script data-ad-client="ca-pub-8413987413612695" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">
Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Batin Buat Semua Pembaca Beragama Islam | Terima Kasih Berkunjung Ke Sini, Sila Datang Lagi

..............................

Hits Pelawat PDO Mulai 31.08.2008

Pengerusi PKR Pahang, Telah Rasmikan Program Perkasakan Deklarasi Hak Orang Asal Di Rompin !

ROMPIN, 15 Julai - Pengerusi Keadilan Negeri Pahang, Dato' Fauzi Abd Rahman (foto) telah turun ke kawasan penempatan Orang Asal di Kg Kundang, dekat sini pada 13 Julai yang lalu. Beliau hadir bagi merasmikan Program `Memperkasakan Deklarasi Hak Orang Asal' yang bermula pada jam 11.00 pagi. Ketibaan beliau disambut oleh penduduk-penduduk di situ yang sejak awal pagi lagi menanti program dimulakan. Di antara pimpinan yang turut hadir adalah Pengerusi Biro Masyarakat Felda dan Orang Asal PKR Pusat, Tuan Hj Suhaimi Said, Sdr Rebin Birham selaku Setiausaha Biro Masyarakat Felda PKR Pusat, dan beberapa pimpinan PKR tempatan. Majlis diPengerusikan oleh Saudara Ismail bin Leh. Ketua Ranting PKR Kg Kundang, Saudara Rani telah memainkan peranannya dengan baik sekali bagi menjayakan program tersebut dengan kerjasama semua penduduk di situ. Tuan Hj Suhaimi Said telah menyampaikan ucapannya dengan menyentuh beberapa perkara berkaitan kepentingan dan hak Orang Asal. Perasmian program tersebut telah dilakukan oleh Dato' Fauzi Abd Rahman. Sebelum itu beliau berucap dengan menyentuh beberapa isu politik semasa yang mempunyai kaitan dengan kepentingan masyarakat Orang Asal. Isu Perhimpunan BERSIH 2.0, isu rampasan tanah, kenaikan harga barang serta memberikan jaminan kepada masyarakat Orang Asal ke arah kehidupan yang lebih baik sekiranya Pakatan Rakyat dapat mengambil alih kerajaan. Laporan lanjut klik SINI
Share:

25 ulasan:

  1. semalam dalam berita astro ada cerita budak 15 tahun x sekolah pasal miskin.untuk menanggung keluarganya dia pergi kutip botol.sungguh kesian.dah lebih 50 tahun BN memerintah tapi masih ada pelajar miskin yang x mampu sekola.sepatutnya mereka dikecualikan membayar yuran sekolah.ini x yang kaya anak dapat KWAPM.cuba PDO siasat kat Pahang ni berapa ramai mereka yang mampu dapat wang kwapm.boleh mulakan kat area jengka 19 sampai jengka 24.
    kementerian pelajaran pun kena siasat.setahu aku ada sebuah sekolah rendah kat jengka 23.anak AJK UMNO Bahagian Kuala Krau boleh dapat duit Kwapm.dia ni ahli majlis MPT.Apa citer ni.ini kawan-kawan aku yang bagitau.

    BalasPadam
  2. patutlah orang umno yang jadi tok 4dan pegang jawatan dalam parti beria-ia membela umno kerana itulah periuk nasi mereka.tumbang umno bermakna hidup dalam penderitaanlah mereka

    BalasPadam
  3. Jangan hipokrit. Kenapa tak sebut bagaimana Dato' Fauzi disambut dengan 'BOOOOOOOOOOO....' oleh penduduk setempat? Dato' Fauzi boleh dikira amat bertuah dan bernasib baik tidak mendapat 'hadiah' bom telur busuk! Pergi balik la buat program kat seluar kecik Anwar. Kami warga Malaysia orang asal tersangatlah kenal siapa Anwar dan PKRnya!

    BalasPadam
  4. Terkejut beruk dengar berita Kg. Orang Asli Kundang ada Ranting PKR. Biar betul, Si Rani yang aku kenal pula jadi Ketua Ranting.Sejak bila di tubuhkan Ranting di situ.

    Jangan lah nak perbodohkan orang.Mungkin ada pihak tertentu hendakkan nama sanggup peralatkan Si Rani itu.

    Macam-macam hal dengan gelagat kerana hendakkan nama sanggup tipu orang hidup-hidup.

    BalasPadam
  5. Tok malim,

    anak yg tak pergi sekolah tu tentu dari puak LD yg susah merempat tu agaknya.mereka di anak tirikan sampai anak-akan tak kesekolah.itu sebab kita misti bela mereka bersama PR,Bersih dan apa saja asal kan puak LD dapat kuasa dan boleh hantar anak-anak mereka kesekolah.

    D.Fauzi -masa PKR hidup segan mati tak mahu,dia jauhkan diri dari PKR,bila menang je dia terus melompat masuk PKR,orang macam ni boleh percaya ke?.Dulu masa pegangan DPMP.rekord dia macam mana?.

    BalasPadam
  6. Tok Malim oh Tok Malim,

    Sebelum bawak cerita eloklah perkara (anak AJK UMNO Bah KKrau dapat duit KWAPM)itu disahkan dulu. Bila dah sah barulah boleh buat kenyataan utk pengetahuan umum. Adalah didapati kebanyakan posting/komen Tok Malim semuanye berdasarkan pada "kawan saya cakap" dan Tok Malim sendiri tak tahu dan tak pasti betul atau tidak perkara tersebut. Inilah cara Tok Malim.

    Saya ingin menasihatkan Tok Malim supaya berhati-hati apabila membuat komen dan mengeluarkan kenyataan yg berbentuk menuduh tanpa bukti saheh. Ini boleh dikelasifikasikan sbg fitnah. Hati2 Tok Malim sebab mulut badan binasa..

    BalasPadam
  7. sman,

    satu lagi, tanya dato' fauzi semasa abang dia basri abd rahman menjadi pengurus di syarikat perkayuan pahang s/b apa dia dah buat? mcmana syarikat itu boleh rugi hingga gulung tikar?

    dato' fauzi harus bersyukur dan berterima kasih kpd kerajaan kerana keluarga beliau telah bernaung dibawah kerajaan pusat dan kerajaan negeri utk sekian lama sehingga mereka dapat menjawat jawatan baik dlm kerajaan dgn bermacam2 kemudahan dan menfaat. dato' fauzi dah lupa ke yg beliau pernah menjadi timbalan menteri di beberapa kementerian lebih dpd satu penggal? mengapa selepas kalah dlm pemilihan bahagian dan tidak dicalonkan lagi sbg ahli parlimen beliau terus melatah dan melompat keluar parti? mengapa? dimanakah keikhlasan perjuangan dan perkhidmatan utk rakyat?
    fikir2kanlah...orang jenis ini ke yg hendak diangkat sbg pemimpin? betulkah orang jenis mcm ini hendak membela nasib kaum orang2 asli? ikhlaskah dia?

    BalasPadam
  8. Benarkan pusat hiburan beroperasi semasa Ramadan – DAP
    15/07/2011 9:59pm

    KUALA LUMPUR 15 Julai – DAP hari ini meminta kerajaan negeri Kedah yang diterajui Pas supaya menarik balik larangan operasi terhadap 13 jenis pusat hiburan sepanjang bulan Ramadan nanti, yang dikeluarkan kerajaan negeri itu mengikut mengikut Enakmen Hiburan dan Tempat-tempat Hiburan 1997.

    Pengerusi DAP, Karpal Singh berkata, kerajaan negeri Kedah tidak boleh bertindak sendiri dan membuat keputusan yang memberi kesan terhadap parti-parti komponen lain dalam pakatan pembangkang.

    "DAP sedar mengenai keperluan pelbagai komuniti berbeza dalam negara dan akan berjuang untuk hak mereka, sebagaimana yang dilaksanakannya sejak dahulu, lama sebelum pilihan raya pada 2008 lagi,” katanya dalam satu kenyataan yang dikeluarkan di sini hari ini.

    Beliau berkata, DAP tidak akan mengetepikan prinsip-prinsip perjuangannya, dan menurutnya, parti itu berada di barisan depan sejak dahulu lagi, menentang hasrat Pas menjadikan Malaysia sebagai sebuah negara Islam.

    "DAP memberi jaminan kepada penduduk di Kedah, segala langkah akan diambil bagi memaksa kerajaan negeri menarik balik keputusan itu. Pakatan Rakyat tidak boleh mempunyai dasar-dasar yang menyisih penyokongnya.

    “Sebarang keputusan kerajaan negeri tidak seharusnya menjejaskan kaum bukan Muslim. Sebarang undang-undang kecil yang mendiskriminasi kaum bukan Muslim adalah bertentangan dengan perlembagaan,”

    *******************************

    Tahniah khas buat PAS
    DAPHUAKHBAR!
    DAPHUAKHBAR!
    DAPHUAKHBAR!
    Agaknya ini takbir terkini PAS!

    BalasPadam
  9. anon 11.31

    satu lagi takbir terkini PAS & PKR

    AMBIGAHUAKHBAR!
    AMBIGAHUAKHBAR!
    AMBIGAHUAKHBAR!

    dan utk Tok Malim juga..

    BalasPadam
  10. Sebenarnya bagi aku, membela Umno tak penting yg penting masa depan orang Melayu yg berugama Islam.Jadi kita kena sokong parti mana yg konsisten bela org Melayu,tanpa segan silu.Kalau Perkasa boleh buat begitu,Perkasa pun boleh kita sokong.

    Namun,satu yg pasti,parti yg bergabung dlm PR,kurang boleh di percayai utk membela org Melayu.DAP nak jaga org Cina,jadi bila Pas buat sesutu, yg Islamik DAP cepat-cepat Melalak.Tapi bila DAP cakap sesuatu yg sensitif kpd Islam,Pas buat dek je.PKR apa tah lagi,perjuangan mereka hanya bela kes sex Anwar,lain tarak.Puak-puak dalam PR dah malu nak sebut Melayu.

    Bagi aku kalau orang India bising aku tak heran kerna mereka memang ramai yg susah.Ini gulungan yg kaya raya,ada je benda yg mereka mintak lagi.Sudahlah apa saja kerajaan buat 90 mendatangkan keuntungan pd mereka,mereka tak puas hati lagi.Kerajaan buat pembangunan,walau pun beri pada org Melayu,tapi yg untung besar ada lah mereka.Simen,dia orang jual,kayu dia orang untung, besi dia orang supply,cat dia orang punya,pasir pun mereka yg korek.Upah je dapat pd Mat indon dan Mat Bangla,Melayu dapt 10% je,itu pun kalau tak kena tipu.Habis apa lagi dia org mahu?.

    Sekarang ni aku tak tahan nengok gelagat mereka buat komen dlam msiakini dan malaysiainsider.Tamak .

    BalasPadam
  11. Buat PAS dan PKR
    Teruskan Jilat DAP!
    Teruskan sokong DAP!

    BalasPadam
  12. Tahniah khas buat PAS
    DAPHUAKHBAR!
    DAPHUAKHBAR!
    DAPHUAKHBAR!
    Agaknya ini takbir terkini PAS!

    Friday, July 15, 2011 11:31:00 PM
    Anonymous Anonymous said...

    anon 11.31

    satu lagi takbir terkini PAS & PKR

    AMBIGAHUAKHBAR!
    AMBIGAHUAKHBAR!
    AMBIGAHUAKHBAR!

    dan utk Tok Malim juga..

    Friday, July 15, 2011 11:41:00 PM

    BalasPadam
  13. anon di atas nih,kalo ko nih kafir aku tak ksah sgt ko hina islam sbb ko tak phm islam

    tapi kalo ko islam baik ko bertaubat bab mempersendakan agama islam

    just my 2 cent

    BalasPadam
  14. hmm nasib baik PKR nih tak melaungkan ketuanan Bangla cam umPORNO mase demo ari tuh HAHAHAHHA

    BalasPadam
  15. SPRM digesa siasat dakwaan Rosmah beli cincin RM24j


    Sebuah kumpulan yang menamakan diri mereka sebagai Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia cawangan Pulau Pinang berhubung dakwaan pembelian sebentuk cincin oleh isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor

    Ketua SAMM Badrul Hisham Shaharin berkata beliau juga akan menyerahkan salinan cetakan dokumen itu dari skrin komputer bagi membuktikan pembelian cincin berharga RM24.4 juta itu bebas daripada dikenakan cukai import.

    Menurut Badrul, yang popular dengan panggilan Chegubard, berdasarkan maklumat yang diterima SAMM pada 16 April lalu, berlian yang dikenali sebagai“Natural Fancy Gray Cushion Cut Diamond” diterbangkan melalui Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur.

    Harga barangan itu diletakkan pada RM24,458,400, dakwanya.

    Antara maklumat tertera pada cetakan komputer itu adalah:


    Nama Barangan: Natural Fancy Blue Gray Cushion Cut Diamond
    Nama Pengekspot: Jacob & Co dari New York
    Nama Pengimpot: Datin Seri Paduka Rosmah Mansor dan Jeremi Beh Sin Tee
    Tarikh Impot: 6-04-2011
    Tempat Impot: KLIA



    "Kita mendesak SPRM untuk tampil menyatakan hasil siasatan mereka kepada umum kerana ini melibatkan bukan sedikit jumlah wang rakyat Malaysia."

    "Ini mengingatkan kita kepada negara jiran kita yang pernah dihancurkan oleh seorang wanita pertama yang bernama Imelda Marcos. Kita tidak mahu negara kita jadi begitu.

    “Cukuplah rakyat yang terseksa. Kita tidak mahu orang yang bernama sebagai wanita pertama bersikap sedemikian rupa." tambahnya.


    "Jacob & Co merupakan sebuah syarikat yang berpengkalan di New York. Beberapa barang keluarannya yang terpapar dalam web sitenya, kita dapat padankannya dengan beberapa perhiasan yang sering dipakai oleh Rosmah Mansor," katanya.

    Beliau juga mempersoalkan bagaimana pengimport cincin berlian itu mendapat pengecualian cukai bagi membawa masuk perhiasan itu.

    "Adakah suami individu yang dinamakan di atas menggunakan kuasanya sebagai Menteri Kewangan untuk memperolehi cukai kosong itu?" soalnya.



    tu dia bik mama bini Najis,rakyat disuruh makan ubi kayu,guna pelita

    laki bini tibai duit rakyat,korg pencacai umPORNO dpt sehelai kain pelikat dan rm20 tersenyum bangga :)

    BalasPadam
  16. anon kat atas tu siap ugut lagi aku.kalau dah berani sangat bagilah nama kau.citer yang aku cakap ni orang jengka 23 dah tahu,cikgu-cikgunya dah tahu.patutnya duit kwapm tu untuk pelajar miskin.bukan anak orang berduit macam anak ahli majlis MPT.Yang buat panas hati korang tu pasal dia tu AJK UMNO Bahagian Kuala Krau.Kat sini x lakulah ugut-ugut.nak senang citer kau pegi je tanya gurubesar sekolah tu.setahu aku ada satu je sekolah rendah kat jengka 23.
    pernah keluar dalam surat khabar sinar harian tahun lepas pembaca yang tak puas hati luahkan dalam komen pembaca.
    korang memanglah cakap fitnah.dah terang lagi bersuluh.macam kes rahim thamby chik dengan gadis bawah umur tu.fitnah jugak ke

    BalasPadam
  17. aku dapat kat laman web majlis perbandaran temerloh.
    Senarai Ahli Majlis MPT 2000-2008
    En. Ishak bin Mat Bakar, AMN
    En. Abd Syukur b. Abd. VVahab
    En. Nazarudin bin Kassim
    Tuan Haji Ahmad bin Wahid, PKC
    Tuan Haji Sulaiman bin Haji Bakar, PJK
    YB Senator Hajjah Siti Rokiah bt. Haji Mohd. Zabidin, SMP., PPN., PJK

    ramai lagi.heran aku x updatepun senarai ahli majlis ni.menurut maklumat dalaman mereka masih lagi ahli majlis.
    antara kat atas tu sorang daripadanyalah yang aku maksudkan itu.
    untuk tengok laman web mpt pulak
    www.mpt.gov.my

    BalasPadam
  18. megat KP umno temerloh
    kau dah nampakkan nama ahli majlis ni
    kalau kau tak puas hati dengan mereka ni
    boleh mintak ganti baru
    tak payahlah kau demo lagi
    itu sebahagian je nama
    ada lagi yang lain tak aku paparkan kat sini

    BalasPadam
  19. KESIAN YE ADA BUDAK X PAT SEKOLAH SEBAB MISKIN..ROSMAH BELI CINCIN BEHARGA 74 JUTA APE CRITE WAHAI ORANG UMNO ???..kau orang dah jauh menyeleweng !!! pentingkan kroni dan projek sahaja !!!..membunuh, memfitnah dah jadi budaya dalam umno ...

    BalasPadam
  20. KESIAN YE ADA BUDAK X PAT SEKOLAH SEBAB MISKIN..ROSMAH BELI CINCIN BEHARGA 74 JUTA APE CRITE WAHAI ORANG UMNO ???..kau orang dah jauh menyeleweng !!! pentingkan kroni dan projek sahaja !!!..membunuh, memfitnah dah jadi budaya dalam umno ...

    BalasPadam
  21. Rosmah beli cincin beharga RM 74 juta..melampau ni !!!guna duit rakyat...

    BalasPadam
  22. Khamis depan, rakyat Malaysia berpeluang mendengar maklumat secara langsung daripada peguam Perancis bahawa "lebih besar" komisyen dibayar oleh pegawai kerajaan "peringkat amat tinggi" di Malaysia dalam pembelian dua kapal selam pada 2002

    Di Pulau Pinang, Peguam William Bourdon dijadual mendedahkan perjanjian dengan syarikat Perancis DCNS dalam acara kutipan dana yang digelar 'Ops Scorpene'.

    Gabriel (lihat gambar) mendakwa, bukti baru ditemui bahawa komisyennya "lebih besar" daripada sebelumnya dibayar kepada syarikat perunding Malaysia Perimekar Sdn Bhd.


    komisen yg lebih besar ? hehe kita tunggu minggu depan,adakah bik mama dapat beli cincin tersebut dari duit rakyat yg telah ditipu Najis dari hasil penjualan kapal selam yg tak bley selam nih kah kah kah

    BalasPadam
  23. bik mama dapat cincin rm juta2 hasil dari penipuan duit rakyat

    rakyat disuruh makan ubi kayu dan gn pelikat je

    pencacai umPORNO dapat sehelai kain pelikat dan rm20 hasil dari penipuan duit rakyat pemimpin mereka,ok la tuh bagi tahap pencacai

    BalasPadam
  24. BN yang berada dalam kedudukan panik merasakan kerajaannya kini terancam dan tidak mampu berfikir secara jelas lagi, kata anak sulung mantan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad,
    Datuk Paduka Marina Mahathir.

    “Mereka rasa terancam kerana memandang remeh BERSIH pada 2007 dan pada pilihan raya umum 2008 mereka hilang banyak kerusi di parlimen dan dewan undangan negeri. Dan oleh kerana kini dalam keadaan panik, mereka tidak boleh berfikir dengan jelas lagi. Apa di kepala mereka adalah hanya cara untuk menang pilihan raya.

    “Awak boleh dapatkan semula sokongan orang ramai dengan hanya berbaik kepada mereka. Awak tidak boleh dapatkan sokongan dengan bersikap jahat. Awak tak boleh tuduh peserta perhimpunan itu semuanya kumpulan samseng, mungkin ada segelintir. Tetapi bukan semua mereka.

    “Majoriti mereka adalah kumpulan professional. Kumpulan itu adalah berbeza-beza dan ia sebenarnya 1Malaysia, muda, kaya, miskin, setiap bangsa dan agama menyertainya,” kata Marina dalam satu wawancara dengan Malaysiakini.

    “Sekarang kerajaan melabelkan kami dengan pelbagai nama. Biar saya beritahu, mereka kini kehilangan banyak undi.

    Mereka mungkin beranggap mereka telah tewas tetapi biar saya beritahu, sebenarnya banyak yang masih di atas pagar dan sudah tentu (tindakan kerajaan itu) mereka akan menyokong pihak satu lagi. Saya lihat ini jelas dalam media sosial, terutamanya di emel, twitter dan blog,” kata Marina.

    BalasPadam

PERINGATAN: PDO TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM PORTAL INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]
PERINGATAN: PDO TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM PORTAL INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN

Translate

Kunjungan Pelawat

Tukaran Matawang Asing

USD MYR CHARTS

Arkib Blog

Artikel Terkini

Keputusan Peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2025 Negeri Pahang, Seramai 671 Calon Berjaya Cemerlang Perolehi 'Straight A'

KUANTAN: Seramai 671 daripada 17,429 calon yang menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2025 di Pahang berjaya memperoleh kepu...

Media Pilihan

Blogger Pahang

PDO. Dikuasakan oleh Blogger.