
Populariti Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak (foto) meningkat dengan mantap sejak 2009 tetapi yang sebaliknya berlaku kepada tiga pemimpin utama pembangkang, demikian menurut kajian oleh Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIA). Selain daripada Najib, kajian terhadap populariti lima personaliti kepimpinan di Malaysia yang dijalankan oleh Unit Kajian Media dan Pilihan Raya UIA menunjukkan bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad terus kekal popular walaupun berundur pada 2003 manakala Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim, Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Aziz Nik Mat dan Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng, menyaksikan populariti mereka merosot. Prof Datuk Syed Arabi Idid daripada Jabatan Pengajian Komunikasi UIAM, mengetuai kajian itu dari Mac 2008 hingga Julai 2011 bersama penyelaras penyelidikan, Azrul Hisyam Wakichan. Satu sampel rambang purata 1,500 responden terdiri pengundi Melayu, Cina dan India dari seluruh negara ditanya mengenai kepuasan mereka terhadap kualiti kepimpinan kelima-lima pemimpin itu. Kajian itu menunjukkan peningkatan dalam populariti Najib adalah hasil usaha berterusan beliau untuk mendekati hati rakyat dan memimpin negara ke arah masa depan yang lebih cerah. "Kajian ini dengan jelas menunjukkan responden Melayu, Cina dan India kini menerima Datuk Seri Najib," katanya. Pada Okt 2008, 35 peratus responden Melayu, 33 peratus Cina dan 41 peratus India menunjukkan yang mereka puas hati atau sangat puas hati dengan Najib tetapi menjelang Julai 2011, penerimaan masing-masing meningkat kepada 59 peratus, 45 peratus dan 62 peratus. "Hakikatnya rakyat kini lebih bersedia menerima Datuk Seri Najib sebagai pemimpin mereka," kata Syed Arabi yang menjalankan kajian mengenai populariti pemimpin-pemimpin sejak 1989.

Bertuah Najib, rupanya populariti beliau kini semakin meningkat sekarang
selepas balik dari kerjakan ibadah haji di tanah suci Mekah baru-baru ini
Mengenai punca kemerosotan populariti Anwar, Nik Aziz dan Lim, beliau berkata ia banyak berpunca kerana isu-isu semasa dan kegagalan untuk mencapai kata sepakat dalam banyak hal. Azrul Hisyam, yang menyelaras kajian itu, berkata kajian yang sama mendapati rakyat Malaysia masih memandang tinggi Dr Mahathir dan segala sumbangannya. Purata 74 peratus daripada responden dalam soal selidik itu menunjukkan mereka menyanjungi Dr Mahathir sepanjang kajian empat tahun itu. Azrul Hisyam berkata rakyat Malaysia melihat Dr Mahathir sebagai pemimpin yang telah buktikan kebolehannya dan masih lantang bersuara. "Mereka lihat dia sebagai pemimpin teladan," katanya.
[Kajian yang dibuat oleh Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) ini agar mengejutkan sebenarnya. Ini kerana mereka baru saja membuat tindakan tidak popular apabila cuba memecat dan menggantung Profesor Dr.Aziz Bari gara-gara mengeluarkan kenyataan akademik yang tidak sealiran dengan pemerintah. Tiba-tiba sekarang mereka cuba pula mengembalikan semula imej IPTA terbabit di mata kerajaan. Malah, membandingkan Najib dengan Anwar ada kewajaran kerana mereka sama-sama ketua kerajaan serta ketua pembangkang. Tetapi membanding Najib dengan Nik Aziz atau Lim Guan Eng adalah satu tindakan tidak bijak dan jelas sekali kurang sesuai kerana mereka berdua hanyala pemimpin negeri sahaja. Najib mungkin dianggap popular selepas media arus perdana membuat promosi besar-besaran semasa beliau mengerjaakan ibadah haji di Mekah baru-baru ini. Tetapi, apakah rakyat ikhtiraf populariti Najib itu agaknya?. Jika benar-benar popular, maka Najib dicabar supaya membubarkan parlimen segera untuk memberi peluang rakyat membuat pilihan secara adil dan saksama. Jika masih lagi ada banyak penipuan serta penyelewengan semasa pilihanraya umum nanti, bererti Najib tidak popular sebenarnya tetapi sengaja cari populariti agar Rosmah tidur lena].
Bertuah Najib, rupanya populariti beliau kini semakin meningkat sekarang
selepas balik dari kerjakan ibadah haji di tanah suci Mekah baru-baru ini
[Kajian yang dibuat oleh Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) ini agar mengejutkan sebenarnya. Ini kerana mereka baru saja membuat tindakan tidak popular apabila cuba memecat dan menggantung Profesor Dr.Aziz Bari gara-gara mengeluarkan kenyataan akademik yang tidak sealiran dengan pemerintah. Tiba-tiba sekarang mereka cuba pula mengembalikan semula imej IPTA terbabit di mata kerajaan. Malah, membandingkan Najib dengan Anwar ada kewajaran kerana mereka sama-sama ketua kerajaan serta ketua pembangkang. Tetapi membanding Najib dengan Nik Aziz atau Lim Guan Eng adalah satu tindakan tidak bijak dan jelas sekali kurang sesuai kerana mereka berdua hanyala pemimpin negeri sahaja. Najib mungkin dianggap popular selepas media arus perdana membuat promosi besar-besaran semasa beliau mengerjaakan ibadah haji di Mekah baru-baru ini. Tetapi, apakah rakyat ikhtiraf populariti Najib itu agaknya?. Jika benar-benar popular, maka Najib dicabar supaya membubarkan parlimen segera untuk memberi peluang rakyat membuat pilihan secara adil dan saksama. Jika masih lagi ada banyak penipuan serta penyelewengan semasa pilihanraya umum nanti, bererti Najib tidak popular sebenarnya tetapi sengaja cari populariti agar Rosmah tidur lena].
Kentut....puuuuuuuuuuut!!!!!!!!
BalasPadamSape yang buat kajian...Syed..Eeeeeeeeeeeeeeeeee. Nak termuntah aku....eeeeeeeeee. podah. Syed fikir najib balik Haji semua orang sayang dia.....tahi unta syed ler..hahahaha
BalasPadamAnak Pahang janganlah marah sangat dengan Hj Najib (Hj. Sangkut) Kita kena sokong beliau 100%
BalasPadamHj Najib ni baik orangnya tau! tak percaya? Kakitangan awam dapat bonus 1 bulan gaji. Murid sekolah dapat RM100.00 seorang, he!he! PRU 13 nanti wa confirm undi UMPORNO
Hj Najib dapat SOP dari Kerajaan Arab Saudi ketika beliau mengerjakan haji, pembesar negara lain mana dapat layanan teristimewa sepertimana Hj Najib.
PRU 13 nanti Mak Cik Pak Cik FELDA dan orang kampong akan undi UMNO kerana Hj Najib sudah menjadi orang tersangat alim dan warak.
Anak Ulu Tembeling
Haji Najib ke Mekah buat haji Marlboro, haji tertinggi dari segala pak haji. Mana ada orang lain dalam dunia start zaman nabi sampai zaman Najib, pergi lambat balik cepat, orang bertudung dia boleh bukak bukak.... di beri layanan sehebat ini semasa dimekah, nabi Muhammad pun tak dapat sampai akhir hayatnya, Najib ngan Hajah Rosmah jer yg dapat, bukan cerekaan tapi kenyataan, surat khabar tv dah tunjuk,,,tu baru betul dapat Haji Marlboro... kan...kann...kann
BalasPadamSekarang jangan pelik sangat, golongan pengampu bukan sahaja di kalangan orang berkepentingan dalam politik tetapi juga wujud di kalangan ahli akademik. Sebab itulah sekarang begitu ramai profesor kangkung di universiti kita.
BalasPadamTahniah Dato Sri Najib....dari anak jati Pekan
BalasPadamAda juga sheikh bodoh kat malaysia ni....nama dia sheikh razak said alfantatunta......dari syed ahmad al aidit-Pekan
BalasPadamData dikutip antara Mac 2008 hingga Julai 2011... ya sheikh yang buat kajian... data ente valid takat tempoh tu je... ada lagi Ogos, September dan Oktober 2011.... macam-macam berlaku....
BalasPadamNi bagi RM 100.00, nanti parent akan mengamuk punya... harga keperluan untuk ke sekolah mesti naik harga punya. RM 100.00 akan dilihat tak berbaloi... takan nak beli keperluan sekolah di Kedai 1Malaysia.
Populariti haji najib meningkat kajian dari unit korok kering mung
BalasPadampppuuuiiiiiiii mutoh ijau
Anon 10.03.....selama ni kerajaan x pernah topup rm100 u beli juga baju sekolah anak....jenis x pandai bersyukur
BalasPadamKesian bebudak pakatan,angan-angan supaya pakatan memerentah,tapi di sebaliknya pula yg berlaku,populeriti Najib meningkat pemimpin kaki tipu pakatan merudum.hancur rasa hati.para katak di bawah tempurung memang tak akan percaya dgn survey ni,kerana mereka hari-hari membaca PDO,pergaulan mereka terhad,hanya geng pakatan yg etah beberapa kerat saja yg menjadi kenalan mereka.bila di adakan bantahan Lynas anjuran Fauziah yg di hadhiri oleh bebrapa ratus orang mereka cukup gembira,kerana mereka sangka dgn itu menang lah pakatan nanti.mereka lupa pengudi di kuantan puluhan ribu bukan hanya yg ratusan itu,begitu juga di tempat-tempat lain.
BalasPadamagak-agaknya selepas peristiharan budget dan pembayaran wang bantuan sekolah berapa peratus lagi populerity Najib meningkat?.bandingkan pula populeriti Anwar yg akan lebih merudum bila kes kenyataan bohong video seks di bawa kemahkamah nanti.mampus.imeg nik ajis pun dah kian teruk,di hentam keliling pinggang oleh tok lebai lain,sampai ada yg dah kata pok nik 'sesat'.
bebudak pakatan eloklah mula bekerja cari makan,cukuplah melalak sana,melalak sini jadi alat,poket kosong,tak ada wang minta pinjam sana,minta pinjam sini.pinjam je bayar nya tidak.duit senang kau org tak akan merasa kerana paktan tak akan menang,jauh sekali utk memerentah,hanya mereka yg rapat dgn khalid gagap je yg dah merasa hasilnya yg lain bakal kempunan.keluarlah dari tempurung tu,cuba jenguk pandangan orang lain,terutama-di negeri-negeri yg di perentah oleh pakatan sekarang.kebencian terhadap pakatan kian meningkat di sana sini,sebab cakap tak serupa bikin,tambah pula dgn de facto leadernya kaki kelentong,maksiat sana maksiat sini tapi tak mahu mengaku,biarkan pengikut je yg buat kerja bagi menutup maksiatnya,yg dia sendiri jam omega pun susah nak tunjuk,kalau benar-benar ada.sial punya mangkuk.ini macam bukan maknusia punya leader,tak syaitan misti iblis.
Kedai Rakyat tak betul,kelinik rakyat pun salah.Itu yg di lalakkan oleh T Phua dan N. Izah.Bukan kah lebih elok kalau dua mangkuk ni buka kedai runcit sendiri utk penyokong Pakatan membeli belah?.Bagi harga yg lebih murah dari kedai rakyat,baru umphhh,kalau setakat komen je apa gunanya,penyokong pakatan tak dapat faedah satu apa pun,balik-balik kena beli kedai cina juga,kalau tak mahu beli dikedai rakyat.NI tu elok lah nasihatkan de facto leader ,pak hang tu supaya taubat dan ingat pada mati daripada mengkritik kuman di seberang laut mengikut t. phua tu.
BalasPadamKalau begini je kebolehan MP pakatan alamat nak kalah lah.
Org yg tak tahu bersyukur memang macam tu, rela duduk bawa jubor taik Cina Komunis DAP !!! Kena berak atas kepala pun tak apa asal cina memerintah!!! Jgn harap lah Pakatan Rakyat nak memerintah Pahang. Semua org Melayu Kuantan sudah tahu Fauziah Salleh kaki penipu!! MP Azan Indera Mahkota tak pernah turun kawasan dan tak nampak batang idung. Dengar citer Azan dah nak kena campak ke Terengganu....emmm bagus la....pengundi Indera Mahkota rata2 dah nyesal undi PR. Sekali sudah cukup memeritkan. PR lebihkan politik daripada kebajikan. Bercakap hebat, janji pun hebat, perlaksanaan zero!!!! Tak caya, tanyalah semua org kuantan dan Indera Mahkota!!
BalasPadamSetuju aku kajian rambang prof, 11 perkaa yang mendorong populariti Dato Haji Sri Najib meningkat sejak 2009...
BalasPadam1. Janji Dato Haji Najib dlm program subur beras percuma golongan miskin entah kemana .
2. Sumpah Dato Haji Najib tak kenal Altantuya. Black kambing 2 anggota UTK mahkamah tak terima. Muka ditutup tak kenal rupa, hari ini tak dengar apa pun berita.
3 Pengakuan bersumpah detekif Bala berubah dalam masa 24 jam, tuduhan Haji Najib terlibat dlm kes pengeboman wanita Monggolia, ditarik balik, lepas tu lesap tak muncul muncul lagi.
4 Scorpene kemegahan negara menjaga perairan setiap masa, tak boleh menyelam, saja nak jaga komponen, tahan lebih lama.
5 Membawa balik pulangan belian kapal selam peranchis ratusan juta dollar kekantung syarikat milik keluarga serta kawan lama.
6 Adik beradik diberi keistimewaan menguasai bank bank kaya.
7 Tanda kasih seorang suami dengan cincin bernilai 25 juta untuk satu jari.
Tanda sayang tak berbelah bagi, isteri tercinta, beg tangan jenama armani, mencecah 5 ribu dollar dijinjing kesana sini.
8 Takrif letrik dinaikan lagi, dekat pilihanraya janji bagi 20 ringgit subsidi lepas piliharaya boleh tarik kembali, tarik banyak bagi sikit.
9 Yuran sekolah dihapuskan caj lain dikenakan untuk mengurangkan bebanan ibu bapa.
10 100 ringgit satu pelajar, satu Malaysia, masuk sekolah bala apa plak nak datang, tak tahu la !.
11 500 jemaah haji melawat tanah suci raya haji tahun ini, di beri publisiti, sponsor siapa yang bagi ? dah gerenti gula gula pilihanraya kali ini.
Lapuran disediakan oleh Kangkung
Lalala..esok dapat duit 100. Tak boleh di gunakan untuk bayar yuran atau buku tulis. Duit untuk ibubapa joli. Tahun depan bebudak tak payah periksa pakai kertas. Ujian lisan saja pasai subsidi kertas tak cukup. Bodoh tak boleh diajar, pandai tak boleh diikut.
BalasPadamPopulariti Najib naik? Kalau macam tu kena ucap tahniah kepada N.D. Lalai sebab lagu PM Kita tu... sebab lagu dialah maka Najib jadi popular.
BalasPadamAda yang setuju?
Bangang sangatlah bagi sapa yang bersetuju.
Untuk makluman, Sek Men Bukit Selambau sekali lagi buat onar dalam penyerahan RM100.00 dengan menjemput seorang entah dari mana membuat ucapan supaya menyokongnya sebagai calon BN seandainya dia dicalonkan. Antara isi kandung lebih kurang beginilah, rakyat patut berterima kasih kepada BN sebab beri RM 100.00 untuk pelajar tu.
orang melayu bertelagah sesama sendiri..ini lah golongan melayu yang dicari..sy sbagai anak org perancis sgt seronok melihat hehehehehe..
BalasPadamKekadang aku tengok antara parti yang cekap, aku nampak satu saja, UMNO, yang lain tu bukan tak bagus tapi kurang cekap.
BalasPadamcuba kita halusi kecekapan parti umno dlm pentadbiran dan pengurusan negara. Senarai bawah yg dah confirm memang cekap. Ramai lagi yg lain lain pun cekap gak, kalau ada sesapa ingat sebut lah nama nama mereka, tak sebut nanti kecik hati kawan tu...
a. Kasitah Gadam - Balak
b. Isa Samad - Semua jadi
c. Rahim Tambi Chick - Hartanah
d. Dato Haji Saidin Tambi - Hartanah
e. Dato Haji Khir Toyo - Penyapu - hartanah
f. Dato Sri Hajjah Rafidah Aziz - Saham -permit AP
g. Dato Haji Anuar Musa - PPRT, permit teksi
h. Dato Sri Hajjah Sahrizat - NFC -hartanah
i. Dato Haji Najib - Kapal selam -kereta kebal - helikopter
j. Datin Hajjah Rosmah - cincin- beg tangan- pakaian
Hasil kajian ni tak menghairankan. Najib memang dari awal membina imej baiknya melalui media arus perdana dan billboard2 besar tepi2 jalan untuk menggambarkan bahawa dia pemimpin yg baik, sentiasa senyum dan mesra rakyat (kononnya). Semua dah diajar oleh penasihat2 beliau termasuk APCO Laknatullah.
BalasPadamDalam masa yg sama, serangan peribadi secara halus menggunakan media terus dilakukan ke atas pemimpin2 pembangkang di samping saban hari kita disajikan dengan berita kononnya negeri P.Pinang, Kelantan, Kedah dan Selangor banyak masalah. Padahal melambak masalah kat negeri BN yg didiamkan. Org kampung umumnya mudah percaya dgn apa yg ditonton dan dodengar melalui media. Kan teori media ada menyebut: "Benda yg bohong tapi ditunjuk berulang-ulang lama-lama akan kelihatan seperti benar.
Mamat-mamat pakatan oii,tak usah nak argue lah .apa yg berlaku di luar tempurung kau orang tu,jauh meleset dari apa yg kau orang harapkan.survey tu di buat oleh prof 'kangkung',tapi kau orang apa tarafnya,entah-entah paling tinggi Uitem yg di tubuhkan oleh Umno kerana nak tolong melayu lemah macam kau orang.
BalasPadamMamat pakatan mengupat mengeji orang lain cukup bagus macam dia personelity cemerlahng,walhal kerja pun malas ,duit tak ada ,ilmu rendah,itu yg suka sangat buang masa bersama YB Poziah potpet.kalau tak ada aktiviti poziah popet,tak tahu nak buat apa,nak melanguk kedai kopi pun malu,poket kosong.
balik-balik bangkit pasal sd bala,mat gelap yg dah hilang di krala.yg bukti sodomi dan video sex wak sodomi terdedah trangtang depan mata kau orang tak percaya.bahalol,memang tak ada ilmu,lojik akal pun tak boleh nak pakai.otak semput,itu lah tarafnya penyokong pakatan,yg selalu kata org prof kangkung.sedar dirilah sikit mamat-mamat oi.
Kau orang melalak dah berpuluh tahun sokong wak sodomi,apa dia buat utk kau orang?.dia berancuk dgn amoi cina,kau org juga yg bela,dia,jam omega pun tak mahu tunjuk,bersumpah utk mententeramkan hati penyokong pun tak mahu.kau orang memang kuli batak wak sodo tu padan muka.lain kali kalau wak sodo datang ke pahag jumpa dia cuba minta pinjam duit kat dia,tengok macam mana air muka dia.kau org tak tahu wak sodo ni pernah halau org yg tak sependapat dgn dia dan tak boleh beri menafaat pada dia,biar pun personelity tu bertaraf TS.ini perangai wak sodo,suka menggunaan orang.tak caya tanya d.fauzi.
BN = Barang Naik (penindas rakyat) , tol naik , petrol naik .. semua naik
BalasPadamUmno = Apco ( israel laknat penindas palestine & hina Islam 1dunia , latest soilek hina Islam .. mana dia perkasa hampeh?)
SPR = surahanjaya penipu rakyat ( takut guna dakwat kekal & hapus undi pos)
SPRM = Suruhanjaya pengugut rakyat malaysia ( klau masuk umno semua kes boleh settle)
PDRM = pembela umnoApco(umno bebas buat demo, klau PR demo terus belasah)
.... org umnoPorno komen mcm depaa org kaya ke 11 di pahang !!! ... lapuran AUDIT MENUNJUKKAN najib , rosmah & kroni sapu bersih harta rakyat ... tapi ada ke penyokong tahu ? atau tv3 suku , tv12 hampeh tak dedahkan ? .. atau memang otak penyokong umnoPorno bodoh mcm lembu FEEDLOT SHAHRIZAT ? ... sampai bilaa kite MELAYU terus tertipu dgn mainan media tv3 , tv12 suku ... guna akal yg waras fikirkan PR perintah 5 negeri sangat2 cemerlang ... sila rujuk lapuran AUDIT NEGARA ... atau depaa org umno tak tau bca lapuran AUDIT ?.... wahai MELAYU biar kan nama je melayu tapi jgn otak dan tamadun pun makin turut MELAYU masih terjajah dgn muslihat umnoPorno/umnoApco(israel laknat).... sedihkan aku jadi melayu nama tak aku lahir sebagai TURKISH KE !! (contoh je )TURKI negara umat Islam termaju sebab parti Islam / PR turki yg perintah setelah sekular jahat jajah selama hampir 80 tahun... dari bumi_asli@yahoo.com , indera mahkota , ktn
Takpa, penyokong tegar UMNO semakin hari semakin pupus. Tinggallah beberapa kerat yang berkarat masih melalak UMNO UMNO UMNO siang malam.
BalasPadamKalau tak takkan UMNO begitu giat dengan JPN dan SPR bekerja keras memikirkan taktik2 penipuan terbaru untuk pastikan BN menang.
Kalau tak takkanlah Najib bawak segala Myanmar, Indon dan Bangla sebagai pengundi di Parlimen Pekan.
dah lama banyak sgt kezaliman dan teruknya Umno menipu org ramai utk merampas kuasa dan mengumpulkan harta Malaysia utk mereka je sdgkan org ramai hidup secara susahnya..dlm hati kami dah confirm umno akan ditumbangkan pd PRU13 ni..
BalasPadamhabis kalau najib popular apa yang hebat sgt dia tuh???setakat popular tapi xberani bubar parlimen buat ape???orang pekan setakat ngampu pandai la..apa kelebihan yang korang dapat???kroni2 najib aku yakin memang dapat la..orang awam macam mana???
BalasPadamdapat.. kalau pegi pekan tu dapat laa nengok perubahan yang najib buat kat pekan... tempat dia suka hati dia laa.. aku rasa kalau ko jadi pm umah orag kg tempat ko tinggal bertar sampai tangga umah... ye dox...haaaa
BalasPadamKESIAN KAT ORG PAHANG..
BalasPadamKAU ORG PAHANG PUN, KUTUK JUA SAMA ORG PAHANG NIE..
ENTAHLAH, TAKDE SEMANGAT PAHANG LE KORANG NIE..
KUTUK ORG PERAK BOLEH TAHAN JUGAK.. APE LAH..
mamat pakatan,cari lah modal lain,apa yg kau cakap ni semua dah ketinggalan zaman sebab 'keburukan' BN yg kau org sebut tu sudah terjawab bila negeri dibawah pakatan pun tak mampu mengatasi kebaikan yg di buat oleh BN terutamanya Umno selama ini.Di Selangor,hanya air 'percuma'yg di wawarkan sedangkan air tu pun kerajaan negeri terpaksa berhutang membayar nya.bantuan belajar itu langkah ketinggalan,kerana Yayasan Pahang dah lama buat macam tu.insurance,tabungan utk setiap anak,itu belum nampak apa pun.rumah murah,tak ada rangka pun ,geran utk peneroka felda yg di janji masa p.raya hulu selangor dulu tak muncul pun.di kedah ,kelantan,pp.tak usah cerita lah.pegilah kesana tengok sendiri mamt-mamat oii.tak ada kebenda yg lebih baiknya.
BalasPadamlagi satu aku nak beri tahu,dari segi ekonnomi,harga naik bermakna perkembangan ekonomi berlaku,ertinya negara kita selari dgn negara lain di seluruh dunia yg mengalami pertumbuhan dan pada masa yg sama kenaikan harga barang.Di Eropah dan Jepun sekarang dan US setahun lalu,harga barang jatuh kerana negara tersebut mengalami masalah ekonomi,kemelesetan.Kau orang memang rasa tertekan kerana harga barang naik tidak selari dgn pertambahan pendapatan kau orang.mengapa?sebab produktiviti kau orang rendah,lembab,malas berkerja asyik membutut poziah popet je.orang kampung pun tak bising sebab harga getah dan k.sawit mereka tinggi,dan kawasan torehan mereka ,mereka tambah,tambah kerja.mereka tak ikut poziah popet,tapi mereka tambah kerja.nampak?.
zalim?.pok ni ajis lagi zalim kerana membiarkan kelantan terus dalam kemunduran,walahal kelantan memang sebuah negeri yg berpotensikerana rakyat nya yg kuat berusaha dan kedudukan kelantan,strategik dari segi meningkatkan hubungan perdaganan dgn kawasan yg pesat membangunan iaitu,cina,,kembja,vietnam dan thailand,tapi tak nampak pun perancangan pok nik dalam soal ekonomi.wawasan kebersihan pun pok nik tak ada.
mujur juga malaysia di perentah oleh Umno,selama ini,kalau di perentah oleh Pas,entah-entah malaysia setaraf Myanmar saja sekarang ni,sapa tahu.Kalau taraf Mat Sabu,hh,pok nik ajis pemimpin pasa sekarang ni aku tak percaya mereka boleh bawa malaysia kearah yg lebih cemerlang.anwar berahim mungkin boleh majukan malaysia tapi kearah seks bebas mungkin.
lagi pun orang melayu macam kau org ni tok sah cakaplah,kalau pakatan memerentah pun ,kalau budaya keraja macam kau orang tu aku tak nampak kau orang boleh kemana pun,balik-balik tang tu juga lah,entah-entah lebih merempat.
maaf, pasal air tu, bukan kerajaan selangor berhutang utk membayar nya ,tapi berhutang dan tak mahu membayarnya.kah,kah,kah, sebab perangai khalid gagap memang malas bayar hutang,sama lah dgn mamat-mamt pr.
BalasPadamkesian aku tengok mamat -mamat pr terutamanya mamt pkr.jadi alat nuar kongkek,poziah popet,pozi pendek,diri sendiri susah.ada sorang tu ketua amk,kerja kurang,anak bini tak terjaga hanya berangan tunggu pkr menang,nak tunggu dapat duit senang.berangan tak habis-habis.dunia dah banyak berubah sejak 2008 dulu.pilihanraya ni jangan kan nak memernatah pkr akan hilang banyak kerusi adalah.sesetengah tempat,pas dah nak kacau daun,kalau tak dapat,puak pas dah tak mahu bagi kerjasama,ye lah mana ada aci,ada setengah tempat tu,ranting pkr satu pun tak ada ,tapi pkr yg bertanding dan menang pulak tu.ahli pas yg bertungkus lumus pkr yg menang.sekarang pas dah rasa dia pun boleh di terima oleh bukan melayu,sejak mat sabu hiro komunis jadi tp,jadi eloklah mereka pulak yg bertanding di kerusi campur.50% ahli pas memang pun dah geli dgn nuar kongkek.
BalasPadampilihanraya kali ni pkr memeng kacau habis.sebab ramai yg nak jadi calun,dulu lain sekarang lain.dulu bila suruh bertanding ramai yg menolak,sekarang ramai yg hendak.tiba masa p.raya kalau tak terpilih,mampus ,akan umum keluar parti atau bertanding atas tiket bebas macam yg berlaku di kedah dulu sampai 7,8 calun bertanding semuanya ahli pkr.pilihanraya umum sekali ni itu lah yg akan berlaku di kalang pkr,macam mana nak menang.nuar dgn azmin pilih penjilat mereka,yg di luar kem mereka mereka tolak.stapa ayub dan cgu bard yg dah tubuh ngo tu sure kepoh,begitu juga puak-puak macam ram.tak ada can lah pkr nak menang macam 2008 dulu.tambah pulak nuar beristirehat di sg buluh,mampus pkr berantakan,bukan saja tekanan dari dalam pkr sendiri,malahan pas akan lebih menunjukan belang bila nuar kongkek tak ada.kesian mamt pkr.
BalasPadamBerkaitan dengan al-tantuya dan bla... bla... bla.. memang dia lah yang popular. Hal tuh mana DSAI, Nik Aziz dan pemimpin pakatan yang lain terlibat... Ya, di memang popular bab tuh..
BalasPadamKah... kah... kah... kah... nasib mu lah anak razak oiii..
anon 2:44,
BalasPadamKeluarkan lah video al-tantunya tu macam video anwar konkek dan bukti lain sperti bukti air mani lelaki y yg keluar dari buntut Saiful.aku teringin juga nak tengok seblum bagi undi pada sesiapa.pegi lah kejar bala atau rpk utk dapat bukti tu.
Mamat karat UMNO berhujah sebijik macam TV1 dan TV3. Hujah ikut sedap hati tapi fakta menyeleweng. Nik Aziz zalim sebab biar Kelantan Mundur?... baik bro semak balik fakta negeri mana paling mundur di Malaysia.
BalasPadamPAS mewarisi Kelantan daripada UMNO yg meninggalkan hutang keliling pinggang, tapi PAS berjaya selesaikan hutang2 tinggalan UMNO hanya selepas beberapa tahun memerintah hasil dasar jimat cermat.
Jelas sekali mamat UMNO karat dah lama x pergi Kelantan. Kelantan jauh lebih maju berbanding zaman UMNO memerintah dulu. Pelaburan asing masuk mencurah2. Hanya Kelantan satu2nya negeri yg kita boleh jumpa banyak bangunan besar dan tinggi milik ORANG ISLAM. Kat negeri bawah UMNO BN memang susah nak jumpa....
Pemimpin UMNO dan media arus perdana berjaya jadikan pengikut2 tegarnya buta mata dan buta hati.
BalasPadamKah,kah,kah .....kalau Umno yg tinggalkan kelantan mundur kira ok lah sebab Umno kan ke parti tok leh paka.tapi ni pok nik doh ambik ,doh perentoh lama tok beruboh jugo.tok pandai sikit habok lah pok nik ni.bebudok kelate nak kejo pung tok leh kena gi kelain cari kejo.Doh lah gitu,maksiat pung banyak jugo,dok kecek hudud,hudud taok jadi apobesatu pung.
BalasPadamPopularnya HAJI NAJIB Razak disebabkan isu-isu negatif yang menyelubungi dirinya & keluarga terutama yang ada kaitan dengan isu Hajah Rosmah Mansor.Ingatlah ini pertanda rakyat menolak kepimpinannya yang terlalu nazak
BalasPadamarezat,
BalasPadamyg tengok tang negetif tu hanya puak pakatan macam kau. dlm survey tu ada dia org tanya kau ke?.kalau tak ada,senyap je lah jangan cemburu pada kepopuleran Najib.Melayu kena belaja r buang perasaan hasad dengki ,banyakan menyokong utk kebaikan,kalau tak kena belajar memberi nasihat.Buang perangai busuk hati,anggap semua org tak betul,perangai yg di asuh oleh wak sodo dan pok nik .
Celikkan hati dan pemikiran. Kalau dah banyak melakukan rasuah dan membolot hasil kekayaan untuk kaum keluarga dan kroni sahaja, tak perlulah dikeluarkan keputusan survey populariti Najib tu.Tak perlulah nak sokong membabi buta.Pahang yang kaya dengan balak ni pun tak boleh nak maju macam negeri lain.Apa pemimpin UMNO dan Najib buat? Tebang balak, duit masuk kantung kroni. Pahang ni macam datuk dan nenek diorang punya. Tanya Najib, ada tak dia rasa dia benar2 orang Pahang? Cuba suruh dia cakap Pahang. Kalau masuk kampung yang ulu-ulu boleh ke dia faham cakap orang kampung? Rasa-rasanya tak boleh nak jawab.Tu sebab dia rasa Pahang ni tak ada masalah. Harap Adnan Yaakob? Lagi haprak!!!!
BalasPadam