script data-ad-client="ca-pub-8413987413612695" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">
Terima Kasih Kerana Berkunjung Ke Sini, Sila Datang Lagi

..............................

Hits Pelawat PDO Mulai 31.08.2008

Azan Ismail: Kerajaan Mungkin Tambah Item Baru RUU GST


KUALA LUMPUR - Pengerusi KEADILAN Terengganu, Azan Ismail menjangkakan, kerajaan akan memasukkan beberapa barangan dan perkhidmatan yang sebelum iin dikecualikan, menjadi item yang dikenakan cukai GST.
“Saya jangkakan kerajaan dalam pembentangan pada persidangan Parlimen akan pinda beberapa perkara tentang GST.
“Kerajaan juga akan pinda balik tentang barangan yang dikenakan GST, untuk masukkan balik beberapa barang dan perkhidmatan yang sebelum ini dikecualikan.
“Ini antara muslihat GST yang bakal dibuat oleh kerajaan Barisan Nasional.
“Kerajaan tidak punya kewangan yang kukuh, masa itu nanti kerajaan akan minta dipercepatkan pelaksanaan GST ini supaya cepat cukai dikutip dari rakyat,” kata Azan.
Rang Undang-Undang Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) 2014 akan dibentangkan pada mesyuarat pertama, penggal kedua Dewan Rakyat yang bersidang 10 Mac ini.
Menurut Kementerian Kewangan, proses penyediaan draf rang undang-undang itu kini di peringkat akhir dan sedang disemak oleh Peguam Negara.
Dalam pada itu Azan mendedahkan, pelaksanaan GST telah diluluskan pada sesi Parlimen tahun lalu, namun kerajaan membawanya sekali lagi ke Dewan Rakyat bertujuan meminda beberapa perkara lain.
“Kerajaan penuh dengan muslihat bila berdepan dengan rakyat.
“Bila masa pembentangan kali pertama dahulu, GST akan dilaksanakan pada April 2015. Kerajaan bermuslihat, dengan harapan rakyat tidak marah.
“Kerajaan akan bagi seribu satu alasan seperti masanya (pelaksanaan GST) sudah sesuai, rakyat sudah faham mengenai GST ini, ” katanya. #sumber
Share:

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

PERINGATAN: PDO TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM PORTAL INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN
[ Klik DI SINI Untuk Belajar Membaca Al-Quran Digital Online ]
PERINGATAN: PDO TIDAK BERTANGGUNGJAWAB TERHADAP KOMENTAR YANG DI BUAT DALAM PORTAL INI. IA ADALAH PANDANGAN PERIBADI PEMILIK AKAUN BERKENAAN DAN TIDAK SEMESTINYA MENGGAMBARKAN PENDIRIAN KAMI. SEGALA RISIKO AKIBAT KOMEN YANG DISIARKAN MENJADI TANGGUNGJAWAB PEMILIK AKAUN TERBABIT. HARAP MAKLUM ~ ADMIN

Translate

Kunjungan Pelawat

Tukaran Matawang Asing

USD MYR CHARTS

Arkib Blog

Artikel Terkini

Tragedi Maut Akibat Pokok Tumbang Di Janda Baik, Wan Rosdy Anggap Pemergian Mohd Radzi Kehilangan Besar Buat UMNO Pahang

KUANTAN: Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Wan Rosdy Wan Ismail menyifatkan pemergian Ketua Pemuda UMNO Bahagian Maran, Allahyarham Mohd Rad...

Media Pilihan

Blogger Pahang

PDO. Dikuasakan oleh Blogger.