abg sendiri di kutuk krn nak harta dunia. istighfar lah umi, jadi Lah anak yg solehah, kita masih ada satu alam lagi yang akan kita hadapi.
BalasPadamPENULIS tak pastilah sama ada sesiapa sedar atau tidak bahawa usaha mendedahkan siapa Anwar sekarang tertumpu sepenuhnya kepada Azmin Ali dan isterinya Shamsidar Taharin.
BalasPadamDari dakwaan diberi saham bernilai berjuta-juta ringgi pada dekad 90-an, sehinggalah kepada hubungan terlarang antara Anwar dan Shamsidar yang dikatakan bakal menjadi punca kejatuhan karier Anwar sebagai ahli politik.
Pendek kata, Azmin adalah kelemahan Anwar dan kelemahan itulah yang sedang dan bakal hebat diserang oleh musuh-musuh Anwar.
Tapi sama ada Azmin sedar atau tidak, kita tidak pasti. Yang nyata, terlalu banyak yang akan dikorbankan Azmin jika semua perkara mengenai hubungan Anwar dan isterinya terdedah kepada umum.
Sekarang pun dia mengambil sikap menderhakai ibunya sendiri kerana berpihak kepada Ummi Hafilda, adiknya, bukan kepada dirinya. Tidak setakat itu, Azmin putus hubungan kekeluargaan dengan majoriti adik beradiknya yang lain akibat dari sokongan tidak berbelah belah kepada Anwar.
Kerana politik, kuasa dan wang, tidak ada apa yang tidak dikorbankan Azmin demi Anwar.
Bekas OCPD Muar di zaman darurat pertama 1950 dahulu, Inspektor JJ Raj pernah berkata, sepanjang pengalamannya bercampur dengan orang Melayu, 2 perkara utama yang diketahuinya menjadi kepantangan besar orang Melayu ialah apabila ada yang mengusik agamanya, dan isterinya.
Tapi JJ Raj perlu dimaklumkan bahawa perkembangan semasa menunjukkan kedua-dua itu boleh digadaikan demi mengejar kuasa, pangkat dan wang seperti mana tauladan yang boleh diperolehi dalam kes Azmin dan keluarganya inilah.
Berat tuduhan Nalla dan Ummi Hafilda mengenai kecurangan isterinya Shamsidar dengan Anwar.
Dalam keadaan biasa, tidak ada suami yang sanggup melihat maruah isterinya diinjak dan dipijak sedemikian rupa. Apatah lagi bila tuduhan yang dibuat bukanlah ringan tapi berzina!!
Paling tidak saman, atau beri kenyataan pedas di media supaya pihak-pihak yang berkenaan diam dari terus mengeluarkan kenyataan sedemikian. Atau ikut cara Islam bersumpah di masjid bahawa isterinya tidak pernah mengadakan hubungan terlarang yang disebutkan itu.
Bukan diam dan membiarkan semua dakwaan itu berlegar-legar tanpa penafian.
Sementara tuduhan yang mengatakan Shamsidar mempunyai hubungan terlarang dengan Anwar itu masih lagi menjadi tanda tanya yang besar, keengganan Azmin melindungi maruah isteri dan anaknya (yang menjadi pertikaian) melalui cara yang disebutkan di atas, telah menjadikan Azmin seorang lelaki dayus.
Kalau terbukti tuduhan Ummi Hafilda dan Nallakaruppan itu nanti, lagilah Azmin menjadi 2 kali dayus.
Nabi Muhammad saw pernah bersabda, maksudnya “Tiga golongan yang Allah tidak akan melihat (bermakna tiada bantuan dari dikenakan azab) mereka di hari kiamat : Si penderhaka kepada ibu bapa, si perempuan yang menyerupai lelaki dan si lelaki DAYUS” ( Riwayat Ahmad & An-Nasaie).
Dalam satu riwayat lain Nabi Muhammad saw pernah bersabda, maksudnya “Tiga yang telah Allah haramkan baginya Syurga : orang yang ketagih arak, si penderhaka kepada ibu bapa dan Si Dayus yang membiarkan maksiat dilakukan oleh ahli keluarganya” ( Riwayat Ahmad ).
Dimana kedudukkan Azmin? Jelas sekali Azmin berada di dalam kedua-duanya!!!
Mungkin sampai masanya Azmin bermuhasabah kepada dirinya sendiri, berbaloikah semua ini hanya kerana mengejar kenikmatan dunia yang sementara? Anwar tidak akan berada disitu selamanya, kalau tidak kerana sampai masa dijemput pulang ke tempat asal, Anwar terbukti tidak teragak-agak membuang orang yang dirasakan sudah tidak mampu mendatangkan keuntungan kepadanya.
Insaflah min, insaflah
(MyKMY.NET)
Penyokong2 mengkhinzir buta Anwar/Azmin adalah sama dayus, goblok dan pandir.
BalasPadam